Philips 42PUS7809 Zwart Review

Co_2J
1 augustus 2014, laatste update op 25 mei 2015, 9.621 views

Philips 42PUS7809 Zwart

Prachtige TV die voldoet aan de eisen en die kwalitatief waar geeft voor de prijs. Regelmatig updates waarbij de bugs goed worden aangepakt.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • Geen banding of ghosting
  • DSE is minimaal waarneembeer
  • Scherpe prijs (<1000,-) voor prima kwaliteit/ design en opties
  • Edge-led (mooi dun) & Passief 3D
  • Ambilight (2x) & 4x Hdmi

Minpunten

• scart en component zit recht op de achterkant.
  • OS wat achterhaalt

Prachtige TV qua design maar zeker ook de beeldkwaliteit is subliem...
heb geen banding of ghosting kunnen waarnemen. Ook het DSE (dirty screen effect) is niet aanwezig.
De kleurwaardes, contrast en helderheid zijn vol en prachtig. Zwart is ook zwart en kleuren zijn diep.
Scherpe ondertiteling en zenderlogo's zonder soppige vervorming.
Kijkhoek is meer dan prima ook bij donkere beelden.

Makkelijk in gebruik te nemen en "Out of the box" zo op te hangen (vesa 400x400) en in te stellen.
Alleen scart ( Wii) en component/tulp zit recht op de achterkant wat de afstand van ophangen tegen de muur wel een 2-3cm meer maakt. Als je deze niet nodig hebt dan dus ook geen last van dit minpuntje.

Kortom ik ben zeer tevreden met deze "instap" UHD wat qua aangeboden mogelijkheden en design echt geen "instap" genoemd hoeft te worden...

Ik kijk weer met heel veel plezier naar alle verschillende input's op een hoog kwaliteitsniveau.

Ik zal binnenkort wel wat screenshots maken en toevoegen.

Edit:
Hierbij de screenshot's toegevoegd....

PS ben wel al even met het netwerk/ miracast/ dlna etc bezig geweest maar dit is (nog) niet echt stabiel te noemen en/of doet het makkelijk. Daar moet (ik) echt nog wel even meer de aandacht aan geven.
Zou natuurlijk ook met router en overige verbindingen te maken kunnen hebben en niet zozeer de TV.
Ik had ook een "hanger" waarbij ik even de stroom uit moest zetten (AB werkte ook niet meer) nadat we via "RTL uitzending gemist" app een programma aan het terugkijken waren waarbij hij ineens "freeze'de"
Als ook het afspelen van diverse formaten video werkt niet allemaal en zal ik evt. met Philips gaan opnemen wat hier evt. voor moet gebeuren.
Ik heb nl. een firmware update via instellingen via het internet geprobeerd maar dan zegt hij dat hij up to date is maar de versie die te downloaden is via de site zou wel een nieuwere moeten zijn.
Ook dat wordt dus nog wel even een avondje...

Maar goed kijk maar eens naar de beeldkwaliteit via de screenshot's zo 1:1 met m'n mobiel gemaakt.
Prachtig al zeg ik het zelf.

Edit 2:
De Afstandsbediening aansturing reageert soms traag of soms helemaal niet, dat is wel even een puntje van aandacht voor Philips, want als ik wil schakelen naar een ander Hdmi en de source functie doet het niet adequaat wekt dit wel een kleine ergenis op.

Zal deze vraag eens neerleggen bij Philps, maar ik verdenk misschien ook wel mijn "HTC medialink" die via een Hdmi splitter op poort 2 voor het verstoren van een goede werking. Dit was nl. ook een bottleneck bij de LG Hdmi aansturing nl. die, als de media link aanstond, de boel blokkeerde.

De problemen zijn met de laatste update verholpen, heb nu alles aanstaan en van blokkade geen sprake meer. Heel af en toe hapert het nog wel en is de reactietijd wat aan de laten kant maar niet meer zo verschrikkelijk hinderlijk als in het begin.

Edit 3:
Heb eindelijk eens een voetbalwedstrijd op HD kunnen bekijken en daar is dat DSE effect echt minmaal zichtbaar.. het is wel iets aanwezig maar de kwaliteit van het beeld heft dit snel op en de correcties zijn minimaal die je bijna niet waarneemt. De lichte donkere zweem is ook "mooi" verdeeld over het gehele beeld en niet geconcentreerd op bepaalde plekken zodat je denkt dat het beeld op die plek vies is.
Dus ook hier vindt ik het beeld prima z'n werk doen.

Heb jij ook een Philips 42PUS7809 Zwart?

Er is vorige week weer een update voor deze tv uitgekomen, dus op zich wel fijn dat Philips daarin meegaat.
Ben benieuwd.... Ik moet het helaas wel via jouw vernemen ( of zelf regelmatiger kijken) maar je krijgt geen melding vanuit Philips zelf ondanks registratie. Maar wel fijn dat het regelmatig komt.

dit zijn inderdaad wel een paar belangrijke issues die aangepakt moesten worden.
Heb helaas de Hue nog steeds niet maar gaat nog wel komen.. dus nog even afwachten .
Die RC commands is ook fijn als dat versneld is via de FW.
Kortom knallen 'm vanavond er even op en ben benieuwd

* Ambilight+Hue improvements
• Ambilight lounge mode behavior is incorrect.
• Channel change abnormally.
• TV lost channel logo when copy channel from USB.
• Slow reaction on RC commands.
• TV reboots whilst watching videos in Netflix.
Ik ben op zoek naar een nieuwe TV en ben bij de Philips 42PUS7809 uitgekomen, echter lees ik op deze site dat de software nogal instabiel is.

Nu ben ik benieuwd of, na de meeste recente update (april 2015), de software van de TV inzake netwerk en werking van de AB is verbeterd. Zouden jullie je ervaring kunnen delen?

Alvast bedankt!
Hoi mvdh78,

Het is wat beter maar het blijft een beetje apart werken... alles heb ik nu wel gewoon stabiel en de AB doet ook niet meer zo heel gek.
Ik moet nog wel veel testen hoor want niet alles is gelijk merkbaar. Maar ikzelf blijf het beeld en de complete TV voor het geld ( helemaal wat hij nu kost) een aanrader.
De LG WebOS 2 is m.i. wel beter met de remote... maar goed dat is echt alleen bij de LG.. alle andere hebben dit ook niet .. en je vindt gewoon in deze prijsklasse niet veel beter voor UHD...
Je moet, als je alle gegevens goed hebt door gelezen, voor jezelf gewoon goed op orde hebben wat je wilt voor nu en evt. voor de nabije toekomst en of deze dan voor alles voldoet.
De OS van Philips zal m.i. in dit geval altijd wel iets achter blijven maar zou niet doorslag gevend hoeven te zijn. Je ziet dus ook dat ze nog steeds FW update uitbrengen dus nog steeds aan het verbeteren zijn.
Ik doe alles wat ik wil met een NAS/ Netflix/ PS3 en HCS voor het geluid.
Dat ambilight is prachtig... maar dit combi met HUE kan ik nog niet over oordelen....

succes met de keuze in ieder geval.
Heb 'm nu een tijdje draaien met de nieuwe sofware maar het loopt prima.
Geen blokkades meer en heel af toe eens een trage reactie.
Ambilight inmiddels ook draaien en dat is fantastisch.
Ergens in februari 2015 is een nieuwe firmware uitgekomen voor de 7809 via de officiële Philips site.

QN143E_014.003.030.128 (Date published: 2015-02-09)
• Audio-Video sync up issue while playing the WMV files.
• Smart TV hangs with Dutch VOD (Uitzending Gemist).
• [Slovenia ] Text overlapping /translation/missing.
• Hang up when change channel list.
• FastScan problems with the Skylink in Slovakia and Czech Republic.
• Error message “No Single” invoking Broadcast EPG.
• Incorrect Network information.
• Improvements for Ambilight and Hue combination
• Improvements for unwanted error logging

Echter crashed na tien minuten Netflix nog wel steeds. Verder alles prima.
Ik heb juist dat ik via PS3 NetFlix wordt uitgegooid en switch dan naar de deze TV... dus kan daar nooit geen pijl op trekken...:-) als één van de twee maar werkt... :*)

De "• Improvements for Ambilight and Hue combination" ben ik wel benieuwd naar .. binnenkort heb ik ze ook in huis en zal ik deze ook gaan koppelen...
Ik laat mijn ervaringen dan op dat vlak ook wel weten.
Heb 'm verkocht, vond 42" te klein achteraf. Heb nu 49pus7909. Werkelijk de betere 7809. Met Android, draait mooi en is veel sneller.
OK ja de prijs van deze 7909 is inmiddels na een half jaar gehalveerd en als je de 7809 goed heb weten te verkopen... dan zit je goed.. heeft ene hdmi 2.0 en Android 4.2 en een maatje groter
Niet verkeerd... :P

PS maar ik lees wel voor Netflix alsnog aparte mediaspeler nodig voor 4K ( via 2.0) dus heeft alsnog geen Hev.265?

Hoe ervaar je op deze nu de Uhd dan eigenlijk?

[Reactie gewijzigd door Co_2J op 27 juli 2024 03:39]

Ja was goede deal; hetzelfde prijsverschil als destijds in januari. Moest e200 bijleggen zeg maar. Wel hdmi2.0 maar geen hevc zoals bekend is, hiervoor komt de uhd880 uit; maar daar is al lang het wachten op, Philips wil maar niet uitleveren, wellicht problemen nog met de software. Youtube 4k films zijn super. Tevens afgelopen week nog een firmware update gehad, dus ook dat gaat gewooon mooi door. Netflix HD is al toppie, dus meerwaarde ach... wel leuk om tzt te proberen.
Hoe heb jij je internet aangesloten op je TV, Bedraad of wifi??
Ik moet net wifi steeds weer opnieuw verbinding maken met mijn router. Nu ben ik benieuwd hoe dat bij jou is.
Ook kan ik de diepte van 3D niet instellen wat volgens mij wel mogelijk zou moeten zijn.

Hoi Arjan,

Ik heb het netwerk zowel bedraad als wifi gekoppeld zitten maar zit 98% op bedraad.. dit is altijd stabieler dan Wifi. Heb dan ook nog niet bekeken of de Wifi stabiel is op de TV of dat hij elke keer opnieuw ingesteld moet worden... Zal eens proberen om even op WiFi over te gaan om te kijken hoe dat is.

Ik heb zelf de bekabeling vanaf mijn router in de meterkast via zo'n homeplug ( stroomnet) richting de TV gezet.. daar een netwerk hub tussen waarbij ik de TV op de snelste poort heb zitten en de andere apparaten op de andere ( bijv. PS3/ HTS)
Met Wifi ben je altijd nog afhankelijk van je router signaal en diverse andere ( laptop/ mobiel) verbindingen.
Heb net m'n router vernieuwd maar deze is lang niet zo stabiel als de oudere... dus daar moet je dan ook al nog rekening mee houden.

Vwb de 3D instellingen daar ben ik nog niet zo mee bezig geweest... heb wel even snel zo'n 5 minuten de Dual View functie bekeken en die leek het prima te doen... Enkel nog niet echt een spel mee gespeeld ofzo... dat staat ook nog op het lijstje...

grt Marco
Hi Co_2J,

had al meegelezen met je review van de LG 42LB730V die ik ook eerst sterk overwoog.
Inmiddels heb ik ook besloten af te zien van de LG. Ik overweeg nu of deze Philips te nemen of de Sony KDL-42W828B of KDL50W828B. (is wel heel groot deze laatste, vergelijkbaar met Philips in prijs)
Ik lees (vooral in de UK) wel een paar zeer slechte reviews. Ik begrijp dat je enthousiast bent terwijl je zo te zien een kritische gebruiker bent.

Nog steeds tevreden? Ik ben zelf bang dat Philips bouw kwaliteit te wensen over laat. Met mijn Philips monitor heb ik veel problemen gehad en het is wel weinig geld voor een 4K Tv dan vraag je je af waar er bezuinigd is.
Nog andere problemen gehad? Over het beeld begrijp ik ben je wel heel tevreden.

Gr, Patrick
Hoi Patrick,

Ook ik heb op het laatste moment afgezien van de aanschaf van de LG 42LB730. Na het lezen van de reviews wist ook een verkoper van de MediaMarkt mij te beamen dat deze serie absoluut een mindere beeldkwaliteit levert dan de vorige serie (42 LA8609).

Nu ik de Philips heb aangeschaft kan ik zeggen dat ik uitermate tevreden ben over de beeldkwaliteit en mogelijkheden van deze TV. Ook de bouwkwaliteit ziet er goed uit en voelt goed. Over de levensduur is uiteraard nog niets te melden.
Inderdaad is de responsetijd van de afstandbediening niet supersnel maar valt voor mij zeker wel mee te leven. Een magic remote zoals LG heeft had beter geweest, maar op alle overige punten scoort de Philips in mijn optiek beter.
Met een Vogels muurbeugel (thin 205) hangt ie mooi strak tegen de wand. Al kun je dan geen component en scartkabel aansluiten, maar die heb ik toch niet nodig.

De Sony ken ik niet maar de Philips kan ik je in ieder geval van harte aanbevelen.

Hi Patrick,

Ja kritisch ben ik zeker...helemaal als het zo'n investering is .. dit hangt nl. voor je neus.. de hele dag...:-)

Deze PUS7809 voldoet hoor in alle opzichten.. niet alleen qua beeld kwaliteit wat echt heel belangrijk is. Want uiteindelijk draait het daar wel om... het UHD merk je wel hoor het is erg fijn kijken ook al heeft Philips inderdaad een wat "slechtere" naam... Hij is soms wat traag met de AB aansturing...en ik heb ook de AVI's via het netwerk nog niet draaien... maar ik heb een update erop gezet en ik moet nog verder proberen en instellen.... maar voor de rest gaat het schakelen en smart tv app's prima en daar ben ik dan wel weer iets minder kritisch in. Bouwkwaliteit is verder ook prima.
Mijn vrouw maakte gister de opmerking dat ze deze besturing via de AB toch makkelijker vindt met het schakelen tussen de input's.. dat is voor mij een mooie graad meter in het "niet overmatig kritisch" zijn maar op gevoel bedienen... De magic Remote van LG was daarintegen wel heel makkelijk omdat deze meerdere apparaten kon aansturen wat nu niet meer gaat... dus ja waar liggen de punten die je belangrijk vindt. Er is altijd wel een negatief ding te melden... maar over- all... voor dit geld toevallig dan een UHD instap is echt een keuze waar ik achter sta tov een Full HD die geen goed beeld geeft...

Die 50" van Sony die je noemt zit ook zo tegen de 999,- en dus zelfde prijsklasse als deze 42 UHD... (970,-) en zo op het eerste oog is deze wel beetje gelijk buiten dat UHD om.. maar je moet echt de beeldkwaliteit "live" bekijken om goed te kunnen oordelen.. want op papier kan het nog zo mooi staan...je moet het echt ervaren en die wijze les heb ik gemerkt met de keuze van de LG.
Sony heeft wel die beeldcorrectie chip onder de motorkap wat misschien net is wat nodig is om ook dat mooie beeld te krijgen.. ik heb daar dus verder geen ervaring me. ( die 42 voor 799,- is trouwens 400Mhz tov 800Mhz bij de 50" volgens BCC )
Hier zie je een mooi overzicht.

Ik zie hier de 50" 828B trouwens niet goed in de NL markt staan of bij de Sony spec's naar voren komen.. is dit type misschien wat ouder of voor buiten NL omdat je het ook over de Engelse recensies had....
Ik zie wel de 805B maar dat is volgens mij dan weer geen smart uitvoering... kortom...
je hebt nog wat werk voor de boeg... :P

grt en succes Marco

PS ben wel tzt benieuwd naar je keuze en je ervaringen... :-)
Dank voor je reactie Marco,

Inmiddels heb ik een stabiele Wifi-verbinding weten te creeren middels een andere router met WPS connectie. Hij vond de router sneller en behoudt nu ook de connectie. Toch laat ik volgende week nog bekabeling leggen naar mijn woonkamer zodat ik hem bedraad kan aansluiten.

Arjan
Vindt 't sneu voor LG dat ze zo echt klanten verliezen want idd de oude series waren echt top...
maar goed ze hebben daar zelf voor gekozen neem ik aan om ergens op te besparen.

Ben in ieder geval, voornamelijk voor mezelf, blij dat ik de keuzes zo heb kunnen maken.. maar dat er toch ook wel andere ervaringsdeskundige zijn die hetzelfde hebben ervaren en dus ook mijn bevindingen zo kunnen onderbouwen en mijn gevoel bevestigen.

Veel plezier ermee, en voor alle andere lezers succes met de keuzes die gemaakt moeten worden. _/-\o_
Marco en Arjan,

beide bedankt voor jullie snelle reacties! Het helpt wel om te overleggen via de fora, zoals je zelf inmiddels weet is het geen makkelijke keuze.
Ik laat sowieso weten wat ik doe. Het vervelende van de Sony is het feit dat niemand mij kan vertellen of de panels van de 50 en de 42 hetzelfde zijn. Er zijn nogal wat berichten dat het verschillende panels zijn (de een IPS 50 HZ, de andere VA 100 Hz). Sony support heeft het voor mij uitgezocht en mij terug gebeld vandaag, het antwoord was: wij weten het ook niet. Fijn dat soort support....

Ik blijf meelezen, ben benieuwd wat jullie (of anderen) nog vinden. De Philips klinkt toch wel goed.

Gr, Patrick