Gekocht: via marktplaats voor 50 euro bij een bedrijf in Hillegom. De kaart is eenmaal of niet gebruikt (onbekend, dit was een showmodel in een etalage waar geen zon kwam). De nieuwwaarde via Pricewatch ligt/lag op 135 tot 155 euro op moment van kopen. Dit was op een vrijdagmiddag. Maandag was de kaart niet meer op Pricewatch te zien
Reden van aanschaf: de physics van PhysX.
Cellfactor: Revolution heb ik kunnen spelen op mijn oude systeem (amd athlon64 3000+, x1600 videokaart) zonder physx en de kracht van PhysX heeft altijd mijn oor en oog gehad.
Nu de prijs op marktplaats zo laag lag heb ik besloten er eentje aan te schaffen.
Inhoud: In de doos zitten een drietal CD's, een molex stekker, een lederen CD-mapje van Asus en een boekje.
De doos is netjes en trekt aandacht als je hem in de hoek van een kamer zet.
De kaart ziet er netjes en robuust uit
Inbouw: Kaart inbouwen is geen probleem. Zoals elke insteekkaart past dit. De standaard koeler is niet te hoog en neemt totaal 1 slot in gebruik.
Installatie: Windows ziet een kaart en kan deze niet installeren met de Windows drivers. (duh).
De meegeleverde CD met drivers werkt bij mij niet onder Windows Vista Ultimate x64.
Door eerst de ene physx software pakket en vervolgens de tweede er over heen te installeren (update) wil de kaart werken. Als je het weet, is het simpel te installeren. als je het niet weet, ben je (ik dus) een viertal uur verder. Negatief punt dus en google blijft je vriend.
Tot op heden heb ik slechts Mirror's Edge gespeeld, maar nog niets gemerkt
Cellfactor Revolutions wil niet werken onder Windows Vista Ultimate x64.
Unreal Tournament 3 ben ik nog aan het... eh.. bemachtigen. (laten we het maar op de kredietcrisis houden)
Resultaten: Andere games worden er niet direct beter op. hoewel laadtijden bij GTA4 iets sneller zijn.
De 3Dmark Vantage score is wel erg omhoog geschoten. Vooral de CPU (van 9000 naar 36000) wordt ontzettend ontlast door de extra GPU. De GPU score zelf is natuurlijk hoger doordat je er eentje extra hebt, maar dit is niet denderend hoog. (plaatje 3)
Het lawaai in mijn kast is altijd een minimum geweest. Met een Antec Performance One P182 en een zalman 9700nt processorkoeler maakt de southbridge van het EVGA moederbord het meeste lawaai. Een mug op afstand is luidruchtiger. Nu deze kaart er in zit, is de stijging van lawaai flink toegenomen, mits je een zeer stille kast hebt.
spijt van de kaart? absoluut niet!
Ik raadt zeker aan om de kaart aan te schaffen als je het uiterste van spellen wilt spelen. Ikzelf stel deze eis wel en speel in 1920x1200 op 24 inch.
Als je slechts Sims 2, Call of Duty 2, Zuma Deluxe of soortgelijk spel wilt spelen, gaat de kaart niet helpen.