![]() |
Achtergrond - Zin en onzin van veel megapixels Wanneer heeft meer resolutie echt zin? We stelden het op de proef tijdens een praktijktest waarbij we de Canon 5Ds R, Sony A7R II, Nikon D810 en Canon 5D Mark III tegenover elkaar zetten. |
![]() |
Preview - Sony A7R II-autofocus: zelfs vlot met Canon-lenzen We kregen de kans om de autofocus van een preproductie Sony A7R II uit te proberen. Hoe vlot presteert de camera in combinatie met E-mount-, A-mount- en Canon EF-lenzen? |
Gemiddelde gebruikersscore
Na lang twijfelen toch de Sony A7 Mark II aangeschaft ipv de Sony A7 Mark III (3).
Belangrijkste rede om toch voor de A7II te gaan is het prijs vs de extra features van de A7III
Ik heb hem nu 2 jaar en ik zou hem nog steeds aanraden als “instapper”. Superkwaliteit beelden, fantastische lenzen voor beschikbaar, enorm lichtgevoelig.
Ok hij is niet altijd van de snelste (autofocus) en naar de kaart wegschrijven kan lang duren maar je kan niet alles hebben
Wauw, een upgrade van mijn canon 1300D. Echt een bizar verschil in kwaliteit. ik vind de camera nog best zwaar, maar dit geeft mij wel het echte "fotografen" gevoel. Ik was een beetje bang dat dit verloren zou gaan bij het inruilen van mijn spiegelrelfex.
Zeer leuke camera, al is verbinding draadloos maken blijkbaar niet zo simpel, maar dat kan ook liggen aan mijn thuis netwerk. Voor de rest zeer tevreden van. Wel goed alle handleidingen lezen, zitten veel functies op! Beeldkwaliteit is top!
Naast mijn goeie A900 deze A7r II gekocht. Qua bediening is het wel even wennen: EVF met extra veel info, kleine bedieningsknoppen, (menu)instellingen, etc. Toestel ligt ergonomisch goed in de hand en levert prachtige beelden, ook bij weinig licht. Heel tevreden tot nu toe
Overgestapt vanaf de A7R. A7RII voelt als een volledig volwaardige camera ivm de A7R. Goede IQ, viewfinder, mogelijkheden, autofocus is beter dan eerste serie en dat allemaal voor een relatief zachte prijs en in een handzame body.
Voor wie veel pixels nodig heeft is dit een geweldige camera. Prachtige foto's, mooie kleuren, erg scherp. Geweldige 83MB uncompressed RAW kwalitieit. Ook de videofunctie is goed, maakt erg natuurlijk ogende beelden, prima dynamisch bereik. Enige echte nadeel is de accuduur, na een uurtje filmen is hij vaak wel leeg.
Mooi gemaakte camera, compact en degelijk.
Beeldkwaliteit is prachtig. Eye-focus is een pre.
Groot nadeel voor wie handmatig wil scherpstellen: de zoeker is bij inzoomen niet echt scherp.
De zoeker bij de veel oudere A7 is wat dit betreft veel beter.
Ik heb de A7r II enkele dagen getest. De camera is een uitstekende combinatie van film- en fotocamera. Maar voor het geld heb je ook een GH4 met lensadapter en een extra fotocamera.
Sinds 5 augustus 2015 in bezit van de A7R II als upgrade van de A900 die sinds de aanschaf in 2009 eenmaal een nieuwe shutter nodig had. De A900 is en blijft een excellente mooi weer & buiten camera, de A7R II blijkt eenvoudig excellent in alle omstandigheden.