Apple iPhone 3G 8GB Wit Review

endless
11 maart 2009, laatste update op 11 maart 2009, 2.616 views

Apple iPhone 3G 8GB Wit

Toen ik hier op tweakers.net las dat de nieuwe Apple iPhone naar Nederland zou gaan komen, was ik meteen geïnteresseerd. Het design sprak me ontzettend aan, en de mogelijkheden waren bijna oneindig, tenminste, zo werd het verteld.
Dus op de releaseavond ben ik de rij gaan staan in Rotterdam, en was de 333e IPhone in Nederland van mij na een lange tijd wachten. Thuis aangekomen heb ik de meegeleverde beknopte handleiding gevolgd en de IPhone geactiveerd via iTunes. Dit was eigenlijk zo gedaan.
Helaas was mijn abonnement nog niet ingegaan dus kon ik alleen gebruik maken van mijn T-Mobile Web'n Walk wat niet echt veel surfplezier gaf. Uiteraard werkte internet wel lekker vlot via mijn lokale draadloze netwerk.
Mijn gebruik van de iPhone..
Toen...

Pluspunten

• De looks
  • De interface
  • De appstore
  • Jailbreak

Minpunten

• De accu

Mijn gebruik van de iPhone..
Toen mijn iPhone abonnement ingegaan is ben ik pas echt van de opties gebruik gaan maken. Zo synchroniseer ik mijn Gmail met mijn telefoon, synchroniseer ik mijn contacten met mijn Google contacten, en synchroniseer ik mijn agenda met de Google calender. Dit is erg prettig omdat ik overal dezelfde informatie heb staan. Het configureren van deze opties was een eitje aangezien Google hier zelf een handleiding voor online heeft staan.

MP3-speler
Ook gebruik ik de iPhone als mp3-speler , ik heb de 8 Gb versie genomen omdat ik hier meer dan genoeg zou hebben. En op het moment van schrijven heb ik nog steeds meer dan 5 Gb over. De geluidskwaliteit is hoog genoeg voor mijn eisen, dit in combinatie met de originele oordopjes van Apple.

Applicaties & Jailbreak
Wat prettig aan de iPhone is, is dat applicaties erg gemakkelijk te downloaden zijn via de appstore. Veel gratis applicaties, en ook vele mooie betaalde applicaties. Enkele weken heb ik echter wel een jailbreak uitgevoerd op mijn iPhone, dit om nog meer te kunnen met het apparaat.
Ik heb nu nog meer applicaties die niets meer kosten, en ik kan het thema van het toestel aanpassen wat ook wel beter oogt.

De hardware
Hardwarematig gezien ben ik ook wel tevreden met de iPhone. Ik heb geen last van de bekende haarscheurtjes, en de behuizing is erg stevig aangezien er eigenlijk nog geen opvallende beschadigingen te zien zijn terwijl ik hem zonder screenprotector of iets dergelijks gebruik.

De interface
De interface van de iPhone is erg prettig en vlot. Je kunt alles zelf indelen, en je kunt applicaties in twee klikken verwijderen van je toestel. Het ziet er ook erg mooi uit.

Het grote nadeel..
Het enige nadeel aan de iPhone is de accu. Bij mij is deze binnen 23 uur leeg bij normaal gebruik. Bij normaal gebruik tel ik het pushen van mail en het surfen bij, aangezien het toestel doorvoor gemaakt is. Eigenlijk is dit onacceptabel, echter is er wel mee te leven.

De ontvangst met het T-mobile netwerk heb ik bewust niet in deze review meegenomen, aangezien dit niets met de iPhone te maken heeft.

Heb jij ook een Apple iPhone 3G 8GB Wit?

Tja, als je de accutijd vergelijkt met soortgelijke toestellen met dezelfde functies ingeschakeld (push mail en surfen), dan kom je niet heel veel hoger uit. Dit is helaas op dit moment de "standaard" accuduur. Vind het meer een minpunt van de huidige accutechnologie, of de matige optimalisatie van de software.
Tsja, hij heeft natuurlijk een groot scherm, en veel opties, maar toch, daar hou je toch rekening mee bij het bouwen van zo'n apparaat zou je zeggen.
tjah ik heb zelf een Iphone 3G 16GB en als je de functies push mail en surfe via 3g uit hebt (is dan wel zonde van je abbo en toestel) en verder niet muziek luister via de Iphone dan gaat de accu best lang mee voor een smartphone.

ik ben ook erg blij dat ik me Ipod Touch G2 16Gb niet heb verkocht,
Alsof er nog iemand op de wereld rondloopt die niet weet hoe een iPhone eruit ziet.. :p
Google heeft alle foto's die je altijd al had willen hebben! :O