Huawei Ascend P7 Zwart Review

gijs46
6 juli 2014, laatste update op 17 november 2014, 8.667 views

Huawei Ascend P7 Zwart

Prima smartphone voor lage prijs, maar met wat verouderde SoC

Pluspunten

• Prijs
  • Design
  • Bouwkwaliteit
  • Formaat
  • Frontcamera
  • Scherm
  • 4G
  • Micro-SD slot
  • Accuduur

Minpunten

• Laatjes voor SIM/Micro-SD met pinnetje (makkelijk kwijt te raken)
  • Breekt (waarschijnlijk) snel als je 'm laat vallen
  • Gladde achterkant
  • Houdt niet zo fijn vast
  • Kan erg warm worden
  • Software niet optimaal geoptimaliseerd
  • Alleen 2.4 Ghz WiFi

Vooraf: Dit is mijn allereerst uitgebreide review ooit. Ik heb de indeling van de review van Bolletje over de Nexus 5 zoveel mogelijk aangehouden. Als je tips hebt, of vragen, laat dan vooral een reactie achter. Van fouten leer ik :P
Eerste versie: 06/07/2014

Update: Mijn telefoon is uit mijn broekzak gegleden toen ik gehurkt wat met een hond aan het spelen was, en er zit nu een aardige beschadiging in het aluminium/plastic in de hoek. Aangezien ik gehurkt zat viel de telefoon maar ~20 centimeter, dus eigenlijk is het vreemd dat er direct een deuk in het aluminium zit. Hij viel wel op een stoeptegel, maar mijn Xperia is ook vaak genoeg gevallen, en heeft nauwelijks beschadigingen. Hierdoor heb ik 'bouwkwaliteit' omlaag gedaan van 5 naar 4 sterren.

Ook wordt de telefoon erg warm tijdens een video bekijken op Netflix, wat absoluut niet lekker vasthoudt. Bij Youtube heb ik hier geen last van, ook niet op 1080p kwaliteit. De GPU is simpelweg te zwak om zwaardere dingen te verwerken op 1080p resolutie, en wordt dus sneller warm dan dat je gewend bent. Dit is wel een puntje om over na te denken als je overweegt deze telefoon te kopen.

Dit i.c.m de bouwkwaliteit zorgt ervoor dat de eindscore van 5 naar 4 sterren gaat.

Update 2: Ik heb (een deel van) de foto's op Flickr gezet omdat deze gewoon alle thumbnailformaten aanbiedt zonder dat ik daar voor hoef te betalen. Ook heb ik nog wat voorbeeldfoto's van mijn citytrip in Brussel toegevoegd.

Inleiding

Het nieuwste model van Huawei, De Ascend P7, ligt sinds halverwege juni in de winkels.
Ik was op zoek naar een telefoon die mijn Xperia T kon vervangen. De telefoon moest LTE hebben, minder dan 350 euro kosten en een goed scherm hebben. Ook is een redelijke accuduur een vereiste, samen met de mogelijkheid om een micro-SD kaartje te kunnen gebruiken. Hierdoor viel de Nexus 5 af. Mijn oog viel uiteindelijk op de Ascend P7, omdat deze aan alles voldeed.
Ik heb het toestel bij Vodafone gehaald samen met een (verplicht) prepaid-kaartje. De telefoon is wel simlock-vrij Wonder boven wonder was de telefoon in de Vodafone winkel 300,05 euro, terwijl de goedkoopste winkel in de pricewatch op dit moment nog 340 euro vraagt.

Algemene info

De telefoon bevat een SoC van Huawei zelf, in tegenstelling tot veel andere telefoons die allemaal een Snapdragon van Qualcomm draaien. De Hisilicon Kirin 910T (een hele mond vol) bevat vier A9 kernen, die op maximaal 1.8Ghz draaien. Ook zit er 2GB aan RAM in, en 16GB opslag. Van de 16GB kun je nog ongeveer 10GB gebruiken voor je eigen bestanden.
Het 5” scherm is Full-HD en levert dus 441 pixels per inch op.
Bij de launch draaide de telefoon al direct op Android 4.4.2, wat dus bijna de nieuwste versie van Android is op dit moment (4.4.3 is de nieuwste versie).
De Ascend P7 heeft een niet-verwisselbare, 2500mAh accu
De telefoon biedt ondersteuning voor 4G/LTE, NFC en Bluetooth 4.0.

Scherm (inch)Gewicht (gr)Lengte (mm)Breedte (mm)Dikte (mm)
Ascend P75124139.868.86.5
Nexus 54.95130137.969.28.6
Galaxy S55.114514272.58.1
Xperia Z25.2163146.873.38.2
Lumia 9305167137719.8
LG G35.5149146.374.68.9
HTC One (M8)5160146.470.69.4

Zoals je in de tabel kunt zien is de telefoon extreem dun, en dat zorgt ervoor dat ‘ie makkelijk in je broekzak past zonder dat je er veel last van hebt. Als je ‘m vergelijkt met de andere 5” telefoons is hij ook best compact, al zal je die 2 mm niet echt opmerken. Wel is de telefoon het lichtst van allemaal.

De doos bevat de telefoon (duh), een oplader, een USB-kabel, 2 NFC stickers (à la de smarttags van Sony), wat boekjes, een headsetje, en het pinnetje om de laatjes voor de Micro-SD en de simkaart te openen. De verpakking voelt luxe aan en ziet er simplistisch uit.

Design

Als je de telefoon voor het eerst ziet, denk je meteen aan twee andere telefoons, de iPhone 4 en de Xperia Z lijn van Sony. De voor- en achterkant bestaan beide compleet uit glas, en de zijkanten zijn van aluminium gemaakt. Ook zitten er 2 stukjes plastic tussen het aluminium voor de antennes, net als de iPhones. Het scherm zelf is mooi zwart en is nauwelijks zichtbaar als het scherm uitstaat. De camera steekt niet uit, zoals bij mijn Xperia T wel het geval was. De telefoon ziet er heel strak en luxe uit, je kunt er niet aan zien dat de telefoon (maar) 300 euro is. Een Galaxy S4 mini ziet er dan nog maar goedkoop uit, terwijl die ook 250-300 euro is.
Het design is dan wel niet heel origineel, maar mooi is het natuurlijk wel. De telefoon voelt stevig aan, maar is wel glad aan de onderkant. Ik kon mijn Xperia altijd op m’n broek leggen zonder dat ik me zorgen te maken, maar dat is met deze telefoon wel anders. Op veel oppervlakken glijdt hij alsof hij op ijs ligt. Een hoesje is dus nodig, zeker omdat beide kanten van glas zijn, wat sneller breekt dan plastic. M’n Xperia hield ook fijner vast, en was nog net met één hand te bedienen. De Huawei heeft scherpere hoeken en is een stukje groter, dus houdt ie minder fijn vast.
De speaker is aan de achterkant geplaatst en klinkt redelijk. Het volume kan heel hoog, maar als je ‘m op tafel neerlegt klinkt het geluid zacht en een beetje muf. Het is dus beter om ‘m met het scherm naar beneden te leggen als je muziek luistert. Voor mij is dit niet een enorm probleem, aangezien ik toch meestal oordopjes gebruik om muziek te luisteren. De bijgeleverde oordopjes zitten niet lekker en voelen goedkoop aan, dus ik zou deze niet gebruiken om meerdere uren achter elkaar muziek te luisteren.
De knoppen zitten allemaal aan de rechterkant, en wat mij betreft is dit een prima plek voor de knoppen. Wel mis ik een knop voor de camera, aangezien de volumeknoppen ook niet gebruikt kunnen worden om foto’s te maken. Boven de speaker zit een klein LED-lampje, wat best handig is.

Scherm

Het Full-HD scherm is 5”, en dus (meer dan) groot genoeg. Het scherm kan lekker helder (volgens Tweakers 450 nits+) en is goed buiten af te lezen.
Met een ppi van 441 kun je eigenlijk niet meer de pixel afzonderlijk zien. Dit was ook al nauwelijks het geval met mijn 720p Xperia, en dus vraag ik me af of het Full-HD scherm echt nodig was geweest. Tegenwoordig hebben alle high-end telefoons Full-HD, dus Huawei moest ook wel mee met de trend.
Je kunt zelf de kleurtemperatuur instellen, wat erg fijn is. Sommige mensen komen misschien van een Samsung, met hele blauwe kleuren, en die kunnen dat dan op deze telefoon zelf instellen. Zelf heb ik het scherm iets warmer gezet, zodat het (vooral ’s avonds) wat fijner is om af te lezen.
De Xperia T stond bekend om zijn slechte kijkhoeken, al heb ik hier nooit last van gehad. De kijkhoeken van de Ascend zijn wel een stuk beter, en je kunt nog tot in grote hoeken het scherm prima aflezen. Wat het nut van grote kijkhoeken is laat ik even in het midden, maar ze zijn dus prima.
Het contrast is volgens de test van Tweakers niet heel goed, maar ik heb eigenlijk nergens last van.
http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/823/e1yo.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/829/rhv6.jpg

Prestaties

Ik heb een vriend gevraagd om wat benchmarks te draaien op zijn Nexus 5, maar verder heb ik helaas geen andere high-end toestellen beschikbaar om benchmarks te draaien. Wel voeg ik mijn oude Xperia T nog toe, die draait op een Snapdragon S4 pro. Je moet je dus niet helemaal laten leiden door deze benchmark, aangezien het maar een relatief iets is.
Antutu:
De Ascend P7 heeft een net iets hogere score dan de Nexus 5, maar dit komt waarschijnlijk door sneller geheugen. De Snapdragon 800 is sneller dan de Hisilicon in de Ascend. De ondertussen al anderhalf jaar oude Xperia T haalt een veel lagere score, maar dat is logisch. Ik moet wel opmerken dat 'ie Android nog prima kon draaien, en de meeste games ook wel aankon. Dus de Huawei en de Nexus 5 hebben een prima score.

Bij dagelijks gebruik is de Hisilicon meer dan genoeg. De meeste apps draaien soepel en de browser is snel. Wel wordt de telefoon bij het downloaden van apps trager, en kun je niet veel andere zware dingen tegelijk doen. De GPU van de telefoon is ook niet heel sterk, en kan zware games op de 1080p resolutie niet helemaal aan. Dit merk je doordat het soms wat stottert en de telefoon aardig warm wordt. Ik speel niet veel meer dan wat Where's My Water, en is dit dus ook geen enkel probleem voor mij. Als jij wel graag zware 3D games speelt, kun je toch beter een andere telefoon kopen.
Bij langdurig op het internet surfen, en dan vooral bij grote pagina's, kan de telefoon aardig warm worden. Het metalen frame rond de telefoon neemt de meeste warmte op, en het kan dan wat minder fijn worden om de telefoon vast te houden. Gelukkig koelt de telefoon wel weer snel af als je 'm even wat minder gebruikt.

De GPS werkt prima, je hebt snel een lock en hij raakt je locatie niet snel kwijt.

Camera

Mijn Xperia T had een 13MP camera, iets wat toen helemaal speciaal was, maar ondertussen al niet meer. Mij viel de kwaliteit van de foto’s eigenlijk nog wel wat tegen door de ruis. Ik heb steeds 2 foto’s gemaakt, een met de Huawei en een met mijn Sony. Beide zijn in 13MP gemaakt, al moest ik daar m’n Sony voor van de automatische modus halen. De Huawei maakte wel gewoon 13MP foto’s in de automatische modus.

Ik werd positief verrast door de kwaliteit van de Huawei camera. De kleuren zijn een stuk feller dan op de foto's van m'n Xperia, en de ruis is ook een stuk minder. Het kan zijn dat ik gewoon altijd slechte camera's heb gehad, maar de Huawei maakt voor mij prachtige foto's!

Frontcam

De frontcam is een van de belangrijkere features van deze telefoon. Hij heeft namelijk een resolutie van 8MP! Je kunt inderdaad hele goede selfies maken, scherp en met mooie kleuren.

Ook zit er een zogenaamd 'schoonheidsfilter' op de camera, maar ik heb dit direct uitgezet. Het zorgt er namelijk voor dat je er een beetje plastic uit gaat zien. In Azië zal dit vast een populaire feature zijn, maar ik ga het niet gebruiken.

Er zit een een panoramafunctie op de frontcam, zodat je foto's kunt maken met een groep. Het enige probleem is dat iedereen precies op dezelfde plek moet blijven staan, en dat ook voor langere tijd.
Dus weer leuk bedacht, maar niet heel nuttig.

Accuduur

De Huawei bevat een 2500mAh accu, wat iets minder is als je rest van de high-end telefoons van nu. De meeste bevatten een 3000mAh accu, maar gelukkig zegt dat niet alles. Ik kan met normaal gebruik (een paar uur op 3G/4G, email synch aan, WiFi altijd aan, wat Twitter en een paar andere apps) makkelijk de dag doorkomen. Aan het eind van de dag heb ik meestal nog ongeveer 20% over.
http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/856/zobd.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/478/960bdf.jpg

Interface
Huawei heeft de interface van Android sterk aangepast, en het is duidelijk dat de inspiratie vooral bij MIUI vandaan komt. Het startscherm bevat geen extra scherm met apps meer, net als bij Apple telefoons. Er zijn veel functies bijgekomen, waarvan niet alle even nuttig/duidelijk zijn. Zo zit er een knop ‘multi-scherm’ waar verder geen uitleg bij wordt gegeven. Ik vermoed dat dit een functie is om je scherm te spiegelen naar bijvoorbeeld een TV. Wel handig is dat je per app kunt beslissen of deze Wifi en/of 4G mag gebruiken, en dat je van apps de notificaties kunt blokkeren. Als je dus helemaal gek wordt van dat je wortels in Hayday klaar zijn, kun je die app dus gewoon blokkeren.
Er worden veel kleurtjes gebruikt in de interface, wat heel anders is dan de interface van Xperia’s. Het hangt een beetje af van je smaak, maar heel zakelijk ziet het er niet uit. Wel is het allemaal een stuk minder donker dan stock Android.
Wat opvallend is, is dat YouTube de optie geeft om video’s in 1080p af te spelen, terwijl de Nexus 5 dit (nu nog) niet eens kan!

Het standaard toetsenbord ben ik niet heel tevreden over, ik was al gewend aan Swiftkey, dus ben ik vrijwel direct geswitched naar Swiftkey. Wel heeft het standaard toetsenbord Swype, maar geen Emoji. Het stock toetsenbord is ook direct beschikbaar.

In de muziekspeler zat een rare bug: bâtard van Stromae veranderde in B&ard, waar de & een Chinees teken is. Beetje vreemd, maar niet heel storend.
De telefoon heeft een mooi design, en een erg goede bouwkwaliteit. Er zitten vrijwel geen kieren in het toestel, en niks kraakt. Beide camera's zijn goed, net als de accuduur. Het bereik is iets minder goed dan wat ik met mijn Xperia T had, maar acceptabel. De software heeft nog wel wat bugs en vage knoppen, maar ik ga er vanuit dat dit later nog wordt opgelost.
Al met al een fijn toestel!

Heb jij ook een Huawei Ascend P7 Zwart?

Leuke review..! Makkelijk te lezen en voorzien van interessante foto's.

Ik heb alleen een vraagje.
Zelf heb ik de P6 even gehad vlak nadat deze uitkwam ongeveer een jaar geleden maar heb hem terug gebracht, onder andere omdat ik helemaal gestoord werd van het ingebouwde Nederlandse woordenboek voor het aanvullen van tekst in Whatsapp en sms. (wifi liet trouwens ook te wensen over maar daar gaat mijn vraagje niet over) Ook een aanvullend woordenboek wat te downloaden was viel nagenoeg te verwaarlozen en zat (toen iig) vol met fouten. Ik moest het hele woordenboek aan de telefoon gaan leren en had daar de tijd niet voor en ook de zin daarin ontbrak bij mij. Een paar weken nadat ik de telefoon had teruggebracht was er een update uitgekomen maar er is me nooit echt duidelijk geworden of het veel heeft opgelost wat dat betreft.
Dus is mijn vraag eigenlijk of Huawei de P7 inmiddels wel heeft voorzien van een fatsoenlijk woordenboek / bibliotheek in het Nederlands..?

PS: van mijn Samsung S4 Mini word ik trouwens ook niet echt gelukkig, wellicht is deze Huawei een interessante opvolger...

[Reactie gewijzigd door sleezball op 22 juli 2024 13:59]

Ik maak zelf gebruik van Swiftkey, omdat ik deze ben gewend en ik er toch ook al voor heb betaald. Maar om deze vraag te beantwoorden heb ik even het standaard toetsenbord aangezet, en daar typ ik nu deze reactie mee. Het woordenboek is nu gewoon goed, hij verbetert mijn spelfouten en kan ook redelijk het volgende woord voorspellen.
Ook typt het toetsenbord wel redelijk, de knoppen zitten op logische plekken en zijn groot genoeg. Ik heb geen fouten gevonden in de verbeteringen, dus ik denk dat het allemaal opgelost is.
Ik raad je aan om gewoon even langs een winkel te gaan en het toetsenbord even te testen, aangezien jij misschien iets anders verwacht van een toetsenbord dan ik.

Hier is nog wel een screenshot https://imageshack.com/i/f0941169j
Thanks voor je reactie en helemaal voor het screentje. Het verduidelijkt heel wat met betrekking tot het woordenboek, het zal nu inmiddels een ruim jaar later zeker beter zijn.

Het is inderdaad sowieso verstandig eens een winkel binnen te lopen en het toetsenbord eens te proberen voordat ik tot aanschaf overga maar ik denk dat het wel een heel stuk verbeterd zal zijn zoals je al zegt. Ik denk dat het toen vooral te maken had met het destijds beperktere marktaandeel in Nederland en dat Huawei nog niet zo heel erg bekend was in den lande. Dat is veel veranderd dus ik ga ervan uit dat ook dit soort kleine (maar voor mij wel irritante) euvels inmiddels overwonnen zijn.

Nogmaals bedankt..!
Graag gedaan hoor, als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!
verkeerd gereageerd

[Reactie gewijzigd door gijs46 op 22 juli 2024 13:59]

Anoniem: 524115 19 juli 2014 21:19
Erg toffe review!
Ik overweeg dit toestel ook, maar ik zit met het volgende:
- Heeft het bereik van invloed op welke provider je hebt? Ik heb Hi, en ik wil natuurlijk niet het toestel aanschaffen en vervolgens geen bereik hebben o.i.d. Is dit vooraf te checken?
- De accu/batterij schijnt niet verwisselbaar te zijn; dit houdt dan in dat als de accu/batterij kapot gaat, ik deze niet kan vervangen? Of neem ik dit nu iets te letterlijk als leek...
- Ik speel zelf games als Farmville 2, en jij geeft in je review aan dat het toestel trager wordt bij het downloaden van applicaties, en dat het toestel warm wordt er geen zware games aan kan. Is het voor mij dan wel verstandig om dit toestel aan te schaffen, want ja... Wat is zwaar en wat is traag... Zou het toestel Farmville 2 aan kunnen, en zou het toestel het kunnen verdragen om wat apps te installeren gewoon voor de fun om te kijken of het iets is? Ik ben zelf namelijk nogal van het vanalles er op zetten... Dit doet mij namelijk nogal denken aan mijn huidige toestel de Samsung Galaxy S3, deze is in 1,5 jaar tijd enorm traag, wat ik een enorme faal vind.

De interface en het design spreekt mij wel enorm aan, alleen ben ik soms nogal een kluns, en heb ik zo een barst in m'n scherm. Dat is bij een toestel als deze natuurlijk ENORM zonde. Zijn er degelijke manieren (screenprotectors, covers) die dit een beetje verminderen, heb jij daar ervaring mee?

Ik citeer: "en het pinnetje om de laatjes voor de Micro-SD en de simkaart te openen."

Dit klinkt voor mij als enorm priegelen en prutsen, is dit ook zo?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 524115 op 22 juli 2024 13:59]

Hoi!

De accu is inderdaad niet zomaar te verwisselen, en als je 'm wil verwisselen zonder je garantie te laten verlopen, moet je 'm langs een servicepunt (waarschijnlijk de winkel waar je 'm gekocht hebt) brengen. Dit kan een nadeel zijn, maar mijn Xperia T had ook geen verwisselbare accu en daar heb ik eigenlijk nooit problemen mee gehad. Als 'ie toch stuk gaat, denk ik wel dat het binnen de garantie valt (geen ervaring mee).

Ik heb even Farmville 2 voor je geïnstalleerd, en het spel draait prima. De telefoon wordt een klein beetje warm, maar dat is niet hinderlijk. Als ik denk aan de zwaardere games moet ik vooral denken aan games zoals N.O.V.A (https://play.google.com/s...roid.ANMP.GloftN3HM&hl=nl) en Asphalt 8 (https://play.google.com/s...roid.ANMP.GloftA8HM&hl=nl). Games als Farmville, Where's My Water en 2048 draaien prima.
Ik bedoelde met traag worden bij het installeren van apps vooral dat dingen wat trager opstarten en wat minder soepel verlopen TIJDENS het installeren. Als het installeren klaar is heb je nergens meer last van. Sorry voor de verwarring! Misschien wordt ie wel wat trager als het geheugen he-le-maal vol zit (10GB), maar dat heb je met elke telefoon. Gelukkig kun je de opslag uitbreiden met een Micro-SD als je daar mee zit.
Ik al aardig wat apps op de telefoon gezet, goed voor 4 pagina's met apps, en het toestel is niet merkbaar trager geworden.

Ik heb ongeveer 2 weken geleden een hoesje op Aliexpress gekocht voor deze telefoon, voor maar 5 euro. Voor 5 euro moet je natuurlijk niet al te veel verwachten, maar het hoesje past goed om de telefoon en bevat raampjes à la de covers voor de Galaxy modellen van Samsung. Helaas zit er geen magneetje in om de cover op zijn plek te houden, maar ach, voor 5 euro kun je niet alles hebben. Bij het hoesje zat ook een screenprotector, die ik er ook op heb geplakt, maar helaas zijn er allemaal bubbeltjes ingekomen. Kennelijk heb ik het stof niet genoeg verwijderd. Screenprotectors zijn helemaal niet duur, en je kunt er makkelijk aankomen op websites als eBay en Aliexpress, zeker omdat het een Chinees merk is. Hier is het hoesje wat ik besteld heb: http://www.aliexpress.com...flip-case/1929187582.html
Kijk ook vooral even rond op die website naar nog wat andere hoesjes. Het geeft mij wel een stuk veiliger gevoel dat er een hoesje omheen zit, maar laten vallen heb ik hem nog niet ;)

Het pinnetje is inderdaad wel een klein beetje priegelen, maar als je eenmaal doorhebt hoe het moet is het niet zo moeilijk meer. Als je je simkaart niet vaak verwisselt is het ook helemaal geen probleem, je moet alleen het pinnetje goed bewaren. In de doos zit er een klein dingetje waar je 'm in kunt steken, zodat je 'm niet kwijtraakt.

Hopelijk heb je hier wat aan!
Anoniem: 524115 @gijs4619 juli 2014 22:16
Hier heb ik zeer zeker wat aan! Ik denk dat ik het toestel dan toch maar laat verzekeren (al hoewel, ben zo verzekerd dat het ook met de inboedelverzekering moet lukken, geloof ik)

Kun jij voor mij dan ook beantwoorden of het toestel een grote vooruitgang is ten opzichte van de SGS3? Ik wil natuurlijk zodra ik verlengen mag wel een vooruitgaande sprong maken :P

Is de kabel van de lader lang, of is 'ie snel zo lang als die van een SGS3, zo ja, is het dan mogelijk om een netstroomkabel aan te schaffen die te vergelijken is met een SGSPlus kabel?

Erg intereressant en toch wel verleidelijk om dan voor dit toestel te gaan.
Dankjewel voor je uitleg!
Of het een grote vooruitgang is ligt er een beetje aan wat je belangrijk vind. Het scherm is groter en heeft een hogere resolutie, hij draait op een compleet andere UI en de nieuwste versie van Android. Ook ondersteunt hij 4G, wat handig is als dat bij je abonnement inzit.
De accu is dan weer niet verwisselbaar, en de GPU is verouderd, maar als je niet van plan bent echt te gaan gamen op je telefoon maakt het niet zoveel uit.

De lengte van de kabel is gemiddeld, ongeveer even langs als de kabels van Samsung en Sony. Je kunt op Aliexpress wel makkelijk en goedkoop een langere micro USB kabel kopen, of een verlengstukje (ik kreeg een verlengstuk bij mijn laptopmuis, en die heb ik ertussen gedaan)

En volgens mij telt een inboedelverzekering alleen als de telefoon binnenshuis kapot gaat, maar dat kunnen ze natuurlijk niet altijd checken ;)
Ook jou raad ik aan om de telefoon gewoon een keer te testen in de winkel!
Anoniem: 524115 @gijs4619 juli 2014 23:08
Wederom bedankt voor je antwoorden, ik heb het toestel in de winkel erg kort getest omdat het nog een demo is en de mederwerker deze toevallig had liggen, maar ik mag vrijdag verlengen, dus ik ga zeker meerdere toestellen die ik overweeg uitgebreid (voor zover dat kan) testen :D
Ik heb ergens gelezen dat het mogelijk is om i.p.v. de micro sd kaart nog een simkaart er in te zetten.
Kan jij dit bevestigen, want ik kan het verder nergens terugvinden.
Dat is inderdaad met bepaalde modellen mogelijk (Volgens mij L00), maar die zijn bestemd voor de Aziatische markt. In Nederland kun je deze variant niet krijgen op een officiële manier.
Ik had het ondertussen gevonden, bedankt ook voor je info!
Anoniem: 615965 21 augustus 2014 16:48
Hoi,

Ik heb deze smartphone ook zonet aangeschaft en het is nog wat zoeken hoe alles erop werkt. Zo vind ik bv niet hoe ik het geluid van de camera moet afzetten. Ik vind dit een heel erg vervelend geluid en ik hoopte dat jij mij hier een antwoord op zou kunnen geven.

Alvast bedankt!
Ik ben bang van niet! Wel is het geluid weg als je het media volume uitzet (tenminste, dat denk ik. Ik stoor me er niet zo aan). Misschien voegen ze die functie nog toe in de volgende update (wanneer die ook mag komen).

Veel succes met dingen uitvogelen!
Anoniem: 572910 16 september 2014 19:47
Hey, goede review!

Ik had een vraag, en weet niet zeker of deze hier thuis hoort;
Ik heb interesse in de Huawei P7, alleen zou hem wel graag willen customizen.
Tot hoe ver is dit mogelijk bij de Huawei / Emotion UI?
Als je een andere launcher download, verandert dan hierbij dan direct ook alles, zoals het notificatiescherm, instellingenmenu, etc?

Alvast bedankt voor je reactie!!
Je kunt wel een launcher downloaden, maar dit verandert niet direct je instellingenmenu en notificatiescherm. Wel je startmenu en in sommige gevallen ook je lockscreen. Als je andere ROMs wil proberen, moet je vooral verder zoeken. Er is namelijk geen enkele ROM beschikbaar omdat Huawei geen drivers etc uitgeeft voor ontwikkelaars.
Anoniem: 572910 @gijs4617 september 2014 20:42
Okay!

Bedankt voor de info ;)
Anoniem: 634581 17 november 2014 19:21
Hoi!

Ik ben ook geïnteresseerd in deze telefoon, alleen ik heb er een paar vraagjes over. Maakt het gebruik van Android? Beschikt het over zelfontspanner? Ik hoorde ook dat het niet zoveel features heeft en een oude software, die vaak vastloopt en dat je daardoor de telefoon vaak opnieuw op moet starten. Is dit waar en heb je hier erg veel last van?
En betekent het dat als je geen emoij hebt, je dit ook niet bij snapchat/instagram/facebook kan gebruiken? En is dit wel te downloaden?

Sorry als het domme vragen zijn, ik snap niet zoveel van telefoons. Maar ik hoop wel een goede keuze te maken als ik deze koop. Vandaar zoveel vragen.

Alvast bedankt!
Hey, deze telefoon maakt inderdaad gebruik van Android. Het verhaal over de missende features kan ik me niet in vinden, ik kan zo 123 niet iets verzinnen wat ik mis. Het voordeel van Android is dat je het vaak zelf nog kunt installeren. Een zelfontspanner zit er gewoon op.

Ook is de software aardig stabiel, en hoef ik de telefoon eigenlijk nooit opnieuw op te starten. Wel is de software niet 100% geoptimaliseerd, waardoor je af en toe wat gestotter tegenkomt. Vooral het notificatiemenu kan traag openen. Gelukkig wordt er eind deze maand EMUI 3 verwacht (de skin van Huawei) , en ik ga er vanuit dat de meeste problemen hierin zullen worden opgelost. Emoji kun je gebruiken, want de telefoon draait op Android 4.4. Ik weet niet of ze ook in het standaard toetsenbord zitten, maar je kunt bijvoorbeeld SwiftKey downloaden, een alternatief toetsenbord dat naar mijn mening een stuk fijner typt.

Qua accuduur en mogelijkheden zit je wel goed. 4G is aanwezig, en het scherm ziet er heel mooi uit. Ook jou zou ik toch even aanraden om 'm even te gaan testen in een winkel, zodat je een goed beeld krijgt van de telefoon.