ATi Radeon X800 Pro 256MB DDR (AGP, DVI) Review

DrEvil1986
25 april 2006, laatste update op 25 april 2006, 4.203 views

ATi Radeon X800 Pro 256MB DDR (AGP, DVI)

Laatst een oude videokaart in een andere PC kapot. Mijn idee was om mijn oude R 9700 daarin te plaatsen en dan een nieuwe kaart te kopen. Het resultaat: een spiksplinternieuwe Radeon X800 pro 256 mb. Ik heb deze besteld bij www.mad-moxx.de Deze vakkundige mensen modden naar wens je radeon, en geven daarop garantie. Helaas weet ik door deze methode niet wie de kaart oorspronkelijk heeft geproduceerd, het enige zichtbare is de bekende rode PCB. Featureset. Een kaart van de laatste generatie. De meeste nieuwe snufjes zitter er op, zoals ps. 2.b Helaas geen temperatuurmeting of andere snufjes. Prestaties. Ook al heeft deze kaart 'maar' 12 pipelines, met zijn 475/450 mhz presteert deze kaart uitstekend. Ik haal met mijn amd 2400+ in 3dmark 2003:...

Pluspunten

• Goed overklokbaar
  • Stil en koel
  • Snel

Minpunten

• Moeilijk/niet te modden naar 16 pipes.
  • Gigantisch apparaat; kost 1 pci slot naast de AGP poort en de kabels van andere apparatuur moeten om de videokaart worden geleid.

Laatst een oude videokaart in een andere PC kapot.

Het resultaat: een spiksplinternieuwe Radeon X800 pro 256 mb.
Ik heb deze besteld bij www.mad-moxx.de

Featureset.
Helaas geen temperatuurmeting of andere snufjes.

Prestaties.
Ook al heeft deze kaart 'maar' 12 pipelines, met zijn 475/450 mhz presteert deze kaart uitstekend. Ik haal met mijn amd 2400+ in 3dmark 2003: 8460 en in 3dmark 2005: 4430
Al met al heel netjes dus, ook in spellen (bv FarCry) geen framedrops terwijl ik met hoge resoluties in high quality modus draai.

Overklokbaarheid.
Met Atitool kreeg ik de kaart met gemak op 550/550 stabiel.
Hij kan probleemloos wel enkele mhz hoger, maar ik wil mijn nieuwe speeltje niet doodklokken ;)
Al met al zijn overkloks tot 20% makkelijk te halen.

Beelkwaliteit.
Hier valt weinig over te zeggen. Scherp en helder beeld, zoals men dat verwacht van de betere videokaarten.

Drivers.
De Ati drivers geven toegang tot de meest belangrijke eigenschappen, ze crashen niet en zijn ook niet al te ingewikkeld.
Goed genoeg dus.

Warmte en geluidsproductie.
Deze kaart werd geleverd met een ATI silencer 4. Dit garandeerd een fluisterstille kaart, je hoort de (lo noise) cpu fan erbovenuit.
De warmte wordt vanwege grote heatsinks snel afgevoerd. In normaal 3d bedrijf wordt de heatsink handwarm.

De prijs.
Deze viel erg mee (~265 euro) omdat deze kaart uit duitsland komt, waar de hardware prijzen over het algemeen lager zijn.
Je krijgt dan zeker waar voor je geld.

Edit: nu draai ik al goed 6 maanden met n 'nieuwe' setup, icm een 3200+ en 1gb dual channel ram. Prestaties gingen stevig vooruit, omdat vooral 3dmark 2003 de cpu aardig belast.

Heb jij ook een ATi Radeon X800 Pro 256MB DDR (AGP, DVI)?

Anoniem: 173774 25 april 2006 10:50
Deze vakkundige mensen modden naar wens je radeon, en geven daarop garantie.

Zeggen ze ook tot hoever ze hem geclockt hebben. :?

Overklokbaarheid.
Met Atitool kreeg ik de kaart met gemak op 550/550 stabiel.

Maar als er dan wat mee gebeurd ben je wel je garantie kwijt of niet ?
Want zij geven volgens mij alleen garantie wat hun geclockt hebben toch ?
:9 ;)
Van overclocken merkt men niks als je dat softwarematig houd.
Tenzij er duidelijk sporen van overhitting ed optreden lijkt het met sterk dat ze er moeilijk om doen.

Wat betreft het modden: niet alle versies zijn modable (ik heb er redelijk wat inleeswerk in gedaan voordat ik hetzelf laatst probeerde)
Ik heb een core die wel te modden valt, maar ik loop waarschijnlijk vast op de driver-antimodprotectie.
Anoniem: 174390 25 april 2006 15:25
Bij de vivo versie van deze kaart is het wel mogelijk de extra pipelines te unlocken en kan hij omgeflashed worden naar de XT PE versie. Het blijft een X800pro dus als het een kaart is die een van de extra pipes stuk heeft zul je terug naar 12 pipes moeten.

Je kan vrij makkelijk zien of je een vivo hebt, hier zit namelijk de rage theatre chip op en een gele audio connector. De gewone versie heeft deze niet.

De vivo versies van asus zijn momenteel erg goedkoop (199,- voor AGP) bij een aantal zaken verkrijgbaar.
Doodklokken gaat niet, tenzij je opeens 400 Mhz extra op het kaartje gooit. Als je het voorzichtig doet kan er in princiepe niks fout gaan :)
Anoniem: 75937 18 juni 2005 19:26
koop gelijk ook een andere mobo goed idee misschien? :9
Geheel off-topic, maar:
Hoezo het moederbord? :?. Het geheugen, moederbord en cpu zijn goed op elkaar afgestemd. Het mobo en geheugen kunnen bijde geen snellere CPU's volledig tot hun recht laten komen, behalve sommige 2600's. Bij een volgende upgrade zullen alle drie vervangen moeten worden.
Anoniem: 118564 @Rob_G19 juni 2005 13:16
je hebt een AGP 4x mobo mischien een AGP 8x mobo kopen bedoeld hij.
Zoals ik eerder postte: Ik heb geld genoeg om mijn hele systeem up-to-date te maken, maar de prestaties zijn nu méér dan goed. Waarom zou ik (veel) geld willen steken in een AGP 8x moederbord met geheugen en 64 bit processor, als dit nog ruim voldoet?

Een vriend met zijn PIV 3.0 ghz cpu trekt dit soort scores en fps toch al nooit, dus ik ben nu tevreden.
Misschien ooit ;) ATM ff sparen voor kamers eindhoven :X
Anoniem: 62881 20 juni 2005 09:43
helemaal mee eens het is een vette kaart.
Ik heb hem ook maar dan 1e generatie en via e bay een orginele ati uit de usa ;) .
kan hem ook overklokken tot 550 575 maar met dit warme weer pak ik hem op 525 525 wel met de stok koeler .
3d mark 05 5075 op 500 525 ( t was erg warm die dag en ik wil mij kaart niet boven de 60 gr ) wel dus met een interne temp sensor.
wel op een amd 64 3500@4000 1 gig ddr dc

modden is gevaarlijk vaak zitten er bij de uitgeschakelde pijplijnen niet werkende tussen ik heb gehoort dat je dan niet meer terug kunt dat risico loop je liever niet

een aanrader !
Anoniem: 170491 25 april 2006 13:44
hoe gaan ze er ooit achter komen denk je?
softwarematig overclocken is nooit te bewijzen
Anoniem: 63400 25 april 2006 21:37
Ik heb deze besteld bij www.mad-moxx.de

Heb net op deze site zitten te kijken,maar het is allemaal nog niet eens zo duur allemaal daar. :9 :9 :9 :9 :9