De OnePlus 3 is een high-end smartphone met een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Concessies ten opzichte van soms veel duurdere toestellen hebben we niet gevonden, plus- en minpunten natuurlijk wel. Het meeste is echter plus, waarbij de slanke en solide behuizing uit één stuk aluminium als eerste opvalt. Ook de snelheid van het toestel is onderscheidend: van vingerafdrukscanner tot camera en de Android-ervaring in het algemeen. De OnePlus 3 heeft dan ook een snelle en complete chipset, maar liefst 6GB ram en 64GB opslaggeheugen, dat helaas niet uit te breiden is. De camera is behoorlijk allround en hoewel het niet de beste van het moment is, komt hij een heel eind. De videoprestaties vielen ons wat tegen. Ook het oledscherm hebben we wel eens mooier gezien, maar is wat ons betreft geen minpunt. De accuduur is gemiddeld voor een toptoestel van 2016 en hij laadt het snelst op van alle toestellen die we hebben getest. Het is lastig om een high-end smartphone te vinden die zoveel waar voor je geld biedt. Lees verder »
Gekocht voor mijn vriendin. Cadeautje! De software is bijna stock Android. Vrijwel gelijk aan haar vorige telefoon Moto G. Ze moest even wennen aan het formaat maar is er snel aan gewend. Het toestel is super snel en heeft nog geen enkele hapering vertoont.
fijn toestel voor deze prijs. Vlotte hardware en fijne vingerafdrukscanner. Enige minpuntjes zijn de helderheid en de accuduur die ik langer had verwacht
Geweldige smartphone, zeer rijk uitgerust, voor de helft van het geld. Met recht een smartphone killer. Gebruikerservaring: beste smartphone die ik ooit heb gebruikt.
Na mn nexus 5 klaar voor een nieuw toestel. OnePlus 3 gekozen vanwege prijs kwaliteit waar ik twijfelde aan een S7 edge. Het is een heerlijk snel toestel maar er zijn toch wat minpunten te ontdekken. Uiteindelijk had ik denk ik toch liever de edge gehaald vooral vanwege de camera.
Pluspunten
Oled Scherm
Snelheid toestel
Opslag capaciteit
vingerafdruk scanner (snel)
Uiterlijk toestel zeer fraai
Notificatie schuifje
Zeer snel opladen
Dun toestel en toch stevig
Minpunten
Video (stabilisatie)
Helderheid scherm (vaak handmatig aanpassen in donker/licht)
Geen aparte fotocamera knop
Toestel veel te glad
Resolutie scherm mag hoger
Batterij redelijk snel leeg (vooral voor toekomst zorg)
Prachtig toestel, ligt goed in de hand, snel en maakt goede foto's. In tegenstelling tot andere vind ik sRGB mode niet echt een verbetering. Smaken verschillen toch?
Ondanks dat Oneplus hun toestel voor het eerst geen "flagship killer" noemt, is het naar mijn mening voor het eerst juist echt wel zo. Er is op dit moment geen enkel ander toestel dat op kan tegen de price/performance verhouding van Oneplus.
Ik vind dit een top toestel met een democratische prijs! Ik gebruik hem nu bijna drie weken en ben er echt tevreden mee, een echte aanrader. Heb er wel een sandstone cover bijgekocht want anders is hij wat slipperig.
Zeer snelle en mooie vormgegeven mobiele telefoon .Mooi scherm, snelle updates( na wat kleine bugs). Makkelijk te tweaken, bootloader, superuser. Nog een beperkt aanbod ROMS, maar dat worden er snel wel meer denk ik. En prijs kwaliteit verhouding is zeer goed.
Geweldig toestel qua prijs/kwaliteit verhouding. Heerlijk design. Mooi AMOLED scherm. Helaas steekt de camera uit, krijg je soms onbedoelde scherm input door de dunne bezels, en is de batterijduur niet meer dan een dag. Gelukkig laadt hij extreem snel op! Ondersteunt DUAL-Sim.
Pluspunten
Super AMOLED scherm, dat mooi afgerond is aan de randen.
Fingerprint reader werkt snel.
Komt met een screen protector al opgeplakt.
OxygenOS is zonder bloat, de enige toevoegingen zijn daadwerkelijk nuttig.
Hardware toggle switch voor verschillende stilte-standen.
Softwareupdates lijken rap te komen.
Makkelijk te rooten, garantie vervalt -niet-.
Headphone jack zit aan de onderkant.
Minpunten
Toestel is vrij groot naar mijn mening.
Bezels zijn dun, waardoor je soms met de binnenkant van je hand onbedoeld input kunt krijgen. (Geen palm rejection software helaas)
Fingerprint reader werkt pas goed als je dezelfde vinger meerdere keren toevoegd.
Deze telefoon voelt erg stevig aan. Hoewel het niet mijn kleur is, en er een grote modelsticker achterop zit, is het een mooi ding. Die laatste twee problemen waren snel opgelost met het Kevlar Hoesje. Erg blij met functies als NFC, Dash Charge en het missen van bloatware.
Degelijk en mooi toestel, uitgerust met vele toeters en bellen. Ook hardwarematig is dit toestel zeker zijn te vergelijken met andere high-end toestellen. De grootste minpunten zijn het gebrek aan SD kaart ondersteuning, infrarood zender en waterbestendigheid, alsook de uitspringende camera. De schermkwaliteit is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik.
Deze telefoon gekocht als vervanger van mijn htc one m7. Had hem een half uur na dat hij uit was gekocht en hem de vrijdag er na binnen gekregen. Totaal geen spijt van gehad wat een top toestel voor dit geld.
Pluspunten
prijs/kwaliteit
goed scherm
snelle vingerscanner
super snel
6gb ram
goede camera
dash charge
ziet er mooi uit
Minpunten
voelt fragiel en glad aan
vingerscanner reageert te snel en zorgt ervoor dat scherm voor geen reden aan gaat
grote maat telefoon is wennen
uitstekende camera
notificatie slider heeft voor mij nog niks toegevoegd staat altijd op "alle meldingen"
OP1 en 2 beiden in bezit gehad. OP3 is duidelijk de beste van de drie. Maakt naar mijn mening zijn verwachtingen waar wat niet het geval was bij de 2. Oxygenos bevat nog bugs. Oneplus heeft al een OTA aangekondigd om problemen met onder andere het geheugen op te lossen.
Pluspunten
Licht, strak design van hoge kwaliteit
Amoled scherm
Camera
Fingerprint snelheid
Dash charge
Performance
Minpunten
Bugs Oxygenos, worden waarschijnlijk met updates verholpen
Camera steekt uit, voor sommigen wellicht niet prettig
Standaard screenprotector dekt niet het gehele scherm
Mooie telefoon waar ik naar toe gehyped ben :) Met de launch mogen bestellen dus ik had hem al vrij snel. Hij voelt heel vlot aan en heb nog geen vertragingen kunnen opmerken.
Na twee jaar trouw OnePlus One gebruikt te hebben was het tijd om voor de 3 te gaan. Ik heb hem nu twee dagen in gebruik. Aan alle kanten prachig. OxygenOS kan nog beter, dan komt waarschijnlijk wel. Zo niet, zijn er nog alternatieven.
Pluspunten
Prachig amoled scherm
NFC terug van weggeweest
Foto's in RAW opslaan
Super snelle vingerafdrukscanner
Betere speaker dan de One
Geluid opnemen zonder ruis (dit was een probleem bij de One en de 2)
Dash-charge (volledig opladen binnen 50 minuten)
Batterijduur lijkt beter dan reviews aangeven. Ik haal makkelijk 5 schermuren
Minpunten
OxygenOS voor mij een stap terug. Mis features van Cyanogen. Binnenkort hopelijk custom ROMs!
RAM issue, dit is op te lossen door build.props aan te passen. Een toekomstige update gaat dit vast oplossen
Uitstekende camera, deze ruimte had gebruikt kunnen worden voor grotere batterij
Dash-charge closed source, hierdoor niet te vebruiken in andere custom ROMs
Besteld ter vervanging van mijn Oneplus One, en in een woord is dit een ge-wel-dige telefoon. Hij ligt heerlijk in de hand, voelt luxe aan, gaat lang mee op een acculading en biedt nagenoeg alles wat verwacht mag worden van een highend telefoon in 2016 voor een zeer nette prijs.
Pluspunten
Dual Sim
Ligt goed in de hand ondanks formaat
Prachtig Amoled LCD
NFC Support
Snelle vingerafdrukscanner
OxygenOS volwassen
Verassend goed geluid
Dash-Charging voor snelle oplaadsessies
Minpunten
Geen Micro SD slot (Sim/SD combislot was een goed alternatief geweest)
Camerasensor steekt uit, schuurt over oppervlak zonder case