Asus heeft met de EeeBook F205 een lichte laptop met een lange accuduur voor een bijzonder lage prijs gebouwd. De laptop draait Windows 8.1 en wordt voorzien van een Office 365-licentie die een jaar geldig is. Van de trage hardware en de beperkte opslagcapaciteit mogen geen wonderen verwacht worden, maar daar staat een bijzonder interessante prijs tegenover. Als primair systeem is de F205 niet aan te raden, maar wel als goedkoop laptopje 'voor erbij'. Lees verder »
Heerlijke compacte laptop voor een habbekrats. Weinig opslag, weinig geheugen, weinig CPU power, maar allemaal goed genoeg voor een beetje internetten en ander licht werk. Voor het geld echt een topding.
Een prima laptop voor erbij. Doet zijn werk prima voor thuis op de bank of onderweg in de bus of trein. Prestaties zijn zoals je zou verwachten voor deze prijs.
Een lichtgewicht netbook voor 'erbij', bijvoorbeeld voor de (zakelijke) reiziger. ideaal om een beetje te internetten in de trein of hotel. Inmiddels heb ik er zelfs een volledige Java/Eclipse omgeving op draaien en is het kijken van Yoube en Twitch prima mogelijk.
Pluspunten
Lichtgewicht (< 1kg)
Prijs/Prestatie verhouding zeer goed
Minpunten
Glanzend scherm
Scharnieren kunnen zachte houte tafels beschadigen
Mooi apparaat met een, zeker voor deze prijs, prima beeldscherm en keyboard.
Enige serieuze minpunt is de EFI boot waar een 32bits EFI versie op een 64bits chipset wordt geleverd. Hier hebben de meeste linux distributies nog geen werkende boot images voor. Jammer want ik wil zsm van Win8 af.
Na wat onderzoek ben ik er achter gekomen dat Linux vrijwel compleet werkt op deze notebook. Ik had hem direct aangeschaft. Het veriest wel wat moeite en kennis maar zodra het draait werkt geweldig. Zie ook: https://wiki.debian.org/InstallingDebianOn/Asus/X205TA
Verfijnde laptop met een tijdloos design (zeker de witte variant, persoonlijke mening) dat - ondanks zijn op papier trage processor- zeer soepel draait. Zeer mobiel (afmetingen, gewicht), killer batterij (ganse dag), kan alle taken vlot aan (10 tabs, 1080p Youtube, Office applicaties, en zelfs tegelijk), hoge bang-for-buck waarde
Pluspunten
Gewicht
Tijdloos design
Toetsenbord
Lage prijs
Prijs/kwaliteit
Windows 8.1 (gratis upgrade naar Windows 10 binnenkort)
Ik heb deze kleine laptop erbij gekocht voor gebruik in o.a. de trein. Ik gebruik hem voornamelijk voor Word, Excel, mail en internet. De laptop voldoet aan mijn verwachtingen. Voor de prijs is het een zeer goed product dat veel biedt. (1 week in bezit)
Pluspunten
Lage gewicht (~1 kg)
Uitstekende accu (>8 uur)
Blijft in standby modus mail etc ontvangen
Office 365 1 jaar gratis
Prestaties voldoen voor standaardtaken
Bouwkwaliteit is goed voor deze prijs (oogt niet goedkoop)
Geheel stil (geen bewegende onderdelen)
Scherm (kijkhoeken etc) is prima voor dit prijssegment
Minpunten
Behuizing is mooi, maar enorm gevoelig voor vingerafdrukken
Geen usb 3.0 poort
micro-hdmi en micro-sd slot, dus wat minder handig aansluiten
Uitstekend laptopje voor bijvoorbeeld op de bank, wanneer een tablet niet volstaat omdat je een muis/toetsenbord mist. Aantal minpuntjes, maar de prijs en de toevoeging van Office 365 maken een hele hoop goed!
Heerlijke laptop voor een kleine prijs, perfect voor de kleine ondernemer die graag een betrouwbare laptop bij zich heeft voor lange besprekingen bij klanten, lange vergaderingen of lange vluchten. Voor de prijs mogen geen wonderen verwacht worden, maar het viel mij niet tegen.
Pluspunten
Accuduur: ~10 uur tekstverwerken
Office 365 1 jaar gratis erbij
Vederlicht, ik berg hem altijd op in een map samen met andere papieren