Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
17 reviews

Tado Smart Thermostat

Prijs
Specificaties Modulerende Aan/uit thermostaat + app - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
9
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
3
Score: 1
0
+2
bonyuri 21 december 2015

Tado Smart Thermostat

Goede slimme thermostaat. Prijs lijkt gelijk getrokken met andere thermostaten (kan ook toeval zijn) en mag naar mijn idee wat lager. Geofencing werkt goed en is naar mijn idee beter dan de "auto away" van Nest

Pluspunten

  • Eenvoudig installeren
  • Moduleren werkt goed
  • Ondersteuning!
  • Geofencing
  • Voeding via USB connector

Minpunten

  • Bediening via thermostaat laat te wensen over
  • Prijs
  • Thermostaat op batterijen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

+1
Sharkoon 28 december 2015

Tado Smart Thermostat

Behoorlijk hoorbaar relais voor aan/uit schakelen cv. Niet makkelijk te bedienen, slechte display. Installatie verliep opzich goed. Niks besparen eerder meer betalen voor je gasrekening.!

Pluspunten

  • Ziet er leuk uit
  • Installatie op zich eenvoudig

Minpunten

  • Relais hoor je bij aan/uit springen
  • Display
  • App niet echt handig om snel temperatuur of modus te selecteren.
  • Besparingsplan wat hun zeggen is behoorlijk ongeloofwaardig, maar nog ongeloofwaardiger als je ziet hoe de thermostaat werkt in de praktijk.

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 1
Featureset Score: 2
Kwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 2

+1
Pieter Huisman 28 december 2019 Product gekocht

Tado Smart Thermostat

Goed product, echter is het de vraag of je bij de huidige abo-kosten (25 Euro per jaar) echt wel zo veel bespaart. Comfort is echter prima. Apparaat bepaalt m.b.v. gemeten temperatuur binnen en buiten, hoe lang en hoe intensief er verwarmd moet worden. Via app op smartphone goed bedienbaar.

Pluspunten

  • Werkt goed
  • Handbediening aan thermostaat mogelijk
  • Werkt ook met modulerende ketels samen

Minpunten

  • Installatie met behulp van helpdesk alleen nog per chat en mail.
  • Handbediening alleen in sprongen van een hele graad
  • Vraagt om 1-2 sets batterijen per jaar (AAA)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
emaurer 8 juni 2016

Tado Smart Thermostat

Sinds januari 2016 de TADO in gebruik....en heeft mij laten zien dat we behoorlijk laks waren qua warmte controle.... Dat heeft de TADO gecorrigeerd doordat deze in principe alles overneemt qua tijden aan / uit > modulerend > geofencing etc... In 1 woord een aanrader..

Pluspunten

  • Makkelijk / eenvoudige installatie
  • Gefencing
  • modulerend ook met EBUS input
  • Ondersteuning / Help desk zeer goed
  • Mooi design

Minpunten

  • Prijs (in vergelijk met andere haast gelijk)
  • Bediening thermostaat zelf (voor mijn vrouw)
  • Warm water aan uit niet zichtbaar in grafiek App.. Wel verwarming

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
w00d 21 december 2015

Tado Smart Thermostat

De geofencing techniek werkt erg goed, tado verlaagt de temp wanneer je weg bent en verhoogd deze keurig voordat je thuis bent. De app is erg gemakkelijk in gebruik en zeer gemakkelijk te installeren

Pluspunten

  • Geofencing werkt goed
  • Mooi design
  • Goede service / helpdesk
  • Uitbreidingsmogelijkheden

Minpunten

  • rapportage kan beter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
RaymondD 31 oktober 2015

Tado Smart Thermostat

Kwalitatief goed product dat doen wat ie moet doen. De geofencing werkt als een trein, ga je weer terug naar huis dan gaat het setpoint omhoog en je komt in een warm huis terecht. Echt een product waar je na installatie weinig meer aan hoeft te doen.

Pluspunten

  • Degelijk aanvoelend product
  • Mooi eenvoudig design
  • Windows Phone App
  • Helpdesk
  • Eenvoudig te installeren
  • Doet goed wat ie moet doen!

Minpunten

  • Kwaliteit apps
  • bediening via thermostaat zelf
  • rapportage

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
RoccoS 19 augustus 2016

Tado Smart Thermostat

De installatie was echt makkelijk. Hij ziet er mooi uit en werkt prima, dankzij ook de goeie app voor Windows 10 Mobile.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Goeie app, ook voor Windows 10 Mobile
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Prijs (tenzij je aanbieding vindt)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
ericoosterbeekNewbie 22 maart 2016

Tado Smart Thermostat

Met heel veel tevredenheid heb ik na mijn verhuizing in september 2015 de Tado aangeschaft. Gewoon WOW!

Pluspunten

  • Zeer nauwkeurig
  • IFTTT koppelingen
  • Via bridge vele opties mogelijk

Minpunten

  • Proximity awareness niet instelbaar
  • Geen user hierarchy
  • geen koppeling naar intelligente meters

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

RienRNewbie 19 februari 2020 Product gekocht

Tado Smart Thermostat

Ik kreeg geen verbinding met de cv ketel, bleek dat de installatie niet was voltooid. Op afstand had Tado ingelogd en het opgelost ipv enkel aangeven wat het probleem is.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Service op afstand vrijwel direct.

Minpunten

  • Installatiehandleiding zit in je app. Men moet hier eerder naar verwijzen.

Eindoordeel

Score: 5
peterkaw 26 november 2018 Product gekocht

Tado Smart Thermostat

Koopje imho en reden om nu eens te kopen. Leuk speelgoed, én om te besparen. Vooral omdat ik onregelmatig thuis ben. Via de snelle helpdesk in n paar dagen werkend op de modulerende aansluiting van mijn Intergas Kompakt Hre ketel. Tapwater temp ook instelbaar. *Geofencing werkt prima*

Pluspunten

  • Android app functioneert
  • Temp via app per 0,1° in te stellen
  • Mooie stookgrafiek via app
  • Prijs, 99,- bij MM
  • Installatie was appeltje eitje
  • Makkelijk te programmeren
  • NietThuis temp apart in te stellen
  • Bij temp wijzigen via app, geeft thermostaat kort de ingestelde temp weer

Minpunten

  • Android App kan verbeterd worden, logischer bv. directe temp up/down knoppen
  • Bediening op apparaat zelf beetje omslachtig
  • Thermostaat op batterijen, terwijl ketel 30V levert?
  • Display gaat uit na instellen, i.p.v. gedimde temperatuurweergave. Jammer!
  • Temp instellen via apparaat gaat per 1°, te grote stap vind ik
  • 3 witte led's op interface kastje veeeel te fel.

Eindoordeel

Score: 4
robbio33 22 oktober 2018 Product gekocht

Tado Smart Thermostat

Werkt goed. Wel een enorme tegenvaller dat je voor home-away detectie 25 per jaar betaald! Bij meerdere personen loopt dat erg op. Geen aanrader.

Pluspunten

  • App werkt goed
  • Installatie zelf gedaan, goed te doen

Minpunten

  • In app purchase per app maakt tco te hoog
  • Beloofde besparing is te optimistisch

Eindoordeel

Score: 2
seba 23 januari 2018 Product gekocht

Tado Smart Thermostat

De tado werkte goed modulerend met mijn geeft problemen via eBus op mijn Vaillant ketel. Support is niet echt behulpzaam en je kan het niet lokaal aansturen. Zou het zeker niet aanraden.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Onvriendelijke support
  • Geeft problemen met mijn vaillant ketel
  • Besturing kan enkel via lan, moet via hun cloud

Eindoordeel

Score: 2
Maxxi 31 december 2016

Tado Smart Thermostat

Prima device, na 1 keer goed instellen kom ik er eigenlijk nooit meer aan. De installatie is met een wizard heel specifiek voor jou huidige situatie en daardoor goed te doen. Er is een (niet publieke) REST-API waar al diverse hobbyisten mee knutselen. Apple HomeKit support komt binnenkort.

Pluspunten

  • De app is simpel maar werkt
  • Windows Phone 10 app beschikbaar
  • Goede support afdeling met persoonlijke en inhoudelijke antwoorden
  • REST API
  • Huurcontract mogelijk

Minpunten

  • Rapportage mogelijkheden beperkt
  • Bediening op device zelf is zeer matig
  • Prijs bij koop

Eindoordeel

Score: 4
NoxianNewbie 13 juni 2016

Tado Smart Thermostat

Fraai product dat door z'n uitstekende werking en uitermate eenvoudige bediening via de App volledig geruisloos z'n werk doet. Je weet gewoon niet meer dat je 'm hebt... Zou willen dat ik deze Tado jaren eerder had aangeschaft.

Pluspunten

  • Kinderlijk eenvoudig in gebruik (via App)
  • Stylistisch vormgegeven
  • Simpele montage

Minpunten

  • Bediening op het toestel zelf is iets lastiger

Eindoordeel

Score: 5
Krisp 2 november 2015

Tado Smart Thermostat

Qua uiterlijk een van de mooiste thermostaten beschikbaar, die precies [i]weet[/] (dmv geofencing) wat hij wanneer moet doen: als ik thuis kom gaat hij (alvast) verwarmen, als ik weg ben gaat hij uit. Configuratiemogelijkheden genoeg, zeker nu IFTTT beschikbaar is.

Pluspunten

  • Design
  • Geofencing
  • IFTTT

Minpunten

  • Stevige prijs

Eindoordeel

Score: 5
ksonneveldNewbie 1 november 2015

Tado Smart Thermostat

Naast het fraaie design geeft de Tado thermosmart inzicht in het energieverbruik, waarmee je in een oogopslag kunt zien hoeveel energie je verbruikt. Met de App heb je overal ter wereld de mogelijkheid om het huis te verwarmen of thermostaat uit te zetten. Tot nog toe erg tevreden!

Pluspunten

  • Mooi design
  • Eenvoudige installatie
  • App
  • Uitbreidingsmogelijkheid voor verlichting

Minpunten

  • 31% besparen iets te enthousiast

Eindoordeel

Score: 5
MichelTunNewbie 30 oktober 2015

Tado Smart Thermostat

Makkelijk te installeren, Ziet er niet opvallend uit. Makkelijk te bedienen, zowel handmatig als via de app. Verwacht de kosten snel terug te verdienen

Pluspunten

  • design
  • bediening
  • kosten

Minpunten

  • iets kleiner dan wat ik had

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Tado Smart Thermostat?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True