OnePlus One 64GB Zwart Review

30 september 2014, laatste update op 30 september 2014, 7.949 views Rapporteer

Mysterieus, Snel, Stroef, Glad, Helder, Kleurrijk, Compleet, Aanpasbaar, Lange adem.

De OnePlus One is een fascinerende toptelefoon.

Pluspunten

• Lightning Fazzztt
  • Accuduur
  • Scherm (realistische kleuren)
  • Materiaalkeuze (SandStone backcover))
  • Cyanogen CM11S
  • Prijs - Kwaliteit verhouding

Minpunten

• geen microSD

Ik heb de afgelopen jaren echt ontelbaar veel telefoons in handen gehad en kunnen proberen. De laatste maanden een LG G3, Samsung Note 3, Nexus 5, Xperia Z1,Samsung S4, Nokia1090, HTC One M7 etc, etc.....

Geen enkele telefoon had zo'n mysterieuze lancering als de OnePlus One, waardoor ik getriggered werd om er een te bemachtigen. De slimme guerillamarketing had zijn uitwerking op mij. Steeds meer specs werden bekend gemaakt en de OPO zou echt een ware killer gaan worden.

Toch heb ik de afgelopen maanden de OPO nog laten liggen, omdat ik eerst de LG G3 wilden ervaren (met name het QHD-scherm vond ik geen enkele toegevoegde waarde hebben. Ik heb nergens kunnen ontdekken waar dit een positief verschil zou maken. Verder een leuke telefoon, maar ik vind de LG-schil over android 4.4.2 toch negatief werken en de accuduur viel mij ook tegen. De accu van de LG G2 gaat veel langer mee.)

Toen ik de LG G3 wel weer gezien had heb ik hem geruild tegen een z.g.a.n. en complete OPO.
Bij het zien en met name het voelen van de verpakking kreeg ik al een positief gevoel. De mooie rood met witte doosjes zijn van een fijn materiaal gemaakt, welke een dure uitstraling hebben. Het deed me denken aan de doosjes van de iPhone 4 (deze hebben ook dat beetje stroeve, dikke materiaal). Daarnaast een heel mooi usb kabeltje (dat zie je ook wel eens anders) en een leuk simkaart-pinnetje. Gewoon strak!

Het scherm is groot, zwart, glimmend en aangenaam glad, zonder fysieke knoppen. Geen fysieke knoppen vind ik echt een pluspunt. Ik houd niet van een homeknop zoals b.v. iphone en samsung dat wel hebben.
De achterkant is helemaal een prettige beleving. Het lijkt alsof je het allerfijnste en zachtste schuurpapier in handen hebt liggen met perfecte vormen. Lekker stroef, mat en modern. Een SandStone backcover vind ik een pluspunt t.o.v. de vele covers van glad plastic die je tegenkomt. Lekker eigenzinnig!

Het opstarten van de OPO gaat supersnel en na het instellen van de gebruikelijke googleaccount instellingen,, taalkeuze en wifi kon ik gaan experimenteren met Cyanogen CM11S.

De helderheid en de natuurlijke kleuren van het OPO scherm vielen mij gelijk op. Ik kwam van een QHD scherm van de LG G3. Ook de LG G3 heeft mooie kleuren, maar toch vind ik de OPO een perfecte balans hebben in de kleuren. Deze komen heel natuurlijk op mij over. Beter dan de overdreven kleuren van een samsung telefoon of de toch wat kille kleuren van een Sony xperia Z1 of een Nexus 5.

Doordat ik de afgelopen maanden de reviews en problemen met de OPO heb gevolgd, wist van het "yellowband" fenomeen. Dat is een lichtgele waas aan de onderkant van het scherm. Diverse OPO-bezitters hebben hier last van. Ik heb dit gelijk gecontroleerd op mijn OPO en inderdaad mijn OPO heeft ook deze gele waas. Gelukkig kon ik via het OPO- en XDA forum een softwarematige fix installeren. Deze is o.a. hier te vinden:

De accu doet precies wat deze moet doen: lang meegaan! Ongeacht het gebruik van de bezitter (games, muziek, video, internetten, whastapp). Je kunt echt makkelijk 1,5 dag met deze OPO op pad zonder lader mee te hoeven nemen.

CM11S geeft je de mogelijkheid om het uiterlijk van android 4.4.4. helemaal naar je eigen hand te zetten. Door het toevoegen van themapakketten uit de playstore heb je in luttele seconden een nieuwe skin. Deze hebben geen negatieve invloed op het snelle werken van de OPO.
En zijn ontelbaar veel themapakketten, maar ook alleen icoonpakketten te krijgen. Alles is afzonderlijk van elkaar in te stellen.

De snelheid van het OPO is echt enorm. Elke app wordt zonder vertraging opgestart. De OO hoeft met 3gb ram nergens over na te denken en dat werkt heerlijk. Deze snelheid heb ik eigenlijk alleen met de Samsung Note 3 ook ervaren. Alle andere telefoons die ik heb gehad, hadden wel een traag werkende skin of iets anders waardoor ze niet echt snel konden werken.
Alhoewel ik het niet echt op Antutu benchmarks heb, vind ik het toch leuk dat de OPO elk model aftroeft!.

Tot nu toe heeft mijn vodafone simkaart een prima bereik en heb ik eigenlijk overal snel internet. Ook de wifi werkt snel en heeft een goed bereik. Niet direct veel beter, maar zeker niet slechter dan de telefoons die ik eerder heb gehad.

Zoals ik dat met elke telefoon doe, heb ik de OPO direct geroot en de bootloader unlocked. Omdat ik CM11S snel vind werken en zeer compleet heb ik deze erop gelaten. Ik heb enkel de Franco-Kernel geflashed voor net iets meer snelheid, langere batterijduur en een accurate touchreactie.
De Franco-Kernel is op o.a. XDA te vinden:

Ik wissel zoals gezegd erg snel met telefoons, maar ik denk dat ik voorlopig bij de OPO blijf, al is het maar om Android L erop te ervaren binnenkort.

Heb jij ook een OnePlus One 64GB Zwart?

Het heeft IDD geen fysieke knoppen, maar je kan wel kiezen of hij van het scherm af is of niet dankzij CM

(wisten jullie waarschijnlijk al)
Kheb de Oneplus One besteld.

ik Krijg nog wel een paar invites . kijken wat ik er mee ga doen

[Reactie gewijzigd door dzyleung op 24 juli 2024 23:52]

Hee,
Ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe telefoon. Wilde eerst voor de huawei ascend p7 gaan, maar heb al veel klachten gehoord (met namen over productiefouten).
Mijn broer stelde mij deze telefoon voor, en ik ben verkocht!

Als je bedenkt om je invite weg te geven, zou ik deze mogen hebben? Het is bijna mijn verjaardag en mn oude toestel (wolfgang) is duidelijk aan vervanging toe!

Groetjes, Leila
Zodra ik een invite kan weggeven, mag je een invite.

mijn eis in ruil voor de invite: Je moet ZEKER zijn dat je de telefoon gaat kopen binnen 24uur via paypal. anders is de invite verspilt
Dat zou geweldig zijn! Ik en mijn broer willen er allebij zo snel mogelijk een hebben, dus je kan zeker zijn dat ik hem bestel!

Laat maar weten;)

Groetjes Leila
Probeer al een lange tijd een invite te bemachtigen, en nog steeds zonder resultaat. Heb nu de hoop gevestigd op de pre-order die deze maand wordt opengesteld. Maar als jij nog invites beschikbaar hebt hou ik me zeker aanbevolen.

Groet,

Michiel
Haha, Ik geef alleen Invites als ik die heb gekregen, Ik zou jou zeker een invite geven als ik hem heb,

Mijn eis inruil voor de invite. je moet ZEKER zijn dat je hemgaat kopen binnen 24 uur via PayPal
Anders is de Invite verspilt.

zodra ik een invite heb geef ik hem wel aan jou. ;) (als je aan mijn eisen voldoet)

[Reactie gewijzigd door dzyleung op 24 juli 2024 23:52]

Invites zijn makkelijk verkrijgbaar

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 24 juli 2024 23:52]

Zodra ik erover gelezen had, ben ik op de site van oneplus gaan kijken. Daar bij het forum klik je best op het Nederlandstalige forum (menu rechts) en daar bij invite kan je dagelijks meerdere invites verkrijgen. Soms gewoon door het te vragen, soms door een simpele mop te vertellen. Zo heb ik dezelfde dag nog twee invites verkregen. Gewoon even wachten kan ook want eind deze maand zou het zonder invites op pre-order kunnen.
De eerste dag dat ik op het oneplus.net forum zat, heb ik 2 invites bemachtigd. De tweede dag zelfs 4. Invites vliegen de deur uit momenteel, er zijn er zelfs teveel voor op het Nederlandstalige forum.

Kijk maar eens op de "Nederlandse Aliantie" thread en houd die een paar uur in het oog. Dan heb je er voor je het weet een paar. :)
Hij heeft wel fysieke (capacitieve) knoppen onder het scherm. Via de software kan je instellen of je die wilt gebruiken of dat je gebruik wilt maken van on-screen knoppen.
op zich wel, alleen is het uitwisselen van bestanden tussen 2 telefoons mbv een microSD voor mij handig :)
Kan ook met Bluetooth. Weliswaar traag, maar je hoeft geen kaartje te kopen voor uitwisseling van bestanden. :X
kan over wifi, even een FTP server appje installeren :P
Nette review, mooi toestel (eigenlijk een 1/2" te groot, maar soit)
Ik zou hem heel graag willen met dual sim, en het juist vaak de Chinese toestellen (en zonder abo) die dat hebben, dus het verbaast mij enigsinds dat de OnePlus het niet heeft (al dan niet als optie) Dus weer geen flagship met dual sim

[Reactie gewijzigd door Pinin op 24 juli 2024 23:52]

dank voor je reactie!
ja dual sim en microsd zijn echt een gemis als je het mij vraagt. Jammer, maar misschien bied de oneplus 2 binnenkort de oplossing :)
Jij vind 64 gb niet genoeg ;)
@dzyleung : Top van je dat je invites weggeeft! dat zien we wel anders gebeuren :+
@fabertje Die P7 is een mooie grote platte iphone 4, maar heeft zeer breekbaar glas.
Vriend van me had op de eerste dag al een kapot scherm terwijl hij de P7 alleen maar in de broekzak had.
Ik zag het idd al op veel forums staan. Maar ben blij met de aanbeveling van mijn broer voor de oneplus one en ben helemaal om! Ziet er voor mij uit als een top model!
Heh, ik sluit me aan in de bedeltocht :) Mocht iemand invite over hebben, graag.
Dank voor de review, goed voor OPO en voor de consument!
Waarom word ook hier het gebrek aan microSD genoemt?

Dit is toch juist een voordeel?
Je hebt natuurlijk al 64gb "intern" wat ruim voldoende is.
En microSD is eigenlijk altijd slomer dan dat interne geheugen.
zoals ik eerder aangaf is het wisselen van bestanden tussen verschillende telefoons makkelijk met een sd kaartjes. Dat vind ik persoonlijk een gemis.
64gb standaard is ook genoeg voor mij.
Nadat ik de reactie gepost had, ging ik pas zoeken daarna ja :P

Maar okee dat is duidelijk, ik zelf gebruik telegram om dingen door te sturen, of bij grotere dingen gdrive / dropbox.

Ben er wel blij mee dat er geen SD kaartje inzit, weer een extra klepje / zwakheid in de constructie, daar ben ik niet zon fan van!
Ik zie de telefoon anders ook gewoon staan op ebay (bid). Prijs momenteel is 325 dollar ex verzendkosten.