![]() |
Preview - Asus Strix-videokaarten - Twee varianten getest Asus liet zijn nieuwste Vega-videokaarten zien. We hebben een kaart met de zogeheten unbonded package en een kaart met de bonded package aan een korte test onderworpen. |
Noem het een klein stukje vooruitgang voorbij de referentie Radeon RX Vega, of noem het gewoon de beste, dikste, vetste Vega uitvoering van dit moment, je zal niet hebben gelogen. De eerste (en één van de weinige) custom Vega kaarten is stiller, koeler en veel featurerijker, maar helaas niet sneller.
Snelle "out of the box" videokaart met een goede prijs/prestatie verhouding. Jammer dat de power consumptie relatief hoog is van de RX VEGA 64 kaart
Het is me gelukt om redelijke underclock settings te vinden waarbij mijn exemplaar van deze kaart op 1500Mhz draait, en 1440p games prima aan kan. Echter, het is wel duidelijk dat qua koeling deze kaart een stuk slechter is dan andere aftermarket kaarten, met name wat de VRM's betreft.
Goede kaart op zich, maar heeft me wel wat hoofdpijn bezorgt met willekeurige crashes. Zelfs de meeste geringe overclock of undervolt was blijkbaar uit ten boze. Koeling van de GPU lijkt okay maar wanneer je wat dieper duikt zie je dat de VRM temperatuur best hoog gaat onder load.
Deze GPU gekocht in combinatie met een 2600X voor 1440P gaming als upgrade voor mijn GTX 970. Speelt alles met gemak af boven de 60 FPS bij deze resolutie. De fans zijn redelijk luid, wat ik niet verwacht had gezien er 3 stuks aanwezig zijn. Enige minpunt tot dusver.
Letop: dit is een grote videokaart check compatibiliteit.
Prima performance voor het geld, ook goed voor FEM analyses met gpu acceleration.
Persoonlijk kon ik mijn model erg optimaliseren qua spanning en maximale power draw.