Garmin GPSmap 62s Review
Solide, fijne GPS. Prettige knoppen, ligt goed in de hand, waterdicht, goed scherm. Antenne is beetje een uitstupsel maar vind ik niet storend.
Pluspunten
- Solide gebouwd
- Goed scherm
- Snel te bedienen
Met deze gps kun je veel kanten op. Ik heb deze en de GPSmap 62ST en deze zijn eigenlijk gelijk. Nu over de 62s specifiek.
De GPS ligt lekker in de hand, voelt stevig en geeft de indruk dat je 'm kunt laten vallen zonder problemen. Niet getest maar geeft een fijn gevoel. Groot, goed af te lezen scherm en goed te bedienen toetsen. Zowel met links als rechts kan ik het toestel goed gebruiken.
Opstarten gaat snel, krijgen van een fix ook. Mits je een redelijke open hemel hebt.
Via de verschillende profielen die je kunt aanmaken (fietsen, hiking, auto, motor) kun je ook per profiel de gewenste instellingen aanpassen. Zo heb ik op de fiets en bij hiking wel piepjes en in de auto niet. Ook kun je aangeven welke elementen (kompas, of juist kaart) je in het snelmenu wilt hebben. Bij Hiking is kompas vermoedelijk interessanter dan in de auto. Hierdoor zijn de profielen erg praktisch in te zetten en is het gebruik ook snel.
Als je de GPS op de pc aansluit en via Basecamp er een kaart op zet (ik gebruik OpenFietsMap BeNeLux) staat er zoveel informatie in, je kunt alle kanten op. Het maken van sporen, routes of geocachen, alles werkt.
Ik heb de gps ook op mijn ATB en racefiets gemonteerd om via Garmin Connect mijn trainingen bij te houden. Hiermee had ik in het begin veel problemen want de browser plugin zag het toestel niet. In de oude Connect-omgeving kon het wel en nu kan ik mijn workouts probleemloos uploaden en inzien. Erg leuk. Ook download ik de routes van andere sporters en zet deze in mijn gps om ze zo na te fietsen, wat ook goed werkt.
Al met al een topapparaat naar mijn idee. Kost wel knaken, maar als je er voorzichtig mee bent kun je er denk ik lang mee vooruit.
De duurdere versie met Topo-kaart vind ik onzin, aangezien je de OFM er op kunt zetten. Het ontbreken van de camera (die de duurdere wel heeft) vind ik ook niet echt een issue want ik maak foto's met mijn dslr.
De losse Tempe-sensor (voor temperatuur) heb ik niet maar is een wens. Echter, voor 30 euro te duur. Een ingebouwde temperatuur-sensor was een kleine moeite geweest die wel een goede toevoeging geweest.