Seagate Barracuda 7200.7 ST3160023AS, 160GB Review
Ik heb 2 van deze schijven in een RAID0 array staan, waar vanaf ik games e.d. draai. Dit bevalt erg goed, en vooral vind ik de geluidsproductie (of beter gezegt het gebrek daaraan) een groot voordeel van deze schijven. Je hoort ze nauwelijks, en dat is wel zo fijn als je systeem voor de rest ook stil is. Er zijn snellere schijven te krijgen, maar niet met een dergelijke geluidsproductie. Ik heb in het begin wel last gehad van tikken, waarna ik dacht dat de hardeschijf overleden was (werd ook niet meer herkend), maar 2 dagen later bleek dit plots verdwenen, waarna de schijven het nu al 9 maanden ongeveer 24/7 aanstaan, probleemloos.
Pluspunten
- Geluidsarm
- Prijs/Prestatie-verhouding
Minpunten
- Er zijn snellere schijven op de markt