Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Parkman T120 Universele 12000mAh Power Bank Review

+2
HetGezegde 9 juli 2014, laatste update op 20 juli 2014, 1.483 views

Parkman T120 Universele 12000mAh Power Bank

Een dunne lader op zakformaat met een capaciteit van gemiddeld 12000mAh. Hiermee kun je minimaal vijf keer je telefoon opladen. Stevig design van aluminium; CE keurmerk. Laadt alleen wel traag op; met maximaal 1A duurt dit theoretisch 12 uur.

Pluspunten

  • Mooi, slank design
  • Aluminium behuizing
  • Aan de lichte kant voor zulke capaciteit
  • LED indicator batterij status
  • Zowel 1.0A als 2.1A aansluiting
  • Kan twee apparaten tegelijkertijd opladen
  • Overspanning en -stroom beveiliging

Minpunten

  • Aan/uit knop zit een beetje los
  • Chinese handleiding/garantie kaart
  • Het opladen van deze accu duurt lang (12 uur)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Een leuke reactie of een mooie moderatie is altijd fijn
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/1229898_10203920947650040_3713804707533779943_n.jpg

Kopen kan o.a. hier

Introductie
De Parkman T120, weer zo'n typisch Chinees (Aziatisch) product. Ik bedoel dit zeker niet slecht, integendeel; een mooi aluminium design met maar liefst twee aansluitingen voor zowel een tablet (5V - 2.1A) als een normale smartphone (5V - 1A). Daarnaast heeft deze externe accu een capaciteit van gemiddeld 12.000mAh. De daadwerkelijke capaciteit hangt tussen de 10.001mAh en de 15.000mAh.
Wat ik wél bedoel met de term "typisch Chinees", is dat het een namaak lijkt van de iPhone van Apple; en dan wel heel sterk op de iPhone 5-serie.

Inhoudsopgave
1. Verpakking en inhoud
2. Featureset
3. Prijs
4. Prestaties
~. Prestaties ~ in de praktijk
5. Bouwkwaliteit en afwerking
6. Ergonomie
7. Mobiliteit en accuduur
8. Temperatuur

1. Verpakking en inhoud
Een strak, rechthoekig en stevig doosje wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal. Het doosje lijkt gerecycled papier, maar hier is geen keurmerk van terug te vinden op de verpakking.





De binnenkant bevat een papieren houder waar de Parkman in zit.
Onder de T120 zit een extra vakje met een witte, 50cm lange USB naar micro-USB kabel en een garantiekaart en gebruikshandleiding, beiden in het Chinees (denk ik; aangezien ik het niet kan ontcijferen).



Terug naar de inhoudsopgave

2. Featureset
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10527814_10204270184180735_5394000379554834483_n.jpg
In eerste instantie lijken de mogelijkheden maar karig, maar het is natuurlijk "slechts" een mobiel oplaadstation voor je telefoon. Extra toeters en bellen maakt het product niet per definitie beter of handiger in gebruik. Want wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden?
- De accu wordt opgeladen door gebruik te maken van de meegeleverde USB-kabel. Deze kun je dan aan een PC of laptop aansluiten om hem te vullen met energie. Uiteraard kan het ook via het stopcontact; je dient dan wel je eigen USB-lader te gebruiken.
- De accu wordt opgeladen met een spanning van 5V en een stroomsterkte van 1A. De accu heeft een capaciteit van 12.000mAh (oftewel 12Ah) en zal er dus theoretisch gezien 12 uur over doen om volledig te laden. Ik had liever een input van 2A gezien, waardoor je met een krachtigere lader een stuk sneller kunt laden.
- Wanneer de Parkman van energie is voorzien (dan wel niet volledig gevuld), kun je hem gebruiken om twee apparaten tegelijkertijd op te laden. De Parkman beschikt namelijk over een 5V - 1A én 5V - 2.1A output aansluiting.





Je kunt hiermee heel wat combinaties maken. Denk hierbij aan:
* Een smartphone (1A) en een tablet (2.1A);
* Twee smartphones (2x 1A);
* Een USB-speakersetje;
* Of om het even welk apparaat wat werkt op 5V - 1A of 5V - 2.1A of daar tussenin.
Deze accu is namelijk niet alleen geschikt om andere apparaten met een accu op te laden. Hij kan natuurlijk ook direct als spanningsbron gebruikt worden.





Terug naar de inhoudsopgave

3. Prijs
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg
Op moment van schrijven kost deze 12.000mAh accu $41,99 bij Deal Extreme - omgerekend 30,85 euro.
Volgens de Pricewatch zijn zulke accu's een stukje duurder dan deze Parkman.
We komen uit op de volgende twee mogelijkheden:
- De LeYou Duo USB Power Bank LY-900 met een capaciteit van 11.200mAh voor ongeveer 46 euro;
- De Verbatim Dual USB Power Pack met een capaciteit van 10.000mAh voor ongeveer 70 euro. (45 euro via Amazon).

Het is natuurlijk wel de vraag of deze goedkopere Parkman beter is dan de mobiele accu van het bekendere merk Verbatim. Van Verbatim mogen we immers een hoge(re) kwaliteit verwachten, dan van dit onbekende Aziatische merk.

Terug naar de inhoudsopgave

4. Prestaties
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10527814_10204270184180735_5394000379554834483_n.jpg
Deze lader bevat één poort met 5V - 1A en één poort met 5V - 2.1A output. Het laden gaat dus op dezelfde snelheid als dat het via het stopcontact gaat met een wandlader. Een smartphone neemt namelijk maximaal 5V - 1A aan, dus het aansluiten van de smartphone op de 2.1A aansluiting, resulteert niet in sneller opladen.
Een nadeel wat al eerder benoemd is, is het trage bijvullen van de accu'; met maximaal 1A duurt dit al gauw 12 uur. Ik had liever een 2A of 2.1A poort gezien, zodat je als gebruiker zelf kunt kiezen wat voor adapter je aansluit. Deze poort werkt dan namelijk ook met een 1A adapter of met een lagere stroomsterkte.

Maar het is natuurlijk niet gek dat het 12 uur duurt; het is immers een krachtig beestje en kun je de gemiddelde smartphone zo'n 5 tot 6 keer opladen.

~. Prestaties ~ in de praktijk
Uiteraard ben ik bezig met de praktische waarde te bepalen. Hieronder een schema met de informatie. Deze wordt aangevuld.



Na deze oplaadbeurten was de accu leeg. Geen topprestaties dus!
Ben momenteel nogmaals aan het testen. I'll keep ya'll posted :D

Terug naar de inhoudsopgave

5. Bouwkwaliteit en afwerking
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10527814_10204270184180735_5394000379554834483_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10527814_10204270184180735_5394000379554834483_n.jpg
Dit Chinese product lijkt enorm veel op de iPhone 5-serie van Apple. Kijk maar wat ik bedoel:





Zoals aangegeven bij de negatieve punten, zit het aan/uit knopje wat los. Wanneer ik met de T120 schud, hoor je dit knopje rammelen. Het is echter enkel dit knopje dat los zit; intern dus geen gerammel.

De behuizing an sich is mooi afgewerkt; een aluminium behuizing met hier en daar een plastic toevoeging. De hoeken zijn gerond, waardoor er geen scherpe randen/hoeken zijn.
Daarnaast is de behuizing stevig en niet in te deuken wanneer er kracht op gezet wordt. Hij zal het dus zonder problemen overleven in mijn tas.

Wel heb ik nog een paar puntjes van kritiek wat de afwerking betreft:
- De output USB-aansluitingen zitten niet recht; de USB-kabels passen allemaal wel, alleen zit het wat scheef in de behuizing;



- Wanneer de accu aan staat, schijnen er 1, 2, 3 of 4 blauwe lampjes op de zijkant van de behuizing; om het accupercentage van 25%, 50%, 75% en 100% aan te geven. Dit licht is fel en schijnt door binnen de behuizing; het blauwe schijnsel komt langs de output USB-poorten naar buiten. Dit is niet storend, maar heeft wel met matige afwerking te maken.



Terug naar de inhoudsopgave

6. Ergonomie
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10527814_10204270184180735_5394000379554834483_n.jpg
De bediening van het apparaat is kinderlijk eenvoudig; een aan knop om de accu aan te zetten. De accu gaat na een aantal seconden vanzelf terug uit, wanneer er niets is aangesloten. Bij indrukken van deze knop wordt de accustatus weergegeven.

Het opladen gaat middels de bijgeleverde of een eigen micro-USB kabel; zowel via het stopcontact als via een PC of laptop. Dit is gewoon een kwestie van inpluggen en het apparaat wordt geladen. De LEDjes beginnen te branden en tonen respectievelijk het percentage van het resterende energieniveau. Wanneer alle 4 de LEDjes branden, kun je er van uit gaan dat de accu volledig geladen is.

Het ontladen van de accu, en daarmee het opladen (of van energie voorzien) van een apparaat, gaat ook eenvoudig door dit apparaat op de accu aan te sluiten. Je dient dan nog wel de aan/uit knop eenmaal in te drukken, anders treedt de oplading niet in werking.



Dit is wel een mooie feature die ervoor zorgt dat je mobiele apparaat alleen oplaadt (en de accu dus ontlaadt), wanneer jij dat wilt. Je kunt 'm dus gewoon uitzetten, zonder de boel uit te hoeven pluggen.

Terug naar de inhoudsopgave

7. Mobiliteit en accuduur
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10433802_10204270184140734_8765280613803707867_n.jpg
De capaciteit van de accu is gemiddeld 12.000mAh; dit resulteert in het volgende:



De laatste kolom laat zien hoe vaak je (in theorie) je telefoon of tablet volledig op kunt laden in een aantal met één cijfer achter de komma.

Er zijn niet veel externe accu's met zo'n hoge capaciteit, dus dit is een grote plus voor dit product.
Natuurlijk weet ik niet hoe lang de accu mee gaat qua levensduur. Het kan best zijn dat de accu defect of lui geraakt na een korte tijd intensief gebruik. Ik heb de accu nu een week in bezit en al uitvoerig getest, maar ik kan hier nog geen oordeel over vellen.

Terug naar de inhoudsopgave

8. Temperatuur
Dit apparaat blijft bij volledig gebruik (waarbij een tablet een een smartphone tegelijk opgeladen worden) verrassend genoeg fris aanvoelen. Het zou kunnen zijn dat de aluminium behuizing hiervoor zorgt; deze zou als enorm koelblok kunnen werken.

Terug naar de inhoudsopgave

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Parkman T120 Universele 12000mAh Power Bank?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (2)

Wijzig sortering
Wat heb je zelf meegemaakt qua oplaadvermogen? Je geeft wel de theoretische hoeveelheid laadcycles, maar ik ben benieuwd naar hoe vaak hij daadwerkelijk je Note of je Xperia oplaad :)

Claims zijn leuk (zijn sommige Chinese producten erg goed in), maar de werkelijke performance is het belangrijkste!


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*