Uitgebreide Review van de
Xiaomi Redmi Note 4G version
Zo daar ben ik dan weer ..
Vandaag kom ik dus met de uitgebreide review van de Xiaomi Redmi Note 4G LTE versie.
Inmiddels heb ik dit mooie toestel al een aantal weken in gebruik en ik moet eerlijk zeggen dat ik wel onder de indruk ben van dit mooie en aardig geprijsde 4G toestel.
1 van de reden waarom ik voor dit toestel heb gekozen is omdat hij de 4G LTE band ondersteund.
En daarnaast natuurlijk omdat het een Qualcomm processor heeft i.p.v. een Mediatek zoals de meeste Chinese smartphones.
Dit leek mij wel leuk om te testen of dit grote Chinese merk hier in Nederland ook mee kan met de andere gevestigde merken zoals Sony, Samsung en Apple natuurlijk.
De Xiaomi ondersteund qua 4G de 1800/2100 MHz en 2600mhz frequenties.
Nou gebruik ik zelf T-Mobile als provider en heb ik het geluk dat ik de 4G capaciteiten van de Xiaomi optimaal kan gebruiken.
Bij mijn Unboxing video hebben jullie kunnen zien wat er allemaal in de doos zat,
Dus ga ik het daar niet nu niet meer over hebben.
Waar ik het wel over wil hebben is wat deze Xiaomi allemaal kan qua prestaties.
Benchmarks:
Ik heb verschillende benchmarks gedraaid om eens te bekijken wat de Xiaomi allemaal in huis heeft qua kracht en grafische capaciteiten.
De Xiaomi Redmi Note LTE heeft dus een MSM8926 Quallcomm snapdragon 400 geklokt op 1.6GHz met 2GB Ram.
En als grafisch rekencentrum de Adreno 305 GPU.
Antutu score:
Quadrant Standard :
Vellamo :
Epic Citadel :
3DMark :
Display :
De Xiaomi heeft een 5.5inch 720P ips display met 320 dpi.
Dit is voldoende om alles op het scherm scherp en duidelijk weer te geven.
Tekst en foto’s zien er mooi duidelijk en scherp uit op dit scherm en de kleuren zijn ook lekker warm.
Zwart is zwart en rood is mooi rood.
Tijdens mijn gebruik heb ik de helderheid niet op 100% gehad omdat ik dat toch iets te fel vond.
Natuurlijk kan zo een scherm altijd beter maar voor deze (nog net geen 180eur incl DHL verzending) prijsklasse is dit helemaal niet verkeerd.
Accu :
De Xiaomi Redmi Note heeft een 3100 mAH Li-ion batterij.
Over de accu van de Xiaomi kan ik heel kort zijn dit is eigenlijk gewoon erg goed.
Met een volle lading kon ik makkelijk een dag voorruit.
Ik heb een paar dagen de accu in de gaten gehouden met verschillende gebruikspatronen.
Op de eerste dag ging de Xiaomi rond 7.00 in de ochtend van de lader en rond 22.00 uur had ik nog 75% lading over.
De 2e dag deed ik hetzelfde, om 7.00 uur ging de Xiaomi van de lader en dit keer heb ik de Xaomi normaal gebruikt dus een beetje bellen, browsen wat youtube filmpjes bekeken en natuurlijk ook de whatsappjes verstuurd om 22.00 uur keek ik naar het batterij metertje en er stond nog een dikke 60% lading op ..best goed vind ik zelf.
Op de laatste testdag heb ik de Xiaomi zwaar gebruikt veel browsen, whatsappen, youtuben muziek streamen naar mijn autoradio en videoclips afspelen tijdens het rijden.
De tijden heb ik natuurlijk weer bijgehouden en 7.00 uur ging hij van de lader en om 22.00uur had ik nog een hele respectabele 30% over op de lading.
Dat is toch een hele prestatie vind ik voor dit mooie toestel.
Wi-Fi:
De Xaomi is uitgerust met een 802.11 b/g/n wifi ontvanger vrij standaard voor de meeste smartphones tegenwoordig.
Het bereik is dan ook gewoon goed hier heeft Xaomi gelukkig niet op bezuinigd, dat merk ik gelijk.
Pagina’s laden snel en youtube streamt en buffert lekker vlot.
Daarnaast is het ook heel erg prettig dat ik met de Xiaomi ook gebruik kan maken van mijn Chromecast een filmpje of muziek streamen is totaal geen probleem.
Bluetooth :
Wat ik zelf ook belangrijk vind is de bluetooth verbinding dit omdat ik dat dagelijks gebruik.
Merendeels in de auto en soms voor het streamen naar een draadloze speaker.
Met mijn Samsung Note 3 ben ik gewend om altijd 2 bluetooth verbindingen in mijn auto aan te hebben 1 om te bellen en nog 1 om muziek te kunnen streamen.
Gelukkig was dit geen ook probleem voor de Xaomi hij kan dit net zo makkelijk aan als de Note 3.
Gewoon mooi helder geluid tijdens bellen en streamen van muziek.
Geheugen uitbreiding :
Bij de specs van de Xaomi wordt aangegeven dat hij geheugenkaarten tot 64GB ondersteund,
Dit ben ik natuurlijk ook gaan testen maar helaas werd mijn Transcend 64GB Micro sdxc class 10 UHS-1 niet herkend door de Xiaomi.
Ik dacht even dat het aan mijn kaartje lag maar in mijn Note 3 werd hij zonder problemen weer herkend.
Beter ging het met de Sandisk 32GB class 4 kaart deze wordt zonder problemen herkend en werkt prima.
GPS :
Wat een verademing gewoon normaal gelijk FIX te krijgen met een chinees toestel.
Helaas waren mijn eerdere ervaringen met Chinese toestellen en GPS niet zo best.
De Jiayu’s en Inew bijvoorbeeld vonden geen GPS satellieten wat navigatie of flitsmeister onmogelijk maakte.
Maar met de Xaomi en zijn Qualcomm snapdragon 400 processor is het geen probleem.
Als ik de GPS test aanmaak zie ik gelijk meerdere satellieten verschijnen en lock krijgen.
Camera :
De camera's van de Xiaomi zijn ook niet slecht een 13 Mega pixel achter camera en een 5 Mega pixel voor camera.
Nou zal ik niet gelijk zeggen dat het Sony Z3 of Note 3 kwaliteit is maar voor het geld vind ik het zeker niet slecht, duidelijke foto’s van goede kwaliteit.
Burstshot werkt prima en verder vond ik ook fijn dat de camera lekker snel de foto’s maakte.
Zelfs met weinig licht toch redelijke foto’s
Daarnaast zit er ook een uitgebreide filter modus op de camera app. .
Hiermee kan je verschillende filters voor je foto’s gebruiken zodat deze een mooi effect krijgen.
Er is bijvoorbeeld een Blur effect een mozaïek effect een Japans filter een mono filter en nog vele andere filters.
Een paar van de filters heb ik hier voor jullie op foto gezet.
Overdag :
Binnen :
Blur filter :
Japan filter :
Software en UI:
De Xiaomi draait standaard op Android 4.4.2 KitKat met Xiaomi’s eigen MIUI schil erover,
Op zich vind ik MIUI helemaal nog niet zo slecht het is wel even als je iets anders gewend bent.
Je kunt bijvoorbeeld alles naar je eigen smaak instellen er zit zelfs een lite mode in als je niet van alle functies gebruik wilt maken of wilt zien.
Je kunt ook zelf kiezen welke toets welke functie heeft.
Vind je het bijvoorbeeld niet prettig om je telefoon met de aan/uit knop aan te maken dan kan je die functie gewoon aan je volume knop toewijzen en daarmee je Xiaomi inschakelen.
Kleuren van de notificatie led kan je ook toewijzen zonder een extra app ervoor nodig te hebben,
Ook zit er een rustmodus in die kan je gebruiken als je niet gestoord wil worden tijdens je slaap.
Je Xiaomi zal dan niet uit de slaapstand komen als er een berichtje of gesprek binnenkomt.
Bijvoorbeeld stock android of Touchwiz van Samsung maar ik raakte er snel gewend aan.
Gelukkig word de Xiaomi ook niet vol bloadware geleverd natuurlijk wel een paar Chinese appjes maar niet storend veel.
De MIUI market is leuk maar ik gebruik toch liever de Playstore.
Wat ik wel een leuke app vind van Xiaomi is de Video app deze krijg je dus gratis erbij en er zitten wel wat leuke filmtitels ertussen die je dus gratis kan bekijken.
Hetzelfde geld voor de muziek app daar kan je dus online muziek op zoeken en beluisteren altijd handig toch.
Speaker & geluid:
Nou zoals jullie kunnen zien heeft de Xiaomi maar 1 speaker achter in het toestel zitten.
Maar deze speaker is van zeer goede kwaliteit ik stond er echt verbaasd van hoeveel geluid en dan ook nog eens warme geluid uit dit speakertje kan komen.
Zelfs mijn Note 3 heeft niet zo een warm geluid als deze Xiaomi Redmi Note.
Als ik het moet vergelijken dan zou ik zeggen dat het geluid bijna net zo goed is als het geluid van een Apple Iphone of Ipad.
Er komt zelf een beetje bass uit lekker vol niet van dat platte schelle geluid.
Conclusie:
Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn, deze Xiaomi Redmi Note 4G heeft heel veel Bang 4 Buck!
Een mooi toestel zonder teveel poespas maar wel met aardige hardware om nog goed mee te kunnen komen met de meeste smartphones die soms nog wel iets duurder zijn voor hetzelfde aan prestaties en kwaliteit.
Een 4G LTE smartphone met een Quadcore processor scherp 720p HD display voor onder de 200 euries dat hebben ze bij Xiaomi goed geregeld petje af voor Xiaomi.
Toch nog even de 4G test bijgevoegd :
Toch nog een minpuntje gevonden :
Natuurlijk moet ik er wel bij zeggen dat ik toch nog wel een klacht heb en dat is dan niet gelijk aan Xiaomi gericht maar toch, het kan puur toeval zijn maar ik heb met dit model de pech gehad dat mijn scherm niet geheel werkt zoals het hoort te werken.
Na een paar minuten gebruik wil mijn scherm een soort van flikkering vertonen waardoor het lijkt alsof de pixels constant aan het bijstellen zijn.
Het scherm zie je dan ook lichter en donkerder worden en zo blijft het bijstellen.
Dat is wel het enige echte grote ergernis wat ik kon vinden bij deze mooie Xiaomi Redmi Note.
Maar goed ik heb al contact opgenomen met To2c misschien dat ze mij tegemoet komen met een redelijke oplossing.
Dit was mijn uitgebreide review van de
Xiaomi Redmi Note 4G version..
Natuurlijk zal mijn videoreview zo spoedig mogelijk volgen.
Link naar mijn video review :