Ik heb deze laptop geconfigureerd en wat software geïnstalleerd nadat iemand in mijn kenniskring deze gekocht had.
Wanneer je hem vastpakt merk je direct dat de laptop zeer licht is en dus makkelijk overal meegaat. Je krijgt echter waarvoor je betaalt - zelfs voor office werk is het een afrader.
Gekocht tijdens de BTW weken. Super ding voor het geld! Ik kom van een X205TA; deze processor is merkbaar sneller, toetsenbord fijner en het scherm gewoonweg groter. Werkt tot nu toe erg fijn! Wellicht het werkgeheugen upgraden naar 4GB indien mogelijk.
Pluspunten
Relatief goede processor (i.v.m Atom Z3735 of Celeron n3050)
Ziet er leuk uit voor het geld, scherm is redelijk.
Geheugen niet uit te breiden, fijn toetsenbord, muis pad redelijk, drie USB, 32GB Interne opslag is te krap, bij updates kom je klem te zitten. Geef iets meer uit.
Wa ne schijt computer is me dees...Long battery life my ass, gaat max 4u mee. Wa moet de gewone battery life dan voorstellen?? Wanneer ik er na slaapstand terug opzit valt hij na 5min terug uit, ook al ben ik er actief op bezig. Daarom deze review vanwege de frustratie.
Pluspunten
licht van gewicht
das dan ook alles
Minpunten
niks te long battery life
doet niet wat hij moet doen
prijs/kwaliteit (had ik natuurlijk kunnen verwachten)
Groot 14" scherm voor 1.5kg lichte laptop. Geluid is slecht door boxjes in onderzijde laptop. Frame/Cover kwam los bij openen laptop na een half jaar gebruik. Ideaal voor op wereldreis met lichte bagage!
Voor de prijs krijg je een aardig maar jammer genoeg erg gesloten systeem. Upgraden van hardware is niet mogelijk. Ik heb het niet voor elkaar gekregen om de UEFI opties te veranderen waardoor ik geen Linux kon installeren. Bouwkwaliteit is prima. Al met al ontevreden mee.
Pluspunten
Mooie kwaliteit
Goedkoop
Fijn toetsenbord
Minpunten
Weinig RAM, en zit vastgesoldeerd aan mobo
SecureBoot maakt je vendor locked bij Microsoft
Windows loopt net niet vloeiend out of the box
Lenovo bloatware
Oplader maakt geluid en dat is toch een beetje irritant
Gekocht vanweze zijn nieuwe 14nm quad core processor (ondersteund ook hardwarematig H.265 decodering).
Het 14" scherm werkt lekker prettig en vind het qua typen eigenlijk juist de fijnste laptop die ik ooit heb gehad (heb er 2 gekocht, ook 1 voor mijn vriendin, die zegt hetzelfde).
Veel laptop voor weinig geld. ik heb de laptop gekocht voor simpel browsen een beetje youtube en andere lichte taken, hier is de laptop uitstekend voor.
Laptop die toch veel biedt voor de lage verkoopprijs, prijs-kwaliteitsverhouding is dus dik in orde. Laptop is erg licht en dun, de accu is voldoende. De laptop is bij het toetsenbord in het midden indrukbaar (zakt in), maar niet hinderlijk. Schermkwaliteit is ook voldoende.
Pluspunten
Dun & licht
Prijs-kwaliteitsverhouding
Beeldkwaliteit
Minpunten
Werkgeheugen
Opslaggeheugen
Heb jij ook een Lenovo Ideapad 100S-14IBR (80R9003WMH) Rood?