Deze videokaart zat standaard in mijn
Packard Bell iXtreme H6305 computer toen ik 'm kocht (zie
systeemspecs). Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het een videokaart van het merk Sapphire betreft, dus qua betrouwbaarheid zat het wel goed.
Omdat ik nu *eindelijk* een videokaart (net zoals de rest van het systeem) die een beetje mee kon komen met de tijd, heb ik gelijk FarCry en Doom3 erbij gekocht en uiteraard 3DMark05 gedownload.
FarCry: Dit spel heb ik getest op 1024x768 met alles op high, 32-bit kleur, no AA en AF en het spel loopt redelijk soepel, ik schat tussen de 20 en 30 fps (afhankelijk of er veel in beeld gebeurde). Ook de beeldkwaliteit was zeer mooi te noemen.
Doom3: Dit spel heb ik vanwege de toch wel hoge systeemspecs op 800x600 draaien, wel met alles op high, 32-bit, maar zonder AA en AF. Een timedemo (demo1) liet zien dat het spel rond de 25 fps schommelde, toch wel redelijk denk ik.
3DMark05: draaiende op 1024x768, 32-bit, no AA en AF haalde mijn systeem 1299 3DMark05 punten. Precies als verwacht, want Ome Tom (
Toms Hardware.com VGA charts V - PCI-Express) had op hun (vergelijkbaar) systeem 1304 punten gehaald.
Uiteraard heb ik ook geprobeerd het maximum uit de videokaart te halen. Voor Sapphire Ati Radeon kaarten bestaat er
TriXX, een overclocking tooltje. Met dit tooltje kan je profielen maken etc, maar dat kan je verder lezen in de review in de link hiervoor. Waar het mij (en jou ook) om gaat, is hoeveel kan je eruit halen? TriXX bevat een optie om automagisch de beste snelheden voor de core en memory te bepalen. Hiermee werd de 400 MHz clock van de core op 460 MHz gezet en de memoryclock op 275 MHz ipv 250 MHz. Een rondje 3DMark05 leerde mij dat dit zn vruchten had afgeworpen', ik zat nu op 1798 punten! Dus, gezien op de charts van Ome Tom, tussen de XT versie van deze videokaart en nVidia GeForce 6600 in! Ook FarCry liep een heel stuk soepeler, sterker nog, met 4xAA en 8xAF liep het spel op de snelheden die ik behaalde zonder de overclock en zonder AF en AA!