Tweakers
Tweakers
De RX 480 van Sapphire met 4GB ram is een stuk goedkoper dan de modellen met 8GB ram, terwijl de prestaties in veel games niet of nauwelijks onderdoen in 1080p-resoluties. Op hogere resoluties zoals 1440p en in sommige DirectX 12-titels, zoals Hitman, is er wel een duidelijk verschil. Lees verder »
Goede kaart voor je geld, een zekere aanrader!
Mijn situatie is een downgrade. Van de (onder stress) super stille MSI GTX 1070 Gaming X naar deze luide maar goed presterende videokaart (headphones aangeraden). Prijs kwaliteit gezien is dit voor mij de sweetspot. Zeker in combinatie met een 35-120hz Freesync monitor is de speel ervaring zelfs beter geworden.
Perfecte budget-GPU om games op 1080p te draaien. 4GB VRAM is op het moment nog genoeg om alles op te draaien, maar wellicht over een paar jaar niet meer.Voor een hogere resolutie op hoge instellingen heb je wat duurders nodig.
Ben heel blij met deze videokaart! Ziet er heel goed uit, met rgb verlichting en de backplate. De 8-pin aansluiting zit op een mooie plek. De performance met 1080p is beter dan dat ik verwachtte. Het enige nadeel dat ik ben tegengekomen is dat hij niet met Photoshop CS6 werkt.
Deze videokaart nu paar maandjes gebruikt, performance is door nieuwe drivers nog gestegen. Erg goede bouwkwaliteit met een kleurenschema wat overal bij past. Ook fijn dat de kaart redelijk kort is, zo paste hij itt de MSI in mijn kast, wel een mindere koeler, maar deze nog nooit horen blazen.