LaCie Desktop Harddisk 1TB Zwart Review
14 maart 2009, laatste update op 14 maart 2009, 1.945 views
Rapporteer
Omdat mijn HDD vol was en ik op zoek was naar een nieuwe goedkope, had ik de LaCie 1 TB gekocht. Voor een prijs van 89€ niet duur, maar ook niet echt goedkoop (ik had net de acties misgelopen van WD Elements 79,95€ en Toshiba 82,95€). Mijn voorkeur ging uit naar de WD MyBook Essential, maar die was uitverkocht.
Meegeleverde kabels natuurlijk niet heel handig om te vervoeren, maar dat weet je met 3,5 inch HDDs. Een externe stroom kabel en een ultra korte usb-kabel is gratis meegeleverd. Gelukkig had ik nog een usb-kabel die erin past, die een stukje langer is.
Minpunten
- Trager dan andere externe HDD die ik bezit
- USB-kabel belachelijk kort
3 van 5 sterren (Voldoende)
Welke HDD erin zit en welke snelheden er kunnen worden gehaald heb ik echt geen flauw idee. Geen behoefte aan om het helemaal uit te zoeken, hardeschijf is enkel voor opslag en back up. Maar op gevoel af, vind ik mijn WD Element (ook 1 TB) en een 2,5" 4200rpm (100Gb) (met externe behuizing) toch sneller dan die van LaCie. Verder zijn er geen knoppen te vinden op de hardeschijf, alleen een klein groen lampje. Deze laat natuurlijk zien dat de hardeschijf aan staat en of het bezig is.
Al met al geen slechte hardeschijf, maar als ik moet kiezen zal ik hem niet opnieuw halen. Het geluid (zeker niet storend o.i.d., maar mijn andere schijven net iets stiller), ietstje traag en de korte usb-kabel zijn factoren die voor mij beter hadden gekund.