Logitech Bluetooth Audio Adapter Review

DonJunior
31 juli 2014, laatste update op 2 oktober 2014, 14.659 views

Logitech Bluetooth Audio Adapter

De ontvanger is erg klein van formaat. De initiële connectie is met een enkele klik op de knop gedaan, daarna gaat verbinden automatisch.
Geluid is prima.

Pluspunten

• Formaat
  • Gemakkelijke bediening (koppeling met één klik)
  • Geluid is prima.

Minpunten

• Dubbelzijdige tape aan onderzijde (voor mij geen issue maar kan me voorstellen dat niet iedereen dit fijn vindt)
  • Prijs (wat aan de hoge kant)

In de doos
Na het openen van de doos vind je een viertal items:
1: Het apparaat zelf
2: Adapter voor de stroomvoorziening
3: 3.5mm jack van/naar RCA.
4: Boekjes

Aansluiten
Het aansluiten gaat erg gemakkelijk. Prik de audio kabel achter in de Bluetooth ontvanger.
In de beknopte handleiding (een enkel papiertje) staat precies welke kabel waar in moet voor het geval je vroeger ook al problemen had met het juiste gaatje vinden.
Vervolgens steek je de stekker in het stopcontact en klaar is Kees.

De eerste keer verbinding maken
Ook het leggen van de bluetooth connectie gaat kinderlijk eenvoudig. Activeer Bluetooth op het apparaat dat je wenst te verbinden (in mijn geval mijn telefoon). Klik vervolgens op de knop bovenop de Bluetooth ontvanger (het grote icoon). De Bluetooth ontvanger wordt zichtbaar op de telefoon, selecteer de ontvanger en de verbinding wordt (in mijn geval automatisch) tot stand gebracht.

Verbinding maken
De ontvanger zit gekoppeld aan de receiver van mijn home cinema systeem. De gehele set schakel ik met een klik-aan-klik-uit systeem altijd volledig uit. De ontvanger zit aan hetzelfde blok en wordt dus ook volledig losgekoppeld van het net. Wanneer ik de stroom weer inschakel dan start ook de ontvanger netjes op. De ontvanger onthoudt de eerder gemaakte verbinding(en) dus zodra je Bluetooth op de telefoon inschakelt wordt er direct een verbinding gemaakt.

Wanneer je tijdens het afspelen de Bluetooth verbinding op de telefoon uitschakelt dan geeft de ontvanger een subtiel plingeltje over de speakers om aan te geven dat de verbinding is verbroken. Zodra je Bluetooth weer inschakelt op de telefoon dan wordt direct de connectie hervat.
Als de ontvanger geen verbinding heeft dan wordt het led lampje aan de onderzijde gedimd. De LED is niet uit te schakelen maar stoort in mijn ogen ook niet.

Geluidskwaliteit
Het geluid is prima. Zowel het bekijken van YouTube video's en het luisteren van Spotify klinkt prima. In diverse reviews heb ik wat gelezen over een vertraging welke er zou zijn wanneer je een video aan het kijken bent. Dit heb ik echter nog niet opgemerkt bij het bekijken van YouTube video's via mijn telefoon.

Overig
Op de ontvanger zit een dubbelzijdige plakstrip zodat je het ding kan vastplakken. Ze hebben de plakstrip helaas niet los in de verpakking gedaan zodat je zelf kan kiezen of je een dergelijke plakstrip wel op je ontvanger wenst. Uiteraard zit er wel een folie over de strip dus hij plakt niet direct uit de doos. (logisch ook).

Al met al ben ik erg content met deze aanschaf. Voorheen deed ik altijd een kabeltje (3,5 mm jack) in mijn telefoon om muziek te luisteren over mijn speakers. Als ik dan verder wilde zappen dan moest ik elke keer naar mijn telefoon lopen. Niet handig. Deze ontvanger heeft dit luxe probleem prima verholpen.

Update: 02-10-2014
Na twee maanden gebruik van de bluetooth adapter kan ik wel zeggen dat ik er nog steeds erg content mee ben. Ik gebruik hem net niet dagelijks maar wel vrij vaak. Heerlijk om uit je auto te stappen met je telefoon verbonden via bluetooth.. vervolgens binnen te stappen in de woonkamer en dat de muziek gewoon verder gaat waar je gebleven was.

Heb nu een enkele keer gehad dat ik de bluetooth op mijn telefoon inschakelde en dat ik geen verbinding kreeg met de adapter. De knop op de bluetooth adapter indrukken en het was opgelost maar toch vreemd. Over het algemeen (95%) gaat de verbinding gewoon in 1x goed.

Eerder schreef ik ook over de plakstrip aan de onderzijde van de adapter. Deze is na twee weken al opgehouden met plakken. Uiteraard moeten de meubels ook schoongemaakt worden en laat dit soort plakstrips nu niet zo goed tegen schoonmaakmiddel kunnen. Logisch ook maar toch, had dan wat anders verzonnen. Nu stoot ik met mijn doekje tegen de adapter aan, schiet de adapter van zijn plaats, zet ik het ding terug.. is de ondergrond natuurlijk nat omdat ik er net met mijn doekjes langs ben gegaan.. weg kleefkracht. Niet dat ik er wakker van lig maar toch iets om te vermelden denk ik.

Overigens gebruikt mijn vrouw de adapter ook vrij vaak om muziek af te spelen en dit is zowaar iets wat in één keer zonder problemen lijkt te werken. Mannen die een Logitech Harmony afstandbediening bezitten in combinatie met een vriendin/vrouw snappen denk ik wel hoe belangrijk het is dat dit soort dingen gewoon in één keer goed werken voor de vrouw.. anders word het gewoon zonder pardon afgekeurd ;)

Heb jij ook een Logitech Bluetooth Audio Adapter?

Anoniem: 571211 25 augustus 2014 20:23
Mooie review!

Ik heb alleen een vraagje. Ik wil namelijk nieuwe speakers aanschaffen en deze dan vervolgens aansluiten op mijn Macbook via zo'n bluetooth adapter, maar merk je een groot verschil tussen als je je home cinema systeem aansluit met een kabel in je telefoon en dan muziek afspeelt of je home cinema verbindt via de bluetooth adapter en dan een muziekje afspeelt(qua geluidskwaliteit)?
Ik ben zelf voor de Sony BM10 gegaan omdat deze AptX ondersteunt en je MacBook ook. Dan kan je zelfs video kijken met het geluid over de bluetooth met zo goed als geen vertraging. Het geluid ging er bij mij juist sterk op voor uit omdat achteraf gezien mijn kabel door het telkens in- en uithalen niet zo goed meer was.
Hmm, ik had de Logitech audio adapter aangeschaft, maar gelijk retour gestuurd. Mijn wifi verbinding werd super traag. Na wat googlen kwam ik er achter waarom, omdat de frequentie van het adaptertje van Logitech op dezelfde frequentie zit van het Wifi signaal van mijn Macbook en dat botst met elkaar. Hoe zit het precies met de adapter van Sony?
Ik vermoed dat ik daar ook last van had maar dat het opgelost is door de frequentie van m'n WiFi aan te passen. Momenteel heb ik er in elk geval geen last meer van.
Ik heb een soortgelijk probleem gehad met een bluetooth toetsenbord en trackpad dat ik in de buurt van mijn router gebruikte. Dit zorgde voor veel vertraging, met name aan de kant van het toetsenbord. Na een lange zoektocht op internet kwam ik er achter dat bluetooth ook op de 2,4 ghz band werkt.Ik heb het probleem destijds opgelost door van kanaal te wisselende (ik meen van de hoogste kanalen naar kanaal 2-4). Een andere oplossing zou kunnen zijn om de router/bluetooth apparaat te verplaatsen of een 5ghz router proberen.
Om eerlijk te zijn, nee niet echt. Maar mijn geluidsbron is Spotify vanaf mijn telefoon dus dat is sowieso al geen super kwaliteit. Ik ben echter zelf tevreden met het geluid. Als de mogelijkheid er is zou ik altijd kabel verkiezen boven draadloos, zeker qua geluid. Maar als dat vervolgens handigheid in de weg staat.. dan is de keuze voor een dergelijke bluetooth module snel gemaakt. Ik hing vast aan mijn kabel en moest op en neer lopen als ik een ander nummer wilde luisteren.
Werkt deze Bluetooth adapter ook andersom?
Mijn idee is om een oude platenspeler aan te sluiten op mijn Bose mini sound link via Bluetooth. Ik heb dus iets nodig om de geluidsoutput via Bluetooth naar mijn Bose boxje te krijgen. Ik kon niet duidelijk vinden of dit ook met dit apparaat mogelijk is.
Daar kan ik je geen antwoord op geven maar dat lijkt me sterk.
Ik wil deze gebruiken in combinatie met mijn audio versterker en mijn pc met bluetooth dongle. Kan ik al de audio van mijn pc (dus ook van games en video) ontvangen met deze bluetooth adapter?
Ik weet natuurlijk niet de precieze uitvoering van je Bluetooth dongle maar ik kan wel uit eigen ervaring spreken. Mijn laptop kan ik zo instellen dat alle audio (dus ook games en zelfs Windows geluidjes) over Bluetooth gaan. Windows ziet de Bluetooth verbinding dan gewoon als audio out.
Ik heb sinds 3 dagen deze bluetooth ontvanger. Ik heb er enkel problemen mee. Wanneer ik muziek pauzeer, verliest hij zijn connectie (smartphone). Ontvangst is vaak erg slecht, terwijl ik er slechts 2 meter vanaf zit. Doosje staat op de radio, wat me een logische locatie lijkt. Wanneer ik ontkoppel (bv. pc heropstarten), koppelt ie erna weer aan, maar heb ik geen geluid...
Nog mensen met deze ervaring? Als het zo blijft doorgaan, stuur ik hem terug...
Gebruik hem nig steeds dagelijks. Zowel met pc, HTC One, iPad Air en HTC One S, zonder problemen. Heb hem naast de receiver staan. Nooit geen connectie of audio problemen.
Kan ook makkelijk switchen van PC naar telefoon of tussen telefoons en tablet.
Ik blijf het nog steeds een aanrader vinden.
hoi hoi,

kan ik dat automatisch koppelen ook uitzetten?

Bart.
Als je eenmaal je device gekoppeld hebt, dan niet nee. Tenzij je het gekoppelde device weer verwijderd. Dus bijvoorbeeld de connectie verwijderen uit je telefoon of ander apparaat.
Dat is erg vervelend.
Heb namelijk bluetooth altijd aan staan zodat ik er niet bij na hoef te denken bij het autorijden.
Altijd verbonden met de carkit, zodoende.
De vorige versie die ik ook heb koppelt namelijk niet automatisch.
Ik dacht, dan heb ik er ook eentje voor op het werk.
Maar goed.....
Bedankt voor het meedenken.

Groeten van Bart.
Ik gebruik een app voor connecties in en uitschakelen. Zodra ik de auto in stap schakelt de Bluetooth automatisch aan en stap ik uit dan schakelt de Bluetooth ook weer uit. Ik gebruik overigens nu de Logitech adapter niet meer omdat ik audio stream via de Chromecast. Werkt vele malen fijner nog.
Op wat voor manier werkt die app dan.
Hij zal toch moeten kunnen zien dat ik in mijn auto stap.
Wat ik juist niet wil is zelf connecties in en uit schakelen.
Ik wil gewoon niet dat hij automatisch connect met de bluetooth adapter in huis.
Ik ging er van uit dat hij dat net als mijn andere adapter niet zou doen.
Maar welke app gebruik je daarvoor dan?

Groeten van Bart.
Ik gebruik hiervoor LLama: https://play.google.com/s...etails?id=com.kebab.Llama
Maar goed dat is ook wel i.c.m. met een carkit houder die de app laat weten dat ik in de auto zit en dus profielen kan schakelen op basis van locatie/apps.
@ DonJunior,

Helaas heb ik een Iphone 5s.