Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
18 reviews

Gigabyte GA-B150-HD3P

Prijs
Specificaties Socket 1151 • ATX • Intel B150 chipset - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
5
Score: 4
10
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
1
YarikFL 11 juli 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Dit moederbord is geen super luxe moederbord maar voor zo'n prijs kan je dat ook niet verwachten. Hij was zoals andere al zeiden wel wat kleiner dan verwacht (klein beetje). Het installeren was makkelijk, prettige bios en drivers waren makkelijk via de website van Gigabyte te downloaden

Pluspunten

  • Goedkoop.
  • Genoeg PCI-E slots.

Minpunten

  • Handleiding op papier was erg beknopt.
  • Niet het mooiste moederbord.

Eindoordeel

Score: 4
BierfietsNL 26 augustus 2020 Product gekocht

Gigabyte GA-B150-HD3P

Leuk bordje, toch de volle ATX lengte maar past makkelijk in de wat goedkopere en kleinere cases. Bordje ondersteund M.2 NVME icm PCI wat voor mij goed uitkwam ivm een oude maar zeer goede geluidskaart. Qua kleuren niet moeders mooiste maar ach, het is niet bedoeld voor een open/window case.

Pluspunten

  • Prijs
  • PCI aansluitingen + M.2 (nvme)

Minpunten

  • Kleur

Eindoordeel

Score: 4
Unknown_Jester 21 oktober 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Mooi bordje voor laag prijsje, als je hem buiten de case houdt zie je dat ie wel enigzins bruinig is. Voldoende functies erop om voorlopig mee uit de voeten te kunnen. De backplate ziet er wel enigzins goedkoop uit, mocht dit een probleem zijn.

Pluspunten

  • Aardig "futurproof"
  • Mooie vormgeving
  • Relatief goede prijs
  • Crossfire mogelijk

Minpunten

  • Backplate voelt wat cheap aan

Eindoordeel

Score: 4
Shmotten 10 oktober 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Mooi moederbord, gelukkig niet te veel geel in mijn blauwe pc. Eerst uitgezocht hoe ik de gele LED uit moest zetten, mensen zeiden dat je die moet afstrepen met een stift, NIET DOEN; je kan de strip gewoon uitzetten in de BIOS :)

Pluspunten

  • Redelijk mooi afgewerkt
  • Mooie BIOS/UEFI

Minpunten

  • Iets kleiner dan ATX, al valt dit niet echt op
  • Geel

Eindoordeel

Score: 4
prinsb 8 oktober 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Slecht moederbord. Eerste moederbord gaf al direct problemen en startte al snel niet meer op. Exemplaar 2 geeft ook problemen. Blijft vaak hangen met opstarten. Kan vaak niet in de bios komen. Kopieren via USB3 geeft fouten. Moederbord geeft nu ook geen bootpiep meer. Geheugen sloten anders genummerd dan bios.

Pluspunten

  • Audio led kan WEL uit

Minpunten

  • Slechte kwaliteit
  • Buggy Bios

Eindoordeel

Score: 1
rvisscherNewbie 19 augustus 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

het is een degelijke moederbord maar als je je zelf moeite wil besparen zou ik tog een andere moederbord nemen van de zelfde prijs

Pluspunten

  • ddr4
  • werk goed als ales klaar is

Minpunten

  • de drivers waren een groot probleem na de instalatsie van win7
  • windows 7 istaleeren was een groot probleem, heb goed moeten zoeken voor de software om win7 te instaleeren op youtube en op de gigabyte site
  • je kan niet overclocken en je hebt probleemen met je processor in de standard boost clock te zetten

Eindoordeel

Score: 3
RayMau2e 3 augustus 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Doet wat je er van verwacht, je moet echter wel de online handleiding raadplegen.

Pluspunten

  • Prijs/qualiteit.

Minpunten

  • Komt niet met handleiding, moet online zoeken.

Eindoordeel

Score: 4
aojudo 26 juli 2016 Product gekocht

Gigabyte GA-B150-HD3P

Mooi moederbor voor de prijs, met veel features. Is wel wat aan de kleine kant. De BIOS is wel uitgebreid, en goed te begrijpen. EDIT: gele led kan uitgezet worden in bios

Pluspunten

  • Veel extra features, bijv m.2 slot
  • Dual BIOS
  • Uitgebreidde BIOS
  • Sterk moederbord
  • Vier RAM slots

Minpunten

  • De gebruiksaanwijzing is niet uitgebreid

Eindoordeel

Score: 4
forensicNewbie 8 juli 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Mooi basic motherboard voor scherpe prijs. Wel een paar kritische puntjes. Handleiding wordt niet bijgeleverd op papier. Was daardoor lastiger om pinnetjes (power etc) van de computerkast aan te sluiten. Moest hiervoor de handleiding downloaden. W7 installatie was lastig omdat de usbdrivers niet herkend werden.

Pluspunten

  • Compleet voor deze prijs
  • Veel Sata aansluitingen
  • USB 3.1

Minpunten

  • w7 install via usb-stick voor W10 gratis upgrade ging niet ivm drivers USB. Moest dvd-speler gebruiken
  • Iets kleiner formaat, kon daardoor 1 schroefje niet gebruiken
  • Handleiding niet meegeleverd op papier, alleen digitaal.

Eindoordeel

Score: 4
edklavertje 10 juni 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Dimm slots met aan 1 kant klikschakelaars is wennen. Slots 1 en 2 herkennen maar 4 gb; slots 3 en 4 herkennen de 2 reepjes. Handleiding is nodig (downloaden) voor front panel stekkers. Oranje led verlichting is grappig detail Nog op zoek naar reden waarom pc niet direct uitschakelt.

Pluspunten

  • prijs-kwaliteit

Minpunten

  • mis handleiding

Eindoordeel

Score: 4
Rocketman 4 juni 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Dit is mijn vierde Gigabyte moederbord en heb nog nooit een probleem gehad. Dit exemplaar biedt erg veel voor zijn geld. Alle mogelijke aansluitingen zijn er waaronder usb 3.1! Het formaat is inderdaad iets kleiner dan ATX, maar dit levert extra ruimte op in de Antec P280 case.

Pluspunten

  • Betrouwbaarheid van Gigabyte
  • Het grote aantal aansluitingen
  • De aanschafprijs
  • Alles zit op de goede plek

Minpunten

  • Weing extra kabels meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
shakebeen 15 april 2016 Product gekocht

Gigabyte GA-B150-HD3P

Kleiner dan normaal atx formaat waardoor hij op 2 punter minder vastzit. Bios moest ik updaten omdat er telkens een processor failure kwam (5 beeps). Na de bios update was dit over. Na 4 jaar wederom 5beeps gekregen, 3X de bios geflasht, nu werkt alles weer. (CPU uitgewisseld)

Pluspunten

  • m.2
  • USB c&3.1
  • ddr4
  • 6 sata

Minpunten

  • I/O shield
  • Kleiner dan normaal atx
  • bios
  • geen spdif

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 2
Compatibiliteit Score: 3
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Layout Score: 4
Chilco 30 maart 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Goed moederbord voor de prijs, voorzien van bijna alle nieuwe aansluiting. Gekocht in combinatie met een i3 dus met het oog op de toekomst (Kaby Lake) goede uitbreidbaarheid. Een nadeel vind ik de vormfactor welke kleiner is dan atx en hierdoor niet bij de laatste rij met moederbord spacers komt.

Pluspunten

  • Goede prijs voor geboden features
  • DDR4
  • M.2

Minpunten

  • Kleiner dan ATX

Eindoordeel

Score: 5
KoffieMeister 4 maart 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Het is een geweldig motherboard voor de prijs, ook zeker future-proof door DDR4 en M.2. Alleen is hij wel kleiner dan een gewone ATX en dat stond niet vermeld. Dat veroorzaakte wat problemen bij het inserten van de kabels omdat hij doorboog want hij heeft maar 6 i.p.v. 9 standoffs.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • DDR4
  • M.2

Minpunten

  • Kleiner dan gewone ATX

Eindoordeel

Score: 4
Vincent_Thunder 2 maart 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Mooi moederbord voor de prijs, er zijn alleen wel een paar kleinen nadelen. die gelden niet voor iedereen. het is geweldig dat het moederbord een USB 3.1 C heeft, alleen al zo'n add-in kaart kost al 30euro,

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • USB 3.1 C en A
  • mooi desing (naast het bruine PCB)

Minpunten

  • vrm cooling is niet heel veel maar je kan ook niet overclocken dus maakt niet uit
  • 2e pcie x16 slot is 4x electrish
  • bruin ipv zwart
  • i/o shield is niet heel goed maar je betaald ook geen fortuin aan dit moederbord

Eindoordeel

Score: 4
Bitterbal_ 19 februari 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

Prima moederbord met een mooie prijs. Er zijn genoeg aansluitingen aanwezig en het heeft ook nog eens een mooi uiterlijk. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het I/O shield wat een beetje cheap aanvoelt, maar dat was verder geen probleem.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Veel aansluitingen
  • Mooi uiterlijk

Minpunten

  • I/O shield voelt cheap aan

Eindoordeel

Score: 5
not_a_robot 19 januari 2016

Gigabyte GA-B150-HD3P

lekker futureroof met usb 3.1, usb c en m.2 slot.

Pluspunten

  • futureproof
  • mooi

Minpunten

  • lelijk io shield

Eindoordeel

Score: 5
tweekeerdertienNewbie 21 november 2015

Gigabyte GA-B150-HD3P

Perfect moederbord voor de prijs. Ruimte voor alles wat de gemiddelde gebruiker nodig heeft + m.2, sata-express en usb3.1 (a&c). Makkelijk te beheren via de Gigabyte App Center. Mocht je een kast met een raampje hebben; het moederbord ziet er nog prima uit ook. Niet flashy, niet cheap, gewoon strak.

Pluspunten

  • Meer dan genoeg aansluitingen voor de gemiddelde gebruiker
  • Makkelijk te beheren via App Center
  • Goede prijs voor LGA 1151

Minpunten

  • I/O shield is beetje slapjes en lelijk
  • Uitgebreide handleiding moet je downloaden

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte GA-B150-HD3P?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True