Shure SE315-CL (Transparant) Review

13 september 2014, laatste update op 13 september 2014, 2.281 views Rapporteer

Bij mijn Shure SE315 heb ik recent "custom ear sleaves" laten maken: op maat gemaakte zachte siliconen oordopjes, op de markt gebracht door Elacin, speciaal voor de SE3xx series. Met deze review dus aandacht voor deze Elacin sleeves, niet de Shures zelf.

Pluspunten

• Zeer comfortabel in gebruik, ook bij langdurig in hebben. Zeer goede isolatie van omgevingsgeluid. De geluidskwaliteit van de Shures is mijns inziens verbeterd, met een iets mooier en warmer middengebied.

Minpunten

• Het inbrengen kost even wat aandacht en tijd, dat is niet zo handig. De kostprijs van de sleeves is circa E100,=, exclusief de Shures. Niet erg goedkoop.

Ik heb deze 'custom sleeves' aangeschaft omdat standaard oordopjes bij mij nooit goed zitten. Er is op internet maar heel weinig gebruikers-info te vinden over deze sleeves van Elacin. Dit is de site met info van de leverancier. Er is daar een overzicht te vinden van gehoorwinkels die een persoonlijke oor-afdruk kunnen maken, die ze dan opgesturen voor de fabricage. Je ontvangt dan na een week of twee de siliconen 'sleeves'. De Shures kunnen dan daarin geschoven worden, en kunnen er ook weer uit. In mijn geval was aan een oor de orientatie niet goed van de Shure in de sleeve. Er is toen kosteloos een nieuw exemplaar gemaakt. Prima service! De sleeves werden geleverd in een bescheiden etuitje, samen met een tubetje zalf dat het inbrengen kan vereenvoudigen.
Het inbrengen de Shures-met-sleeve kost wel telkens even wat aandacht. Dat was eigenlijk voorheen ook al zo bij deze Shures met de standaard fabrieks oordopjes, en dat is zeker niet eenvoudiger geworden. Na inbrengen zitten ze wel uiterst comfortabel, en geven een uitstekende isolatie van het omgevingsgeluid. Bij een langere vliegreis kun je ze prima inhouden, zelfs als je met je oor tegen een kussentje ligt te slapen. Ik ben een zeer tevreden gebruiker. Mijn enige twijfels zijn of ik niet een duurder model uit de Shure SE3xx serie had moeten aanschaffen...

Heb jij ook een Shure SE315-CL (Transparant)?

Interessant! Mag ik vragen wat ze gekost hebben? Ben zelf ook de eigenaar van een mooi setje shures en dit lijkt me een erg fijne toevoeging aan de dopjes zelf :)

Edit: Dussssss, even beter lezen de volgende keer. De prijs staat bij de minpunten. Excuus!

[Reactie gewijzigd door Rossi op 22 juli 2024 19:58]