Komende van een Jiayu G3 werd het langzaam aan tijd voor een nieuwe telefoon.
De grote accu van de G3 is voor mij een zeer belangrijke feature wat ik ook in een nieuwe telefoon zoek.
Uiteindelijk ben ik voor de Jiayu G4S gegaan.
Kenmerken:
* CPU MTK6592 8-core op 1.7Ghz
* GPU Mali 450
* Ram 2 Gb
* Rom 16Gb (ca. 9Gb effectief)
* Android 4.2.2 / build G4S 20140609-211642
* Bluetooth 2.0
* Afmeting 133 x 65 x 10mm
* 10 punts multi-touch
Bang4Buck
Prijstechnisch heb ik de G4S voor een kleine 140,- euro weten te bemachtigen wat ten opzichte van de geleverde prestaties voor een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding zorgt.
Tweaking
De telefoon moet bij binnenkomst nog wel een beetje getweaked worden om deze gebruiksklaar te maken. Maar dit is niet een al te grote uitdaging voor de gemiddelde tweaker hier. Mijn aanpassingen betreffen:
* Taal instellen op Nederlands
* Chinees toetsenbord vervangen met QWERTY uit de Play store (Kii in mijn geval ivm NL woordenboek)
* Chinese meuk uitschakelen en/of verwijderen
* Root inschakelen via de instellingen
* GPS pool op europa instellen mbv FasterGPS icm root (resultaat is zeer goed bij mij)
* Andere launcher (Nemus) ivm kleine gebruiksgemakken
En voilá, de G4S is klaar voor gebruik.
Dagelijks gebruik:
Met ongeveer 160 gram is de telefoon niet de lichtste maar persoonlijk stoort mij dit niet. Dat het gewicht ten dele komt door de 3000 mAh accu is bekend en dat heb ik er graag voor over.
Met een standby tijd van 2+ dagen bij redelijk gebruik (geen gamen, wel dual sim en 24/7 wifi of 3G) is de G4S positief opvallend.
De ervaring qua soepelheid is goed, hierin kun je wel merken dat er altijd wel een core beschikbaar is.
Opvallend is dat de spraak door de speaker goed en vooral zeer luid is. Zo sterk ben ik tot op heden nog niet tegen gekomen.
Nadelen
Al mijn telefoonnummers heb ik inclusief landcode (+31) opgeslagen. Als ik gebeld wordt door iemand, bekend in mijn contactenlijst, waarbij het nummer zonder landcode wordt doorgegeven dan krijg ik enkel het nummer en niet de naam te zien van de beller. De telefoon kan deze koppeling niet maken. Op het www stelt men voor om de contacten geheel te verwijderen en dan opnieuw synchroniseren maar helaas heeft dit voor mij geen positief resultaat...
De camera mist naar mijn smaak te veel detail. Maar met de app 'A Better Camera' is er wel een betere resultaat te behalen. (met dank aan ..Christiaan.. via comments)
Cijfertjes:
Mochten er andere testen gewenst zijn dan graag een comment achterlaten.
Antutu 27.332
Epic Citadel 61,1 FPS