Review door de redactie
De Nvidia Shield K1 bevat prima hardware en zit stevig in elkaar. Hij is niet zo licht en dun als sommige concurrenten, maar valt alsnog prima met één hand te gebruiken. Het 8"-scherm ziet er scherp uit en oogt mooi neutraal, maar de kleurreproductie had beter gekund. Het enige wat in de dagelijkse praktijk echt stoort, zijn de zompige knoppen. Dankzij de snelle hardware lopen Android-games als een trein en de verschillende manieren waarop je games kunt streamen naar de tablet zijn een leuke toevoeging. Met zijn rappe hardware, bijna stock-software, snelle updates en niet al te hoge prijs, doet hij een beetje aan een Nexus-tablet denken, en dat is een goede zaak. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
4 van 5 sterren
26 reviews - Pagina 1 van 1
De Nvidia Shield K1, Heeft Nvidia het doel bereikt wat ze vastgesteld hebben voor ze met de productie begonnen? een “Gaming” Tablet met een Premium feel onder de 300 euro. In een woord: JA
Pluspunten
- Goede performance in games door de K1 Gpu
- Stevige bouwkwaliteit
- Fantastisch scherm
- Mogelijkheid om extra storage toe te voegen d.m.v. Micro SD
- Groot assortiment aan accessories
- Functionaliteiten Android 6
- Prijs / Kwaliteit
Minpunten
- Wordt bij intensief tamelijk warm in het midden
- Wifi bereik slecht in nieuwbouw
- Accuduur bij intensief gebruik valt tegen
- Speakers klinken slecht bij hard volume
- Oplader wordt niet standaard meegeleverd
- Bijna verplicht een SD kaart te kopen vanwege weinig intern geheugen
De NVidia tablet K1 heeft een super prijs kwaliteit verhouding,hij ligt stevig in de hand en is snel genoeg voor alle dagelijkse werkzaamheden, met geen vertraging in de gebruikers interface. Ook websites zijn heel goed te lezen in de full screen modus welke ik default gebruik.
Pluspunten
- Snelle tablet zonder vertraging
- Goed scherm
- Handig formaat
- Prijs Kwaliteit
- Ligt lekker in de hand
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Zeer krachtige tablet voor gaming of enthousiast gebruik.
Pluspunten
- Zeer krachtig
- Controle over OS
- Build in stereo speakers
- Mini hdmi werkt goed met streamen naar TV
- 5Ghz WiFi snel!
Minpunten
- De GPS sensor is matig.
- Accu duur
- Helderheid in zonlicht
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Na 2,5 jaar zeer intensief gebruik, begint nu de accu het op te geven. Zonde, want het is verreweg het beste tablet geweest wat ik gehad heb.
Helaas brengt NVIDIA geen tablets meer uit, want ik had hem zo weer gekocht.
Pluspunten
- prijs
- geen overbodige software
- Tot voor kort nog regelmatig updates gehad
Minpunten
- accu capaciteit had groter gemogen
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
aangezien ik als tiener zonder baantje altijd op ene budget zit, en persoonlijk meer game dan ik durf toe te geven, is de Nvidia Shield K1 de perfecte tablet voor mij!
Pluspunten
- geweldig scherm zonder 2k zorgt voor goede duratie zonder gigantische batterij
- erg zacht maar tog niet te glibberig materiaal
- fenomenale speakers
- unieke Nvidia eigenschappen voor gamen zoals exclusieve spellen
- bijna exact "Stock Android"
Minpunten
- rubber van speakers begon los te zitten naar veel gebruik
- knoppen absurd klein en lastig te klikken
- redelijk simpele en goedkope bouw en kwaliteit
3 van 5 sterren (Voldoende)
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Heb deze Nvidia Shield K1 nu meer dan een half jaar in bezit, en vind het een heerlijke tablet om mee te werken. Klein, snel, degelijk en veel fijner in gebruik dan de Samsung en Google Nexus tablet die ik hiervoor had.
Pluspunten
- Degelijk ontwerp
- Voelt solide aan
- Goede software ondersteuning
- Schoon besturingssysteem
- Prima wifi bereik
- Kan op een acculading 2+ films kijken
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Ik heb de shield nu een jaar. In dit jaar is hij teruggeroepen (recall) en heb hiervoor een nieuwe ontvangen. Na een jaar gebruik vind ik het toch niet zo'n fijne tablet. Ik ondervind continue problemen met de Android OS.
Minpunten
- Android O.S.
- Nvidia Support Service
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
M'n zoon is er erg blij mee, speelt intensief games. De rubberen randen laten wel vrij snel los bij intensief gebruik, wat toch wel een beetje een smet is op deze verder uitermate geslaagde tablet (er heeft lijm aan te pas moeten komen). Daarom 4 sterren ipv 5.
Pluspunten
- snel
- mooi scherm/beeld
- prijs/kwaliteit
- zeer geschikt voor gaming
- Android 6
Minpunten
- rubberen randen laten snel los
Goedkoop is duurkoop!
Na mijn eerste k1 terug gestuurd te hebben kreeg ik een zelfde apparaat met exact de zelfde problemen! Steeds meer meldingen dat de k1 een refurbished oude shield trablet is waar soms het account van een ander op staat nieuw uit doos!
Pluspunten
- Het shield logo op de achterkant glimt mooi
Minpunten
- Plastic omhulsel kraakt
- Plastic omhulsel scheurt in bij hoeken
- Wifi valt continue weg
- Extreem warm
- Voelt goedkoop aan
- Scherm gevoeligheid
- Scherm brandt in bij charger gedeelte
- Scherm lekt licht
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
De beste tablet voor 200euro die er is. Enige nadeel zijn de knoppen, weinig feedback. Shield cover niet kopen, is verschrikkelijk, ik heb nu een Fintie besteld, moet nog komen.
Pluspunten
- Snelle SoC
- Goed geluid
- Uniform scherm - bij mij iig
- Android 6
Minpunten
- Weinig feedback knoppen
- Accuduur redelijk op zijn best
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Na systeemupdate onbruikbaar! Let op: bij upgrade van Android 5.1 naar 6 wordt de wifi verbinding onklaar gemaakt. Nvidia heeft geen oplossing voor dit probleem.
Minpunten
- slechte (geen) customer support
- alleen met custom ROM te herstellen
- slechte speakers
- accu heel snel leeg
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Een goede tablet voor deze prijs. Na aanschaf meteen een OTA update naar Android 6.0. Dus problemen met WIFI connectie! Dit kun je alleen oplossen met een factory reset. TIP! Wacht tot na de OTA update en de reset met installeren van je apps. Verder een supersnelle tablet! Aanrader!
Pluspunten
- Bijna stock Android 60
- Snelheid
- Prijs als je kijk naar de specs
Minpunten
- Zwaar
- OTA update en verlies WIFI connectie
- Kale uitvoering
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Goede tablet maar na update android 6.0 wifi probleem.
en het scherm reageert niet goed meer. Heb hem terug gestuurd.
Minpunten
- wifi probleem update 6.0
- aanraak gevoeligheid
3 van 5 sterren (Voldoende)
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Een top tablet voor een goeie prijs die op nvidia features na stock-android draait. Accesoires als screenprotector, sleeves skins etc kan je gewoon het beste kopen in duitsland. Vooral niet de shield cover kopen, kwaliteit is matig en er zijn betere covers te koop bij amazon.de (bijv Moko UltraSlim Smartcover).
Pluspunten
- Beeld en Resolutie (1920 x 1200)
- Beeldverhouding, bijna geen zwarte balken bij film kijken
- Front-facing speakers
- Hardware (met name de Tegra K1)
- Micro-SD slot
- Android updates
- nVidia Gamestream
- Bouwkwaliteit
Minpunten
- Door gleuven is de zijkant kwetsbaar
- Accesoires kopen via duitsland
- Intern Opslag 16GB (Waarom?)
- Werkgeheugen 2GB
- Geen 3G/4G alleen wifi (hotspot)
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Super ding, eigenlijk nooit problemen. Was iets mis met de akku maar ze stuurden gratis een compleet nieuwe shield toe. Prima dus.
Pluspunten
- Kleur weergave echt heel goed
- Helderheid super
- Inc Lader en USB kabel
- Super prestaties
- SD slot voor opslag
- Redelijke speakers
- Incl Sylus met plam-correctie
- Nvidia store daadweerkelijk leuk
Minpunten
- Vriendin vind hem zwaar
- GRID game service is aardig duur
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Android 6 ota update zorgt ervoor dat t apparaat niet te gebruiken is: de batterij is na 60 minuten browsen leeg: Nvidia is hiervan op de hoogte maar hun ondersteuning is waardeloos.
Pluspunten
- mooi scherm
- theoretische specificaties zijn goed
Minpunten
- android 6 geeft wifi /batterij probleem
- na uurtje browsen is batterij leeg
- slechte ondersteuning nvidia
- games zoals warthunder worden geadverteerd als "for shield"" maar zijn voor shield tv, niet voor shield tablet
- dure cover
- wordt enorm heet (ook de 2e versie shield)
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Prima tablet zuiver android ervaring ,perfekt formaat,zeer handszaam. Samen met de cuver geen probleem met aan/uit knop.Spijtig van de baterij bug in android 6.0, laat ons hopen dat dit snel verholpen wordt met een update.
Pluspunten
- Hoge kwaliteit,stevig
- Prettig mee te werken
- Schield stylus is een must
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Sinds vijf dagen deze tablet in gebruik.
Mijn eerste indrukken zijn goed. De tablet is duidelijk een echte krachtpatser die veel performance levert voor 200 euro. Het 8 inch scherm is een pareltje dat naar eigen voorkeuren prima is te tweaken! Android 6.0 werkt nu goed na factory reset.
Pluspunten
- Bang for bucks!
- Prachtig scherm met tweakmogelijkheden
- Razendsnelle SoC
- Micro SD slot
- Heel veel mogelijkheden (GeForce now, Android TV, gameplay streaming)
- Android 6.0
- Goed formaat, ligt prettig in de handen door rubberen finish
Minpunten
- Android 6.0 upgrade gaf aanvankelijk WiFi problemen
- Accessoires zijn prijzig
- Mijn versie heeft andere accu met lagere capaciteit (B01 5200 mAh)
- Bezels zijn gevoelig voor vuil
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Geweldig apparaat. Maar gewoon niet kopen.
moment dat je upgrade naar android 6.0 kun je vaarwel zeggen tegen wifi. Ik ga ook meteen mijn geld terug vragen.
Pluspunten
- hoge kwaliteit
- mooi beeld
- snel
Minpunten
- android 6.0 upgrade geeft wifi problemen
- Nvidia zal het wifi probleem niet oplossen
- Google geeft nog minder om het probleem.
2 van 5 sterren (Slecht)
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
deze tablet voor een maand uitgeprobeerd en is heel erg fijn, voor de prijs/qualiteit is het een goede tablet.
Pluspunten
- hoge resolutie
- goede speakers
- achterkant
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Heeft alles wat ik zocht voor 200 euro. Volgens mij het beste wat je nieuw kunt krijgen voor die prijs.
- Resolutie. (1920x1200 is meer dan genoeg op 8")
- Processor (Quad core, > 2GHz)
- Geheugen (2GB intern, 16GB opslag)
- Android 6.0
Pluspunten
- Geen lader
- Body met rubberen feel
- Prijs/Kwaliteit
Minpunten
- Accuduur (kan altijd langer)
- Waar zijn de schroeven om het apparaat normaal uit elkaar te kunnen halen?
- "OK Google", met fysieke knoppen bepaalde hardware uitzetten zou ik persoonlijk fijn vinden
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Goed afgewerkt. Scherm is zeker voldoende. Heerlijk vooral de rubber feel van onder en bovenkant voor houvast als je hem horizontaal legt. Dubbel front speakers. En bijna stock android. Geen lader, en geen hoes is wel gemis.
Pluspunten
- Materiaal achterkant , spreakersfrontjes
- Achterkant
Minpunten
- Geen , nauwelijks aftermarket hoesje
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
De Nvidia Shield biedt veel waar voor zijn geld, met prima specificaties voor deze prijs. Daarnaast draait de Shield op bijna stock Android, wat een groot pluspunt is voor mij. Ook ben ik zeer tevreden over het feit dat ik van de week gelijk een update naar Android 6.0 kreeg.
Minpunten
- Gewicht en afmetingen (dik)
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Kijkend naar alle plus en minpunten is het nog altijd 200 euro waard. Voor deze prijs kun je een vergelijkbare Asus halen maar ik vind dat deze meer een prettige gevoel geeft ivm bijna stock Android. Plus je krijgt een update naar 6.0. Jammer van geen bijgeleverde lader.
Pluspunten
- Prijs.
- Kwaliteit in het algemeen (excl. bleedinm, aan/uit knopje en MicroSD aansluiting).
- Snelheid.
- Batterij duur.
- Aan/uit toets zit te diep in. Als of het te hard is ingedrukt en niet uitkomt.
- Mijn 64gb microSD kaartje werd herkend.
Minpunten
- Geen usb kabel.
- Geen lader.
- Dure extra onderdelen zoals lader, joystick en case.
- Schermkwaliteit (bleeding te zien van led licht).
- MicroSD aansluiting. Bij openen denk je, ik breek de aansluiting. Daarna denk je hoe gaat deze kaarje in en dan hoe krijg ik het nu uit. Heel onhandig allemaal.
Schot in de roos!
Alleen een tablet, geen lader, geen stylus, geen poespas!
Waarom geld uitgeven aan een lader, terwijl bijna iedereen al één of meer laders heeft?
Een bijna stock-Android tablet die goed presteert en lekker in de hand ligt, waar je ook een goed spel op kan spelen.
Pluspunten
- snel
- geluid
- prijs
- Android 6.0
- games naar tablet streamen, werkt goed
Nvidia Shield K1 16GB Zwart
Als je een gaming tablet zoekt, dan is dit op dit moment het beste. Juist vanwege de prijs verlaging super aantrekkelijk qua prijs/prestatie. Voor mij de ideale formaat. Hij is robuust en soepel. Alleen een ietsjes zwaar en soms kan je de pixels tellen (bij wijze van).
Pluspunten
- Prijs +++
- Kwaliteit, goed stevig
Minpunten
- Ietsjes zwaar
- Pixels zijn zichtbaar