Laatst een oude videokaart in een andere PC kapot.
Mijn idee was om mijn oude R 9700 daarin te plaatsen en dan een nieuwe kaart te kopen.
Het resultaat: een spiksplinternieuwe Radeon X800 pro 256 mb.
Ik heb deze besteld bij
www.mad-moxx.de
Deze vakkundige mensen modden naar wens je radeon, en geven daarop garantie. Helaas weet ik door deze methode niet wie de kaart oorspronkelijk heeft geproduceerd, het enige zichtbare is de bekende rode PCB.
Featureset.
Een kaart van de laatste generatie. De meeste nieuwe snufjes zitter er op, zoals ps. 2.b
Helaas geen temperatuurmeting of andere snufjes.
Prestaties.
Ook al heeft deze kaart 'maar' 12 pipelines, met zijn 475/450 mhz presteert deze kaart uitstekend. Ik haal met mijn amd 2400+ in 3dmark 2003: 8460 en in 3dmark 2005: 4430
Al met al heel netjes dus, ook in spellen (bv FarCry) geen framedrops terwijl ik met hoge resoluties in high quality modus draai.
Overklokbaarheid.
Met Atitool kreeg ik de kaart met gemak op 550/550 stabiel.
Hij kan probleemloos wel enkele mhz hoger, maar ik wil mijn nieuwe speeltje niet doodklokken

Al met al zijn overkloks tot 20% makkelijk te halen.
Beelkwaliteit.
Hier valt weinig over te zeggen. Scherp en helder beeld, zoals men dat verwacht van de betere videokaarten.
Drivers.
De Ati drivers geven toegang tot de meest belangrijke eigenschappen, ze crashen niet en zijn ook niet al te ingewikkeld.
Goed genoeg dus.
Warmte en geluidsproductie.
Deze kaart werd geleverd met een ATI silencer 4. Dit garandeerd een fluisterstille kaart, je hoort de (lo noise) cpu fan erbovenuit.
De warmte wordt vanwege grote heatsinks snel afgevoerd. In normaal 3d bedrijf wordt de heatsink handwarm.
De prijs.
Deze viel erg mee (~265 euro) omdat deze kaart uit duitsland komt, waar de hardware prijzen over het algemeen lager zijn.
Je krijgt dan zeker waar voor je geld.
Edit: nu draai ik al goed 6 maanden met n 'nieuwe' setup, icm een 3200+ en 1gb dual channel ram. Prestaties gingen stevig vooruit, omdat vooral 3dmark 2003 de cpu aardig belast.