LaCie Network Space, 1TB Review
18 februari 2009, laatste update op 18 februari 2009, 1.480 views
Rapporteer
Thuis altijd in bezit geweest van externe USB HDD van Maxtor, maar nadat die 4 jaar voltijd aan heeft gestaan, gaf die het leven (altijd als je 'm nodig hebt natuurlijk). Wilde altijd al een HDD met UTP, ivm niet continue aan hoeven hebben van een computer. De LaCie schijf kwam al eerder bij mij onder de aandacht ivm hoe het apparaat eruit zag en de opslag grootte (1TB).
Ongeveer een maand geleden aangeschaft via Misco, volgende dag levering, top, ook nette prijs. Snelheid van de schijf is goed, echter de belofte van de 'extra users' is niet geheel correct; Admin en één extra gebruiker. Oké, dat zijn extra gebruikers, maar ik verwacht dat je dan een lijst met standaard gebruikers en een admin-user kunt aanmaken, blijft dus slechts bij 2 stuks.
Bij...
Pluspunten
- Snelheid dataoverdracht
- Prijs
- Stil bij normale dataoverdracht
Minpunten
- Agent
- Grote bestanden
- Defrag / schijfcontrole luidruchtig
Bij het kopiëren van grote bestanden (images > 20GB) raad ik aan dit NIET te doen. De schijf lijkt te hangen en kan dan geheel niet meer herstarten, lezen/schrijven. Heb dit nog niet aangemeld bij LaCie, moet ik nog doen.
Tevens krijg je een agent applicatie bij deze schijf, welke totaal ovebodig is. Niet nodig, want config doe je via de web-interface. De applicatie (LaCie EthernetAgent) lijkt ook zwaar in conflict te zijn met de XS4ALL WebDisk-software. Schijnen dezelfde poorten te gebruiken... kost ook wat tij om daar achter te komen.
Maar, deslaniettemin: goede schijf, stil (muv tijdens defrag en controle) en leuk geprijsd.
TIP: Zet de LED uit, je wordt gek van dat knipperen... en je kunt er je halve kamer mee uitlichten in 't donker...
P.S. extra USB-aansluiting weet ik het nut nog niet zo goed van te beoordelen. USB stick erin geeft geen extra drives/mappen...