Sennheiser Momentum On-Ear (Bruin, Wit) Review

Axeman412
23 september 2014, laatste update op 15 december 2015, 1.112 views

Sennheiser Momentum On-Ear (Bruin, Wit)

Nadat mijn vorige in-ear hoofdtelefoon defect was gegaan was ik op zoek naar een nieuwe hoofdtelefoon die ik zowel thuis als onderweg kan gebruiken. Ik vind daarbij geluidskwaliteit maar zeker ook design belangrijk. De Sennheiser momentum past prima bij deze wensen.

Pluspunten

• Zeer goede neutrale geluidskwaliteit
  • Stevig gebouwd
  • Prima pasvorm
  • Fraai design
  • Losse verwisselbare kabel
  • Prima prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

• Standaard met IPhone afstandbediening Android los beschikbaar
  • Geen hoek aansluiting telefoon op niet remote kabel

Van de Momentum zijn op dit moment twee versies (naast de vele kleuren), de grote variant die over je oren gaat en de iets kleinere die ik hier bespreek en on-ear zit. Omdat ik vaak op de fiets of met OV onderweg ben vind ik het prettig dat de hoofdtelefoon niet te groot is maar wel goed zit. De kleine Momentum past prima bij deze wens.

Geluid

Het geluid dat de Momentum produceert is echt geweldig, mooi diep laag, niet boomerig, prettige midden tonen en een heerlijk rustig hoog dat niet gaat vervelen of iriteren, omschrijf het als neutraal maar wel iets warm. Ook het stereo beeld wat wordt gevormd is mooi geplaatst. Ik luister veel rock muziek uit de jaren 60 tot nu, maar ook veel Dance en af en toe klassiek. Deze hoofdtelefoon kan hier prima mee overweg zonder ergens uit de bocht te vliegen. Zeker in deze prijsklasse zijn er niet veel vergelijkbare hoofdtelefoons die deze klasse aan geluid produceren.

Gebruiksgemak

Er valt niet veel te vertellen over het gebruiksgemak, enkel over de remote. Ik vind het echt jammer dat nagenoeg alle hoofdtelefoons die je kan kopen tegenwoordig voorzien zijn van een IPhone remote, waarom ? Er zijn zoveel mensen die nu eens geen IPhone hebben, dit is echt een gemiste kans. Beats levert los wel een android remote, maar legt het qua geluidskwaliteit op alle fronten af als je het vergelijkt met deze goedkopere Sennheiser. Het is zelfs niet mogelijk een android remote te kopen los terwijl de kabel wel te vervangen is. Nu werkt van de remote kabel wel de microfoon en de mute / opname, maar volume en multi functies werken niet vandaar 3 sterren.

Bouwkwaliteit en afwerking

Het design van de Momentum vind ik fantastisch met een hoge afwerking. De retro look en kleuren van deze hoofdtelefoon spreken mij enorm aan. Het is jammer dat de losse kabel zonder remote geen hoekse afwerking heeft op de jack, dit is geen onoverkomelijk probleem maar vindt ik persoonlijk net wat prettiger en is minder kwetsbaar. Uiteraard is het wel een groot voordeel dat je de kabel kan vervangen (De kabel van mijn oude in-ear was in het vliegtuig gebroken door een mede passagier die niet goed uit keek).

Met deze Sennheiser Momentum ben ik tot nu zeer tevreden over het geluid, afgezien van de remote die enkel op Apple werkt, vandaar overall vier sterren. Een echte aanrader voor iemand die geluidskwaliteit en prijs belangrijk vindt.

Update

Sinds een tijdje Is er een nieuw model momentum de 2.0 voor dit model is een Android remote kabel te bestellen. Deze kabel Is volgens gebruikers op diverse fora ook te gebruiken op de 1.0 versie. Met dank aan Dusty-2011 voor de reactie.

Heb jij ook een Sennheiser Momentum On-Ear (Bruin, Wit)?

Dat was vroeger misschien zo, maar is nu niet meer de actuele situatie. De Android kabel van de Momentum On-Ear 2.0 werkt ook prima met de 1e generatie Momentum On-Ears. En die Android kabel is gewoon los te bestellen in de Sennheiser Shop. Linkje: http://nl-nl.sennheiser.c...android--galaxy--momentum

Misschien dat de review om die reden wel een update kan gebruiken?

Op amazon.com verkopen ze dezelfde kabel ook: http://www.amazon.com/Sen...-Headphones/dp/B00OUKG3NE
Meerdere mensen daar bevestigen dat ie zowel met de 1e generatie als met de 2e generatie Momentum On-ears werkt.
Op Bol.com ook al gelezen dat mensen voor de 1e generatie Momentum On-ears los een Android kabel hadden besteld op de Sennheiser website, en die werkt prima.
Dank je voor de reactie ik heb de review voorzien van een update.