Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties 34" • 3440x1440 • 100Hz • IPS • 5ms - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
11
Score: 4
3
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Mister E 16 december 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

GEWELDIGE monitor voor gamers. Een echte eyecatcher waar je mond van open valt zodra je hem voor de eerste keer ziet. Ontzettend duur maar geen spijt van gehad, een hobby mag wat kosten.

Pluspunten

  • Mooi design en groot
  • 100Hz
  • G-sync
  • Geweldige game ervaring
  • ROG logo light
  • Scherp beeld door 3440-1440 resolutie
  • 21:9 Ultrawide
  • Alle wow reacties van familie en vrienden die hem zien staan

Minpunten

  • Grote footprint (scherm staat zo'n 30cm van de muur af met de voet tegen de muur aan)
  • Backlight bleed (naar mijn mening te veel voor een monitor van deze prijsklasse)
  • Tussen de onderste bezel en het scherm zit nog ruimte. hier kan op den duur stof tussen gaan zitten
  • Duur
  • Geluid is slecht, maarja daar koop je een monitor ook niet voor
  • Vind de gehele combinatie zo mooi dat ik het jammer vind om een VESA mount te gebruiken, dan zou ik namelijk niet meer van de voet kunnen genieten. Door die reden laat ik hem op zijn bijgeleverde stand staan.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Featureset Score: 5

+2
Michiel16 23 maart 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Een geweldige monitor die de grenzen opzoekt van wat de huidige hardware standaarden ondersteunen. Het licht gebogen 34" UWQHD scherm zorgt voor een immersieve ervaring en veel werkruimte. Ook voor mensen die niet alleen willen gamen op een extra breed scherm maar als vervanging van een Multi-monitor setup.

Pluspunten

  • Veel werkruimte
  • scherp paneel
  • max 100hz en G-sync

Minpunten

  • Beeld lijkt wat te zweven aan de randen
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Ghosting Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Featureset Score: 4

0
XBOX360GOLD 5 juni 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Inmiddels heb ik deze monitor een week en ik kan niet meer terug naar een normaal 25"/27" scherm. Vooral in spellen merk je dat je opeens heel veel meer kunt zien en dat is natuurlijk altijd welkom.

Pluspunten

  • Gigantisch groot
  • 100hz zonder enige problemen te behalen
  • 1440p
  • Immersion!

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5

Jannigf 6 augustus 2018 Product gekocht

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Het beeld is stukken scherper dan mijn vorige beeldscherm omwillen van het IPS panel wat echt wel een meerwaarde geeft. deUltra wide ervaring is echt top, maar je moet er rekening me houden dat dit beelt toch wel een stevige GPU vereist omwillen van zijn performance.

Pluspunten

  • goede kleuren door IPS paneel
  • 100HZ
  • ultra wide ervaring +
  • dunne bezels

Minpunten

  • grote voet
  • duur

Eindoordeel

Score: 4
pirke 11 september 2017 Product gekocht

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Mooi scherm, veel ruimte, prachtig beeld. Erg duur, en lelijke voet (smaak).

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Schermruimte
  • Gebogen (goede kijkhoek)

Minpunten

  • Prijs
  • Voet niet mijn smaak

Eindoordeel

Score: 5
Sollie555 23 augustus 2017 Product gekocht

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Super tevreden bijna geen bleeding 100hz geen probleem (geluk met paneel gehad?) draai in combo met een gigabyte Gtx 1080 ti extreme (Had een 1070 ti) Ik kom van een 24 inch 144hz gsync af dan is dit scherm van 34 inch echt een belevenis

Pluspunten

  • curved
  • meer zien in games
  • 100hz
  • bijna geen bleeding
  • groot 34 inch
  • super game ervqring
  • menu super makkelijk
  • gsync

Minpunten

  • prijs
  • best zwaar
  • geen 4k
  • geen hdr
  • nog meer gamen

Eindoordeel

Score: 5
jbasemoine 9 augustus 2017 Product gekocht

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Geweldig gave monitor om te zien en gewelding om op te game! Toch raad ik hem af, de monitor heeft veel last van backlight bleeding en IPS glow, nadat ik contact met asus had opgenomen over het backlight probleem kreeg ik mail waarin stond dat dit een erkend probleem is.

Pluspunten

  • 34 inch
  • Curved
  • Bouw kwaliteit van de poot (statief)
  • G sync
  • 100hz
  • mooi desgin egt een eye catcher
  • Fijne OSD, makkelijk in gebruik en overzichtelijk

Minpunten

  • Back light bleeding
  • IPS glow
  • Voor een product van 1100,- slect paneel met veel problemen zoals Blb and Ig
  • Komt +/- 25 centimeter naar voren waardoor je een zeer dip bureau nodig heb
  • De voet van de monitor neemt veel ruimte in beslag waardoor je goed na moet denken hoe je hem ga plaatsen
  • G-sync werkt alleen via Display poort niet via HDMI
  • Via Hdmi cosum resolutie aanmaken, native HDMI resolutie is 1920*1080
  • IPs paneel Roulette of je hebt minimale back light bleeding/ips glow of je hebt er veel last van

Eindoordeel

Score: 3
empl0de 14 juli 2017 Product gekocht

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Sinds een paar dagen deze monitor in gebuik. Ik kom vanaf een oude IPS 60hz, en het verschil is behoorlijk. De kleuren zijn super scherp, en na enige calibratie naar mijn wens.

Pluspunten

  • 100Hz is zeer vloeiend
  • G-Sync, makkelijk in te stellen
  • OSD van het paneel zeer prettig om mee te werken ivm met kleine stick voor navigatie
  • Resolutie - In games is ultra wide prachtig - maar zeker ook aan te raden voor productiviteit
  • Monitor zit zeer stevig in elkaar

Minpunten

  • Prijs - Hij is zeer prijzig, maar ik heb nog geen spijt gehad.
  • Standaard erg groot - en niet erg subtiel qua looks

Eindoordeel

Score: 5
Chrome123 28 februari 2017

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Mooi scherm, heb wat geluk gehad met de backlight blijkbaar want ik heb er echt geen last van. Vergt want gewoon worden, zeer groot.

Pluspunten

  • 100Hz
  • Gsync
  • 21:9
  • 3440x1440
  • 34" curved

Minpunten

  • Staat ver van de muur
  • Zwaar
  • Duur
  • Erg grote voet

Eindoordeel

Score: 4
F r a n k D 29 januari 2017

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

De 34" curved widescreen beleving voor zowel games, films als in normaal desktop gebruik is top. Bij gebruik van 'overclock' functie voor hogere Hz waarden treden er horizontale scan lines op. Google op "Asus ROG Swift PG348Q scan lines" voor voorbeelden. Het scherm is super @60Hz. Be warned!

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • 100Hz
  • Overall 34" curved widescreen beleving
  • Single monitor is genoeg!

Minpunten

  • Scan lines bij 60Hz+ en daardoor niet te gebruiken boven 60hz

Eindoordeel

Score: 3
Tjeerd84 23 januari 2017

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Op dit moment de ultieme game-monitor. Ultra-wide is erg mooi en ook voordelig voor veel games. IPS paneel met 100 Hz en G-sync zorgt voor een prima ervaring. Enige echte minpunt is de bleeding.

Pluspunten

  • IPS, hoge beeldkwaliteit
  • Ultra-wide (21:9)
  • Mooi design
  • Game-features (richtkrijs, fps-teller, profielen, enz.)
  • Staat stevig op de voet
  • Hoge resolutie, erg scherp beeld (3440x1440)
  • Licht matte afwerking

Minpunten

  • Veel bleeding in de hoeken
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
88Gamer88 30 december 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Deze monitor 2 maanden in gebruik, en ben er tot nu toe zeer te vrede over. Mede dankzij de curve en Ultra-Low Blue Light filter is scherm rustig voor de ogen en geeft het geen vermoeiing na lange game sessies (9 uur). En lage input lag voor een IPS paneel.

Pluspunten

  • 100hz incombinatie met G-sync
  • IPS Panel relatief lage Inputlag
  • Curve kijk evaring
  • Extreme goeie OSD + bediening
  • Stevige bouw kwaliteit (Kunnen vele nog van leren)
  • Blije kind snoepwinkel effect
  • Goeie kwaliteit DP kabel voor de resolutie en framerate

Minpunten

  • Lichte Backlight bleed maar valt mee voor een IPS
  • Dikke bezel (Hier is Asus totaal niet eerlijk over)

Eindoordeel

Score: 4
Wheazel 7 december 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Heb dit scherm nu een week. Gaming is echt een leuke ervaring. Niet alle games spelen het goed af (bijv Overwatch). Best checken op http://www.wsgf.org of je favouriete spel goed ondersteund is. Heeft duidelijke backlight bleeding, maar valt niet op wanneer je erachter zit.

Pluspunten

  • Gaming is echt gaaf
  • G-Sync
  • 100hz
  • Matig geluid (maar beter als niets)
  • Ziet er gewoon goed uit, stevige bouw

Minpunten

  • GTX 1070 toch wel een minimum
  • Prijs
  • backlight bleeding

Eindoordeel

Score: 5
Leatjuhh 3 november 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Een van de beste high-end monitoren die nu op de markt zijn. De ultrawide resolutie (3440x1440) zorgt voor een enorme upgrade als je van 1080p af komt. Dat, gepaard met de 100hz refresh rate én G-Sync technologie is een ware verrijking voor alle games (die de resolutie ondersteunen).

Pluspunten

  • Erg veel werkruimte door hoge resolutie
  • G-Sync voor "buttery-smooth" gameplay
  • 100hz (overclock) is erg lekker spelen t.o.v. 60hz
  • Rode ROG Led aan onderzijde voet voor "Gaming"-look (ook uit te schakelen
  • Gemakkelijk te bedienen OSD met kleine joystick & fysieke knoppen
  • In hoogte verstelbaar & te draaien
  • "Immersive" gevoel bij gaming is zeer aanwezig

Minpunten

  • Niet voor alle bureau's geschikt (té groot?)
  • Wellicht wat backlight bleed

Eindoordeel

Score: 5
Kluggie 1 juni 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Het scherm een week in gebruik, en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben. Geen backlight bleeding (wat voor mij een must is), helder en scherp beeld. Gamen gaat uitstekend, al moet ik zeggen, dat je met een GTX980 de instellingen toch wat naar beneden moet aanpassen.

Pluspunten

  • Voor gamen perfect.
  • Breedte.
  • Geen backlight bleeding.
  • Stevig gebouwd.

Minpunten

  • Prijs.

Eindoordeel

Score: 5
killer2 22 april 2016

Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart

Zeer mooi en degelijk gebouwd scherm. Ook de voet is zeer mooi ontworpen. Ik gebruik een VESA aansluiting dus helaas kan ik de voet niet standaard bewonderen :). G-sync is een zeer mooie ervaring icm game optimalisatie wordt mijn gtx980ti eindelijk vol benut. Verder erg duur maar zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Zeer mooi design
  • 34" heel veel werk ruimte
  • Zeer goede OSD
  • Snel
  • g-sync
  • 100Hz
  • Compleet
  • Heerlijke game ervaring

Minpunten

  • Moet bijgeleverde DP kabel gebruiken
  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus ROG Swift PG348Q Aluminium, Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True