Installeren was vreselijk, ik kon er niet van de achterkant bij (de 24-pins kabel liep daarlangs), dus moest het voorpaneel eraf, wat natuurlijk niet zo makkelijk ging als het zou moeten gaan.
Wat geleverd werd:
-Een klein plastic omhulsel ter bescherming
-De harde schijf zelf
-Schroefjes om de harde schijf te installeren
-Klein boekje met installatie gids (Engelstalig).
En nu de review van de harde...
Waarom moest de oude schijf eruit? Heb je maar één SATA aansluiting?Dit is een van de componenten in mijn pc die ik heb vervangen, in dit geval moest de 250GB HD250HJ van Samsung eruit, deze was compleet vol, op moment van bestellen was er nog 50 mb over.
Ja, bulk is altijd heel sobertjes. Aan de andere kant zit alles erbij wat je nodig hebt en de rest van de retail verpakkingen beland 99 van de 100 keer toch in de vuilnisbak. Soms zijn de extra kabeltjes welke vaak in de retail verpakkingen zitten erg welkom. Maar na een paar keer het een en ander gebouwd te hebben kom je ook in die spullen om. Dus gelukkig dat er de (goedkopere) bulkverpakking is.Ik ben er dus ook achter gekomen wat "Bulk" betekent, geen doos, maar dit maakt weinig uit aangezien 4Launch het pakketje goed had verpakt.
Ja lijkt mij ook moeilijk met één schijf....Ik heb gehoord dat deze schijven veel problemen geven in RAID configuraties, maar bij mij heeft ie altijd goed gewerkt (geen RAID).
Dat komt mooi uit 931 GB bruikbaar. Dat is nl. 100%!Goedkoper kun je niet als je 1 TB (931 GB bruikbaar) opslagruimte wilt.
[Reactie gewijzigd door Pjerry op 25 juli 2024 06:20]
Beter gezegd, jij werkt nogsteeds met 1KB = 1024 B.Dat komt mooi uit 931 GB bruikbaar. Dat is nl. 100%!
De HD-boeren werken nog steeds met 1 KB = 1000 B (enz.).
Dus 1 TB (HDD) = 1. 1012 B = 1.1012/1024/1024/1024 = 931 GB.