Deze HX1000 V2 van Corsair biedt je veel waar voor je geld. Om schade te voorkomen zijn er meerdere +12V rails aanwezig waarbij je kunt switchen tussen één rail of meerderde rails. Daarnaast heeft de voeding meerdere beveiliging en is deze semi-passief tot 400 watt. De voeding is volledig modulair.
Voeding werkt goed met mijn ATX 3.0 Adapter (los gekocht bij corsair) icm 4090.
Verder doet wat er verwacht wordt ziet er prima uit en voorheen goede ervaringen (4e Corsair PSU).
Echter heeft dit model een stille fan maar irritant veel aanwezige coil whine...
De toon van de whine veranderd mee onder load dus nog irritanter.
Na contact met leverancier (Azerty) en Corsair direct unit RMA gedaan en bleek inderdaad volgens hun defect te zijn dus een gloednieuwe gesealde unit gehad (ander serienummer) service dust top!
Echter nieuwe unit had evenveel als niet meer coilwhine.... (inmiddels 2 jaar in gebruik).
Laatste corsair psu voor mij...
deze voeding gekocht omdat het vertrouwen bij corsair goed lag, niet meer dus. Deze unit had bij mij zeer veel coil whine zelf als ik niks aan het doen was. kabels zijn zeer lage kwaliteit en stug. Niet deze voeding kopen want je krijgt gegarandeerd zeer veel coil whine.
Stabiele PSU die op lage temperaturen loopt, met een robuust voelende bouw. Produceert wel aanzienlijk veel coil whine, hoog chirpend geluid. Bijgeleverde kabels voelen goedkoop en zijn erg stijf, niet mooi weg te werken in de bedoelde openingen in kasten zoals Corsair's eigen 5000D-series.
Pluspunten
Volledig modulair met meer dan genoeg bijgeleverde kabels
Stabiel en hoge stroom levering
Lage temperaturen
Stille ventilatie
Voelt stevig en robuust aan
Minpunten
Merkbare coil whine, zelfs als hij onder het bureau staat
Coil whine kan soms ook storen op geluidskanaal van oordoppen
Bijgeleverde kabels voelen kwalitatief minder aan en zijn lelijk
Kabels zijn moeilijk buigbaar, problematisch voor kasten zoals de Corsair 5000D-series
Goede specificaties, prima voeding.
Alleen bij mijn unit een nogal ergerlijke coilwhine cadeau gekregen.
Niet uit kunnen komen met de CS van Corsair helaas, overgestapt naar een andere voeding.