Lenovo IdeaPad G710-00706 Review

Anoniem: 617826
30 augustus 2014, laatste update op 31 augustus 2014, 2.592 views

Lenovo IdeaPad G710-00706

Deze laptop is een erg goed product.
Werkt zeer goed en bevalt ook erg goed.
Deze laptop is zeer snel en gaat ongeveer 5 uren mee op de accu bij normaal gebruik.

Pluspunten

• Voelt stevig aan.
  • Lekker/mooi groot scherm.
  • Zeer snel (i7 en Nvidia GT820M videokaart).
  • Lekker typend toetsenbord (Accutype toetsenbord).
  • Groot touchpad.
  • Accu overlaad beveiliging
  • goede webcam.
  • Wifi en bluetooth werkt uitstekend.
  • Kan veel games aan.
  • Zeer mooi geluid (Dolby/IDT).
  • Makkelijk in de BIOS komen met windows 8.1
  • Zeer cool/geen hitte (fan)
  • Laptop fan netjes weg gewerkt zodat die op schoot gebruikt kan worden.
  • Heeft 4 geheugenbanken (RAM) en is uitbreidbaar tot 32GB DDR3L
  • 2 jaar garantie.

Minpunten

• compatibiliteitsproblemen met USB 3.0.
  • Korte kabel bijgeleverd voor opladen (gebruik nu een andere snoer).
  • 4GB ram (gelukkig uitbreidbaar).
  • 500GB hardeschijf (Ga ik misschien upgraden naar SSD).

Tijdens mijn studie heb ik regelmatig mijn laptop op school nodig.
Hiervoor had ik een Acer laptop maar die kapte ermee.
Nu had ik geen zin meer in Acer's maar zag ik een Lenovo G710 op het oog in de mediamarkt.
Was natuurlijk wel iets groter en zwaarder dan mijn oude laptop maar de lenovo G710 heeft wel en een en ander in huis.

De Specs
De Lenovo G710 heeft een krachtige quad core Intel core i7 processor en een Nvidia GT820M videokaart. Helaas heeft dit model maar 4GB ram maar dat geeft eigenlijk niet want dit model heeft 4 DDR3L geheugenbanken en is uitbreidbaar tot en met 32GB DDR3L.
De laptop beschikt verder over een mooi 17,3 inch scherm, een accutype toetsenbord , Bluetooth ,Wifi ,Webcam en microfoon.
Verder is er een 1x hmdi ,1x vga ,1x lan ,1x usb 3.0 ,2x usb 2.0 ,1x koptelefoon -aansluitingen en een dvd speler/brander.

Adapter/Oplader
De oplader ziet er zeer netjes uit.
De kant die in de laptop gaat heeft een rechthoekig snoertje wat erg gaaf is want het lijkt net op een usb kabel.Hij is stabiel erin dus die floept er niet even uit.

Wel is het weer jammer dat Lenovo er een kort verwisselbaar snoertje mee levert.
Gelukkig had ik nog een langere liggen die ik nu gebruik.

De accu
Een belangrijk puntje is voor mij de accu.
De accu doet het voor mij goed genoeg.
5 uren en dan is die ongeveer leeg.
Lenovo levert wel ook nog een app/programma voor de accu genaamd Lenovo Energy Manager.
Hier staan tips hoe je de accuduur kan verlengen en ook nog een instelling zodat je laptop accu niet word opgeladen als die bij de 50-60% is ( besparingswerkstand), dit is vooral handig als je een lange tijd op netstroom werkt en de accu niet word gebruikt.

Prestaties
Iets wat het ook weer erg goed doet op deze laptop is de prestaties.
Zo kan je makkelijk gamen of soepel zonder haper foto- of video- bewerking (adobe) op deze laptop.
Ik gebruik deze laptop vaak voor spelletjes en voor foto en video bewerking en voer er ook vele andere programma's op (zoals VMware).

Multimedia
Ook voor multimedia is deze laptop geschikt.
Een mooi groot scherm om een film bij te kijken of je anime.
Het scherm is een 17,3 inch hd en kan op een tv/monitor worden aangesloten voor full hd (als je tv/monitor dit ondersteund).
Het geluid wat uit deze laptop komt is zeer krachtig en luid en ontzettend mooi dankzij de software die word mee geleverd.
Met de software van dolby kan je het geluid instellen op verschillende profielen zoals film,muziek en spraak.

Connectiviteit
De laptop beschikt verder over wifi en bluetooth 4.0
Dat werkt ook perfect.
Wat wel een tegenvaller is dat er 2 usb 2.0 poorten zijn en 1 usb 3.0.
De usb 3.0 werkt echter niet vanwegen windows 8.1 (dit probleem hebben meerdere fabrikanten met een intel usb 3.0 poort )
De usb 2.0 poorten functioneren echter wel.

mobiliteit
De laptop is 17,3 inch groot en weegt ongeveer 3 kilo.
Dit heeft mij niet tegen gehouden om deze laptop voor school te gebruiken.
Voor mijn laptop heb ik een laptoprugzak gekocht van Case Logic waardoor laptop makkelijker mee te nemen is.Koop je deze laptop voor onderweg koop dat ook een laptoprugzak en geen schoudertas want daar krijg je spijt van.

De Lenovo G710 is voor mij perfect.
Hij is netjes afgewerkt en word niet warm.
Ook op schoot kan ik deze laptop gebruiken want de ventilator is netjes weggewerkt.
Een zeer mooi 17,3 inch scherm en zulke specificaties voor ongeveer 650-700 euro.
Kan niet meer zonder !!

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad G710-00706?

Is dat met de USB 3.0 niet een probleem met de 8series chipsets van de Haswell Series?
En dat het niet volledig aan Windows 8.1 ligt.
Anoniem: 617826 @JaapN31 augustus 2014 10:23
Dat weet ik helaas niet precies ik dacht dat het een 8.1 issue was.
Bedankt voor de info. ;)
Beste JaapN,

Een vriend van mij heeft deze laptop ooit gekregen en qua specificaties is het een aardig systeem.

De nadelen die jij in je review hebt beschreven zitten nu ook echt aan de grens. Ik zou voor hem dus een SSD er in willen zetten en 4gb geheugen erbij prikken (en eventueel een nieuwe batterij kopen).

Nou heb ik wel eens vaker een SSD in een laptop gezet maar ik heb nog nooit het geheugen geupgrade. Heb jij daar ervaring mee bij deze specifieke laptop? en ik zou denk ik gewoon een 4gb van precies hetzelfde geheugen wat er standaard in zit er bij willen stoppen (dual channel).

Is dit jou toentertijd gelukt?

Met vriendelijke groet

Shaun