Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
7
Score: 4
1
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
DukeN 17 april 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.DukeN schreef afgelopen jaar 7 reviews, waarvan 100% gesponsord.

Xiaomi Mi Robot Vacuum

De Xiaomi Mi Robot vacuum is, zoals de naam al aangeeft een robot stofzuiger van het bekende Chinese merk Xiaomi. Deze Chinese stofzuiger is een van de grootste rivalen voor de westerse robot stofzuigers. Is ouderwets stofzuigen niet meer nodig?

Pluspunten

  • Een echte slimme / intelligente stofzuiger
  • Mooie stofzuiger en oplaadstation
  • Timer voor automatisch stofzuigen
  • Stofzuigt beter dan ik
  • 12 sensors, onder andere de Laser Distance Sensor
  • Xiaomi Mi app met veel mogelijkheden en kaart
  • Handig stofbakje
  • Goede zuigkracht

Minpunten

  • Geen extra reserve onderdelen meegeleverd
  • Geen Nederlandse spraak output (Wel Engels)
  • Installatie gaat niet "vanzelf", let op de regio
  • Snoer met US plug meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Geluidsproductie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Energieverbruik Score: 4

+2
blowk 13 december 2016 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Dit is mijn eerste robotstofzuiger en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Het toestel doet wat het moet doen. Heel krachtig en snel. Gaat heel efficiënt te werk en kan je bedienen via de app.

Pluspunten

  • Eenvoudige bediening
  • Scant de ruimte om zo efficiënt mogelijk te werken
  • Agenda in te stellen wanneer het toestel mag werken
  • Handig opvangbakje
  • Mits aanpassing, kan het toestel Engels praten

Minpunten

  • Zorgen dat het huis wat 'netjes' staat
  • Geen EU plug (maar kan eenvoudig worden opgelost door EU plug of 2 polige EU kabeltje)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Energieverbruik Score: 4

+1
iAmRenzo 3 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Ik heb deze Xiaomi als vervanging van mijn Roomba 785: met wat opstartproblemen ben ik zeer content met deze stofzuiger. Hij is goedkoper maar werkt niet perse out of the box.

Pluspunten

  • Prijs/functionaliteit verhouding is top
  • Intelligent
  • Zuigt goed (en kracht is instelbaar)
  • Accu-loze virtual walls
  • Notificaties & Voice feedback

Minpunten

  • Lastige setup
  • Iets onoverzichtelijke app
  • Zit ik nu ook in het Chinese sociale puntensysteem? Of weet Xi Jinping hoe ik woon?

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 3
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
MartijnMM 26 augustus 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Doordat ik de Mi Robot 1 of 2 keer per dag een rondje laat doen ligt er veel minder stof in huis, een merkbaar verschil.

Pluspunten

  • Kan goed zuigen
  • Mi Home app werkt erg goed, leuk om de route op plattegrond te zien
  • Hey Siri, maak mijn huis schoon (via HomeBridge)

Minpunten

  • Lang moeten wachten op levering
  • Eet iPhone kabeltjes op
  • Alleen snoer met Chinese plug meegeleverd: EU adapter is noodzakelijk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Geluidsproductie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Energieverbruik Score: 5

misterdaan 27 april 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Prachtig apparaat, werkt uitstekend en is een opvallende doorzetter. Gaat gewoon over het dikke vloerkleed, duwt speelgoed aan de kant maar laat fragiele plantenstandaards staan. Prachtig om te zien hoe systematisch en compleet te werk wordt gegaan. Aan alle functionaliteit is gedacht in de app. Via Ali Express veel goedkoper.

Pluspunten

  • Hoogstaande, goed werkende techniek
  • Zuigt goed en grondig
  • Veel functionaliteit via de app
  • Relatief laag, dus past onder kast, bank en bed
  • Relatief goedkoop (via Ali Express)
  • Aansturing via Siri (start/stop/pauze)
  • Automatisch docken werkt keurig

Minpunten

  • Xiaomi account vereist voor app
  • Is de 'map' van je kamer(s) kwijt als je hem handmatig verplaatst
  • Geen vast in te stellen 'area's' die hergebruikt kunnen worden

Eindoordeel

Score: 5
AppieR 15 mei 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Topding. Vrijwel volledige vervanging van mijn minst favoriete klusje in huis. Je hoeft nauwelijks dingen te verplaatsen, zolang hij maar een doorweg kan vinden (1 stoel van de tafel af schuiven is voldoende bijvoorbeeld)

Pluspunten

  • Brengt de kamer eerst in kaart, botst daardoor niet overal keihard tegenaan
  • Prijs
  • Mogelijkheid om te schedulen werkt top
  • kan delen van de kamer doen (bijvoorbeeld alleen keuken en eetkamertafel)
  • Slijtage onderdelen gaan lang mee en zijn makkelijk (en goedkoop) te vervangen

Minpunten

  • Borsteltje is soms iets te enthousiast en lanceert kruimels juist te ver weg

Eindoordeel

Score: 5
holygame 29 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar wat een top apparaat. We kunnen niet meer zonder deze stofzuiger. Wel moet je zorgen dat er geen losse rommel/kabels op de grond liggen, ook vrij hoge drempels heeft hij moeite mee. Ofwel je huis is altijd netjes omdat hij robot proof moet zijn. :)

Pluspunten

  • Veel sensoren
  • Robuust, makkelijk in onderhoud
  • Goedkoop!
  • Stiller dan een echte stofzuiger
  • Zuigt stof beter dan een mens

Minpunten

  • Minpunt, minpunt? Welk minpunt.

Eindoordeel

Score: 5
siteoptimo 23 augustus 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Fantastisch fijne stofzuigerrobot. Compleet in een andere league dan stofzuigers die zonder lidar radar werken. Leuke interface van de app die visueel op de kaart toont wat er al gestofzuigd is. Intiële setup was wat vervelend gezien je toch nog wat Chinees tegenkwam.

Pluspunten

  • Stofzuigt goed voor een robotstofzuiger
  • Vlotte werking eens geïnstalleerd
  • Botst niet overal tegenaan dankzij de Lidar

Minpunten

  • Installatie was wat complex en zoeken
  • Interface van de app is niet altijd 100% goed vertaald
  • Trage firmware updates
  • Deelt continu data met Chinese servers...

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi Robot Vacuum?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True