Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Prijs
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 165Hz • AHVA IPS • 4ms - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
5
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
1
+2
kaelthai 6 maart 2016

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Een mooi scherm! Echter moeilijk om een scherm te krijgen zonder defecten. Veel exemplaren hebben last van BLB, dode pixels en problemen met uniformiteit. Een van de betere gaming monitoren in deze schermgrootte en met een IPS paneel voor goede kleurweergave. Alleen helaas een loterij om een goede te krijgen.

Pluspunten

  • G-SYNC
  • Goede kleuren
  • Dunne Bezel
  • OSD is functioneel, makkelijk wisselen tussen 3 profielen
  • 144Hz met 165Hz Overclock

Minpunten

  • Het is een loterij
  • Backlight bleeding
  • Uniformiteit van kleuren
  • Veel dode pixels/stof en olievlekken op sommige panelen
  • Gamer look
  • Erg grote stand (rode voeten steken uit)
  • Prijzig!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4

+1
Kubrix 12 oktober 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Vooralsnog tevreden met de aankoop; prijs/prestatieverhouding is prima.

Pluspunten

  • alle features zoals G-sync, 144Hz (165Hz via overdrive), eye care, etc.
  • heerlijke ppi die voor zeer scherp beeld zorgt, geen scaling nodig
  • prijs/prestatie verhouding
  • voet is echt zeer solide gebouwd, en niet erg diep
  • real estate
  • 27" WQHD zonder curve
  • IPS
  • goede uniformiteit bij mijn paneel

Minpunten

  • 'zero frame', maar het daadwerkelijke beeld reikt niet tot aan de bezels maar stopt op 0,5 cm afstand van de bezels, behalve aan de onderkant
  • backlight bleeding in hoek rechts onderin, maar dit valt alleen op bij volledig zwart beeld
  • uiterlijk van de voet en het goedkoop en kinderachtig uitziende 'predator' logo
  • hoewel de installatie vrij vanzelfsprekend is, was een handleiding m.b.t. het bevestigen en in elkaar zetten van het scherm aan de voet niettemin wel zo prettig geweest
  • OSD niet erg intuïtief, en ook de handleiding was er niet erg duidelijk over
  • aan/uit knop steekt niet uit, waardoor je extra moet reiken om hem aan of uit te zetten (met de duim terwijl je het scherm tegenhoudt met de wijsvinger i.p.v. alleen de wijsvinger)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 2

0
AltTabKeys 22 juni 2019 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Een zeer goed ogende monitor, met alles wat je maar nodig hebt.

Pluspunten

  • Voelt stevig aan
  • Handige en stabiele poot
  • Hoogte, kanteling en inval-beweging afstelbaaf

Minpunten

  • Moeilijke randjes om schoon te maken (stof)
  • Een beetje zonlicht en je kunt niet meer gamen...
  • Grote voet.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

jeppekroezen 8 maart 2019 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Een mooie monitor die stevig aanvoelt door zijn metalen voet. het bevestigen van de monitor spreekt voor zich en is makkelijk te doen. Ik kom van 60HZ af en dit is een verademing 165HZ WOW wat een verschil. Dikke aanrader!!!

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Ziet er mooi uit (smaken verschillen)
  • Mooi Beeld
  • 165 HZ
  • Gsync

Minpunten

  • Prijzig.
  • OSD niet heel duidelijk.

Eindoordeel

Score: 4
thomasvan12345 20 oktober 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Een mooi beeldscherm. Groot genoeg en gelukkig 1440p. Nadeel is de grote lompe voet. Het is stevig materiaal. Soms een rare lijn in het midden van het scherm. Soms zeikanten

Pluspunten

  • 1440p
  • Groot 27inch
  • 144 Hertz
  • Dunne tot bijna geen randen(aan de zeikant)
  • G-Sync

Minpunten

  • Grote voet
  • Soms een lijn in het midden van het scherm

Eindoordeel

Score: 4
Joran 6 oktober 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Het was tijd mij simpele HP la2405wg kantoorbeeldscherm te vervangen voor een echt beeldscherm. Aangezien ik het nu kan betalen is een beetje kwaliteit en functies gewenst. Dit scherm voldoet aan al mijn eisen: quad-hd, g-sync, 144hz, simpele speakers, ips. Jammer van de gamerlook, verder helemaal tevreden.

Pluspunten

  • 144+ hz
  • G-sync
  • Ips
  • Alle kanten op verstelbaar
  • Speakers
  • Prijs

Minpunten

  • Gamer look
  • Osd

Eindoordeel

Score: 5
MGsubbie 6 juli 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Duur scherm, maar levert de bijna ultieme gaming performance die je kunt vinden. Het is geen HDR of 4k, maar om dat te combineren met een hoge refresh rate en G-sync zul je €3000 spenderen, en dan heb je nog enkel een 8-bit paneel.

Pluspunten

  • perfecte grootte
  • 1440p is de sweetspot voor gaming
  • 165Hz is hemels
  • G-sync maakt het nog meer hemels

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
Undert0w 2 juni 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Mijn exemplaar had geen BLB en amper IPS glow (stoort niet). Games zien er zoveel beter uit. Vloeiend beeld & prachtige kleuren. 27 inch > 24 inch. Geluid is best ok, zeker in vergelijk met mijn oude ASUS vg248qe. Kortom: Zeer blij met aankoop.

Pluspunten

  • Mooie kleuren (IPS)
  • 165hz en G-sync -> smooth
  • Mijn exemplaar: geen blb, amper ips glow
  • 27 inch > 24 inch
  • Geluid best ok voor een monitor

Minpunten

  • Gamer-look (maar dat is smaak)
  • Grote voet beetje vervelend soms

Eindoordeel

Score: 5
rodgerz 2 maart 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Prima afgewerkt, strakke look (dat rood had misschien net niet gehoeven). Verder super in de kleurweergave, 165hz, 1440p en gsync. Waanzinnig!

Pluspunten

  • Kleurweergave
  • Calibratie
  • Helderheid
  • Contrast
  • PPI
  • 165HZ
  • 1440p
  • Dunne bezels

Minpunten

  • Betere kans op goede kwaliteit dan bij Asus, maar het kan een loterij zijn voordat je een goede hebt.

Eindoordeel

Score: 5
Theone098 3 februari 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Na 5 jaar met 2x BenQ G2320HDB nu 1x 27" IPS. Ik vond het eigenlijk veel te duur, toch besteld en nu zéér tevreden.Ik had eerst 4 sterren vanwege de prijs, maar na een paar dagen durf ik gerust 5 sterren te geven.

Pluspunten

  • 27" 1440P @ 109dpi
  • Bezel
  • Functionaliteit voet/standaard/ headset ophangpunt
  • Prima interface
  • G-sync
  • 144Hz (Ik OC niets - principe)
  • Regelbare helderheid power led
  • Uitstekend beeld zonder BLB

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
Ananas_hoiNewbie 16 januari 2018 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Geweldig product, geen klachten! 1440p 144hz is geweldig, alleen een punt om te onthouden: bijgeleverde displayport kabel gebruiken, want hdmi uit je laptop bijvoorbeeld geeft wel 1440p maar geen 144hz, dan moet je het bij 60 houden. Voor de rest geweldige kleuren zeker na calibratie. Geen bleed kunnen ontdekken.

Pluspunten

  • Kan alle kanten op draaien en schuiven hoe je maar wilt
  • Voet neemt niet veel plek in relatief tot andere monitors
  • 144Hz, 1440p, G-Sync, IPS
  • Goed helder voor bij tegenlicht
  • Makkelijk switchen tussen presets voor avond/overdag
  • Dunne rand ziet er geweldig uit
  • Kwaliteit voor de prijs

Minpunten

  • Prijs
  • Geen DVI
  • Doet mijn gaming laptop in het niets vallen

Eindoordeel

Score: 5
cw80Newbie 13 december 2017 Product gekocht

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

In mijn geval zo veel glow en bleeding dat de kijkhoek en kleur slechter zijn dan op mijn aldi TN paneel. Pijnlijk aan de ogen. Meteen terug ingepakt voor retour. Pech gehad? Ik durf geen IPS meer te bestellen van deze generatie

Pluspunten

  • wijze les geleerd waarschuwingen te geloven

Minpunten

  • ips glow
  • backlight bleeding
  • onhandige menubediening
  • quality control

Eindoordeel

Score: 1
RoytjeP 1 maart 2017

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Bizare ervaring. De eerste dag was het scherm 100%. Geen backlight bleed, geen glow. Dag erna de rechteronder en boven hoek grote gele/oranje glow. Echt heel erg jammer. Scherm is dan ook geretourneerd. Dit mag niet voor dit geld.

Pluspunten

  • Keurige afwerking
  • Degelijke stevige poot. Mooie kleur. Metaal.
  • G-Sync
  • 144Hz

Minpunten

  • IPS-Glow (oranje / gele vlekken)
  • Erg slechte OSD
  • "Goedkope" knopjes op voorkant
  • "Apart" logo, welke een beetje groot is

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
SoortVanGrim 23 november 2016

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Echt een prachtige monitor. Mijn model heeft bijna geen back-light bleeding itt mijn vorige ips scherm (iiyama prolite). Je krijgt er een usb hub kabel en een dp kabel bij. De interface is makkelijk. Geluid en standaard gebruik ik niet, dus daar heb ik geen mening over.

Pluspunten

  • 144Hz (OC 165Hz)
  • minimale backlight bleed
  • Kleuren
  • Interface makkelijk

Minpunten

  • tikkeltje duur

Eindoordeel

Score: 5
Roerbakeitje 29 juli 2016

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Prima product, ben er zeer tevreden mee. De sprong van 1080p 60fps naar 1440p 144hz IPS is gigantisch.

Pluspunten

  • Gsync
  • 144hz
  • IPS
  • Praktisch geen IPS glow (bij mijn model)

Minpunten

  • Prijs
  • De stand heeft een 'gamer' look. Erg lelijk.
  • Slechte speakers

Eindoordeel

Score: 5
royced 26 maart 2016

Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart

Duur scherm, maar je krijgt 100% eieren voor je geld. Veel klachten over backlight bleed/ips glow.. in mijn geval zeker niet. Geen dode pixels. Twijfelde tussen de Asus ROG PG279Q of de XB271HU, en heb er zeker geen spijt van. Ingebouwde speakers vielen tegen, maar dat was te verwachten.

Pluspunten

  • 165 Hz
  • G-Sync
  • Geen IPS Glow/Backlight bleed in mijn geval
  • Goed verpakt
  • Kleuren

Minpunten

  • Ingebouwde speakers
  • On Screen Display

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Acer Predator XB271HU (IPS) Rood, Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True