We hebben watchOS, Tizen en Android Wear een tijdje naast elkaar gebruikt om te kijken welk smartwatchplatform per taak het best bevalt en wie de handigste interface heeft ontworpen.
Super horloge. Alleen jammer dat het opladen na een paar maanden niet meer zo prettig gaat. Vaak lijkt het of hij goed zit en het oplaad teken geeft, maar dan stopt hij er gewoon weer mee.
Pluspunten
Goed en ver bereik
leuk om bij verschillende kleuren kleding de wijzerplaat te wijzigen
wekker trilt goed genoeg om van wakker te worden.
trillen bij berichten ideaal, mobiel blijft in tas
foto's die gestuurd zijn, helder en duidelijk te bekijken op horloge
Horloge ziet er mooi uit maar heeft moeite met het dragen van Android Wear 2.0. Vaak is hij sloom of crasht hij volledig. Touchdetectie werkt ook met jassen, waardoor je hem onderweg eigenlijk niet kan gebruiken zonder dat je je watchface per ongeluk aanpast.
Mooie smartwatch, prima accuduur, 1.5 tot 2 dagen. Niet meer na elke trilling je telefoon erbij pakken, maar 1 blik op je pols, en dan weet je of het een relevante melding is, en dan kan je snel reageren met o.a. het toetsenbord of de spraakherkenning.
De Zenwatch3 nu een tijdje in gebruik. Hiervoor heb ik de Huawei Hatch(HW) gehad en daarmee vergelijk ik dit horloge. Hartslagmeter van HW was slecht, dus geen gemis. Beide stappen tellers zijn bijzonder inaccuraat, Zenfit is zinloos. Accuduur is significant langer met zwaardere watchfaces, waardoor ik de dag makkelijk haal.
Pluspunten
Prijs vergeldt de nadelen
Krast minder snel
Oplaadsnelheid bijzonder prettig
Bevat speaker en microfoon die goed werken
Programmeerbare knoppen (na update alle 2 programmeerbaar)
Zuinigere processor maakt voor mij nét het verschil
Minpunten
Horloge specifiek bandje
Nog geen alternatieve bandjes beschikbaar
Horloge kan niet uit tijdens opladen
Oplaadkabel erg kort
Horloge wordt langzaam bij zwaardere watchfaces
Niet geschikt als fit monitor
Te groot voor gemiddelde vrouwen pols en te klein voor stevige mannen pols (probeer het eerst in de winkel)
Kwaliteit bandje, verf (beige) band slijt er makkelijk af
Ik heb mijn Zenwatch 3 nu een 3 weken in gebruik.
Superfijn goed uitgewerkt en werkt heel makkelijk.
Het is nog even wachten op AW2.0 want de mogelijkheden als antwoorden op berichten bijvoorbeeld zijn nog beperkt naar mijn idee.
Mooi uiterlijk, net een "echt" horloge. Lang getwijfeld over de Huawei maar deze is nog net even verfijnder. Verder mooie prijs natuurlijk, zeker voor wat je er voor krijgt. Mooi staal, mooi leren bandje (Asus only!), leuke watchfaces. 48 uur is haalbaar op accu en is ook zo weer opgeladen