Acer Aspire V7-582PG-74508G25tii Review
Goeie laptop, Goeie prijs voor wat je krijgt, Goeie accuduur en is een mooie laptop, Helaas een een zeer slechte touchpad.
Pluspunten
- touchscreen
- SSD
- Numpad,
- Licht,
- Goeie prijs specificatie verhouding,
- Goed voor studie en gemiddelde gaming, (Adobe CS6 draait goed), Mooi 1920 * 1080,
- Goeie accuduur en USB 3 poort
- Goed geluid. Beter van verwacht
- mooie vorm factor/robuust
Minpunten
- Je kunt niet zien of caps lock aan, Net zo als de numlock,
- Touchpad is niet super zeker de left en right muis zijn niet te doen,
- Als de computer heet is word die zeer luidruchtig,
- je hebt kleine up,left, right en left keys, het zijn geen normale toetsen maar kleine toetsen,
- laat veel vinger afdrukken na op het touchscreen/ achter kant van de computer. (had software matige problemen met drivers).
- Maar 1 usb 3
- Speakers zitten aan de onder kant
Ik heb uren gespendeerd op zoek naar de laptop die voor mijn doeleinde goed waren. Ik ga volgend jaar naar een ICT opleiding en ik wilde een goeie laptop die snel licht en ook een goede baterij duur. Ik zat tussen de prijs klassen van 1300/1500 euro te kijken en wilde zeker geen mac. Toen ik op zoek was naar de laptop stelde veel mensen een lenovo voor maar die had niet zo'n goeie batterij duur. En ik las niet zo veel goede revieuws. Toen ik veder las stelde mensen mij alleen nog een Dell workstation 3800 en Acer voor. Ik koos uiteindelijk voor de acer omdat die goedkoper en hij had een langere batterij duur
Hier zijn mijn grootste voor en nadelen van de Acer aspire V7 582PG
Voordelen.
Toen ik mijn laptop voor het eerst uit de doos haalde voelde hij super. Het aluminium maakt de laptop stijlvol en ook robuust. En in het scherm zit ook maar heel weinig spelling. En door het aluminium is de laptop ook licht en kun je de laptop overall mee nemen. De laptop had behoorlijk goeie specs voor zijn prijs. En de accu duur was goed. Dit komt mede door de dual core processor die op 1,8GHz draait. Maar vergis niet dat deze processor een turbo boost heeft naar 3,0GHz waardoor hij alles aan kan. En de video kaart die alleen werkt als je hem nodig hebt bespaart ook weer stroom. Hierdoor kun je gemakkelijk 8 uur halen als je de laptop op energie besparen zet en simpele dingen doet. En voor iets zwaarder gebruik moet je ongeveer 4/5 uur uitrekenen. Ik heb nog niet getest om te gamen met de laptop maar ik verwacht dat je dan maar 2 uur kan halen door dat de hele laptop op volle toeren draait.
Na mijn eerste boot up stonden er helaas veel programma's van acer op die je niet nodig hebt en die ook niet relevant zijn. Nadat ik die er af haalde had ik een boot up van ongeveer 12 seconden. Zeker handig als je de laptop snel nodig hebt. Voor de rest doet de laptop wat je er van verwacht. Hij draait adobe goed en kan games zoals battlefield 4 op medium aan spelen. Toen ik op de bank zat merke tik dat het touchscreen wel wat meer waarde mee brengt. Hierdoor hoef je niet moeilijk te doen met de mouse pad en kan je snel schakelen naar andere programma's. En als je dan snel een filmpje kijkt dan is het geluid verbazingwekkend goed. Zeker als je de laptop neerzet op een tafel komt het geluid goed aan. Helaas is dit niet zo als je de laptop op je schoot zet op de bank dan klinkt het niet.
Nadelen.
Mijn eerste ergernis die ik tegen kwam was de touchpad. Ik kom van een desktop en ben altijd een muis, gewent en ik wist dat het even wennen zou zijn maar dit was niet te doen. Door dat de linker en rechter muis knop in de touchpad zijn gebouw klikt die niet lekker en registert de laptop vaak iets anders. Ik had veel liever dat er de knoppen niet in het touchpad zaten ingebouwd dat zou zo veel oplossen. Wat mij ook opviel was dat ik niet zag of ik in caps lock was of niet. Er was geen lichte of iets. Voor de rest waren er kleine punten die niet zo erg waren. Wat ik aan de buiten kant jammer vond was het geluid dat naar de onder kant gericht is. Als je dan aan de tafel zit is het minder erg maar je merkt wel dat het geluid niet naar je toe komt. En dat je maar 1 usb 3 poort hebt. We leven in 2014 nu. Dan verwacht je tenminste twee usb 3 poorten of meer. Zeker voor een laptop in deze prijs klasse.
Grtz Dakaza
Als er nog vragen zijn stuur maar een pmtje