Prijs
Specificaties 42,5" • 3840x2160 (4K) • 60Hz • IPS • 5ms - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de LG 43UD79-B Zwart. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Foritain 9 november 2017
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

LG 43UD79-B Zwart

Met 43" aan 4K IPS impressiveness een bijzonder scherm om te aanschouwen. Is het praktisch? Voor bepaalde zaken wel, andere niet. Lijkt vooral een niche te vervullen voor zij met extreme pbp/pip wensen (vier 1080p bronnen tegelijk, en afstandsbediening), danwel zij die van 4K zonder scaling kunnen profiteren (creators?)

Pluspunten

• 43" / 4K / IPS = Even (positief) slikken.
  • resulterende ca 103ppi is prima scherm en ook goed bruikbaar zonder scaling. In dit formaat kan je 4K optimaal benutten tov 27/28 of zelfs 32" schermen.
  • Top picture-by-picture en picture-in-picture opties. Feitelijk in staat vier 21,5" 1080p schermen in één keer te vervangen.
  • Afstandsbediening is super handig voor de multi bron opties.
  • Paneel heeft een uitstekend potentieel, standaard kleurafstelling is prima
  • Letterlijk nul backlight bleed of glow, kijkhoeken goed, maximale helderheid uitstekend.
  • Uitstekend OSD met veel mogelijkheden en veel presets.
  • Prijskaartje echt zo gek niet, en oh, het is een scherm met gewoon goede speakers? The fudge...

Minpunten

• Hij is nogal groot (really?). Niet voor zij die geen zin hebben hun hoofd te bewegen, en praktische implicaties voor verschillende gangbare taken (zoals CS:GO uiteraard)
  • Kleurtemperatuur vanuit fabriek letterlijk off the charts. Scherm heeft een uitstekend potentieel, maar handmatige kalibratie is nodig om dat volledig te benutten.
  • Uniformiteit niet geweldig
  • Beperkt ergonomisch. Kan iets kantelen, maar niet draaien of de hoogte in.

Mathijs 31 augustus 2019 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Fijn scherm met quad pip functie die heel goed bruikbaar is om 4x native 1080P weer te geven.

Pluspunten

• Quad 1080P functie
  • Fijne afstandsbediening
  • In gebruik fijn scherm.

Minpunten

• Eerste scherm vertoont defect inputbord na iets meer dan een jaar.
  • Backlight is aan de randen niet ok, fade naar zwart over laatste 5mm
  • Firmware update zeer vervelend in de hiervoor bedoelde software.

jumjum 8 december 2017 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Dik tevreden met super scherp groot beeld.
Stevige voet. Veel aansluitmogelijkheden.
Goede OSD met afstandbediening of SW
Goed geluid voor interne speakers.
Mat scherm.

Pluspunten

• 4k 3840x2160 60HZ IPS Super Scherp
  • geen back bleeding
  • Super scherp beeld
  • OSD via SW en/of afstandbediening
  • Prima geluid voor interne speakers
  • Monitor kan achterover en voorover kantelen
  • Kabels meegeleverd
  • Batterijen afstandbediening meegleverd

Minpunten

• Koptelefoon aansluiting aan de achterkant
  • OSD via knopjes op de monitor onhandig
  • Kan niet in hoogte versteld worden
  • (na jaar gebruik) komt soms niet uit sleep mode bij switchen tussen 2 pc's, moet ie uit/aan

tweakorinho 17 juli 2020 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Prima voor casual gaming, niet voor pro. <60fps voelt alles als stroop, dus goeie grafische kaart halon. Is goed te calibreren. Ook allerlei PIP-settings (superr). Minimaal af te stellen kijkhoek. Als je er dicht op zit mis je een paar pixels aan de rand. Ik ben blij en productie++

Pluspunten

• 4K, groot en scherp
  • Afstandsbediening en config-opties
  • Veel aansluitingen

Minpunten

• Niet voor pro gaming
  • Donkere randen van dichtbij
  • Lomp en groot

DaanN1981 26 november 2019 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Nu meer dan een half jaar in gebruik en ben nog steeds erg tevreden over dit scherm.
Had eerst een Philips Momentum en ben achteraf blij dat die in korte tijd defect raakte.
De LG heeft i.t.t. de Philips haast geen backlight bleed en een veel betere afstandsbediening en OSD.

Pluspunten

• 4K
  • Goede respons (gamen)
  • PIP
  • Prima reagerende afstandsbediening (OSD)
  • Geluid
  • Haast geen backlight bleed

Minpunten

• Niet in hoogte verstelbaar

willempipi 24 juli 2019 Product gekregen

LG 43UD79-B Zwart

1 van de betere monitoren die ik ooit heb mogen gebruiken. Helaas zit er wel een zwart randje om het beeld heen waar je onder een hoek het beeld niet ziet, maar dat wordt goed gemaakt door het mooie scherm (het beeld en design).

Pluspunten

• Mooie kleuren
  • Goed helder
  • Egaal beeld
  • 100% schaling
  • Mat scherm
  • Voet kan versteld worden op tilt

Minpunten

• Zwarte rand die zichtbaar wordt om het scherm heen als je onder een hoek bekijkt (bijvoorbeeld vanuit het midden naar linker bovenhoek)
  • Vorige monitor was 32inch 4k, dat was te klein. Deze 43inch is helaas weer iets te groot.

Fusi0nking 28 mei 2019 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Geweldige monitor.Ik kom van een 3 monitor setup (2 19.5inch 1 24inch).
Ik wou graag een groter scherm voor voornamelijk films etc. Maar omdat ik niet heel veel ruimte heb had ik geen plaats voor monitoren+tv.Als monitor heb ik hem verdeeld in een paar vlakken(bijvoorbeeld 60% game 40% discord/etc.echt ideaal

Pluspunten

• Prijs voor dit formaat + resolutie
  • Goeie game prestaties
  • Geweldig beeld kwaliteit
  • 5ms op een 4k ips paneel (ik kom van een 1ms voel geen verschil)
  • Remote
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• 60hz kan voor somige een deal breaker zijn...maar dan is zoon soort monitor sws niet geshikt voor jouw.
  • Denk erom dat je echt veel ruimte nodig hebt! kijk goed naar de afmetingen
  • klein schaduw randje (persoonlijk merk ik die niet behalve als ik er naar zoek)

Azerox 12 maart 2019 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Mooi groot scherm en goede bouwkwaliteit. Verstelt ook soepel Was wel even wennen maar naar een tijdje erg mooi. Goed scherp beeld en een hoge helderheid. Speel er Anthem en Division 2 op 4k. Echt een hele mooie ervaring.

Pluspunten

• Groot
  • Scherp
  • Helder
  • Instellingen
  • 10-bit

Minpunten

• Geen

henryd 23 januari 2019 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

sluit mn notebook met usb c kabel aan en op de monitor zit ook nog usb hub waar ik mn keyboard+wacom tablet + usb naar ethernet op heb.
lg logo onder het scherm te prominent en heb ik weg gewerkt door 2schroefjes los te draaien en kan je het hermonteren

Pluspunten

• Usb c
  • Usb hub
  • 43inch

Minpunten

• Lg logo steekt uit. Vind ik niet mooi

GunterO 18 september 2018 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Is een dikke tegenvaller als je hem koopt voor hetgeen hij geadverteerd is: PBP of split screen modus. Je zou verwachten dat deze in 2x2 mode (4x 1920x1080) native FullHD kan tonen, dat is niet het geval en gebeurt er een soort van scaling. "As designed" zegt technical service.... Ontgoocheling.

Pluspunten

• Groot
  • Veel inputs (4x HDMI + 1x DP + USB-C)
  • Kantelbaar
  • Redelijke kwaliteit in 4k modus
  • Ingebouwde speakers
  • Afstandsbediening

Minpunten

• Zeer slechte kwaliteit in PBP (split screen)
  • Komt bij mij niet uit standby, moet hem terug inschakelen via remote.
  • Pixels aan zijkanten moeilijk zichtbaar door reflectie.

2 van 5 sterren (Slecht)
HermanHeineken 12 april 2018 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Een flinke stap vooruit ten opzichte van mijn oude 32'' 1080p. Gebruik hem voornamelijk voor videomontage en dergelijke werkzaamheden. Erg tevreden over de scherpte en de kleuren(na kalibratie). Het formaat moest even wennen, maar het is heerlijk om zoveel werkruimte te hebben op 1 scherm. Een aanrader!

Pluspunten

• Strak ontwerp
  • Beeldkwaliteit
  • Prijs

Minpunten

• Buitenste rand (5 pixels) niet helemaal goed zichtbaar als je minder dan een meter van het scherm zit. Hier hebben veel moderne LCD schermen last van valt mij op.
  • In donkere ruimte is zwart niet super zwart en is er lichte backlightbleed

daPaulus 23 maart 2018 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Niet gezien in eerdere reviews maar om toch rekening mee te houden: het betreft een BGR paneel zodat anti-aliasing een probleem kan zijn, met name voor OSX. Voor dimming gebruikt dit scherm PWM op een relatief lage frequentie. Voor velen geen probleem maar voor mij wel (vermoeide ogen), daarom retour.

Pluspunten

• Groot !
  • 4k zonder scaling
  • Scherp beeld
  • Voldoende aansluitmogelijkheden

Minpunten

• BGR paneel
  • Bepaald niet flicker-free
  • Zwart niet overtuigend

3 van 5 sterren (Voldoende)
downcom 14 juli 2017 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Zat te twijfelen tussen ene multi monitor setup of een groot scherm zonder de nadelen van scaling. Het 10 bit paneel is prachtig het contrast en de kleuren zijn levendig. De kleurinstelllingen zijn fabriek matig afgesteld maar is prima met af te stellen via het menu.

Pluspunten

• Robust gebouwd
  • 4k - 43 inch verhouding is perfect
  • Enorm groot
  • meerdere inputs op een scherm
  • OSD zeer gebruiksvriendelijk
  • Helderheid paneel
  • Prijs
  • Afstandsbediening

Minpunten

• Niet in hoogte verstelbaar
  • Schaduw randje (niet storrend voor mij)

Simmity 28 juni 2017 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Met bijna 110 cm beelddiagonaal een reuze monitor die eisen stelt aan je bureau. Daar staat tegenover dat je bij foto- en videobewerking minder ruimte verliest voor de eigenlijke foto of video als je met veel panelen werkt (Adobe). Prima scherpte en opvallend hoge kleurechtheid, scherm vanaf fabriek (goed) gekalibreerd.

Pluspunten

• kleuren en scherpte
  • afstandsbediening en OSD
  • krachtig goed geluid
  • veel kabels bijgeleverd

Minpunten

• uiterste randen niet vanuit midden zichtbaar

vanengelandt 16 juni 2017 Product gekocht

LG 43UD79-B Zwart

Reuze scherm, hele goede kleuren en superscherp. Ik heb er gisteren fotobewerking op gedaan, dit is gewoon ideaal! Omdat ik al een vermoeden had dat 4k op een gewone monitor niet echt bruikbaar is zonder schaling, deze monitor aangeschaft.
En inderdaad zonder schaling is alles prima leesbaar/bruikbaar.

Pluspunten

• Resolutie
  • zwartwaardes
  • kleuren
  • afstandsbediening

Minpunten

• nog geen gevonden

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG 43UD79-B Zwart?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren