Gemiddelde gebruikersscore
Ideale router met vele mogelijkheden voor gebruik thuis en (klein)zakelijk. Mogelijkheid direct aan te sluiten op (glasvezel- of kabel) modem. Eigenlijk is de router / USG een essentieel onderdeel in het Unifi-Eco-systeem.
Een stabiel apparaat dat is gericht op de pro-sumer met netwerk kennis. Maar men moet niet te veel verwachten van het product.
Geweldige router, en klein kastje wat best wel wat warmte af geeft, wel bijzonder solide gebouwd en een echte alles kunner
Prima router voor de wat meer prosumer/zakelijk of Tweaker!
Installatie is snel, simpel. Binnen een paar minuten online incl DHCP. Erg veel features die ingesteld en bekeken kunnen worden in de Unifi Controller software.
In basis werkt het eigenlijk direct. Mocht je een aangepaste configuratie nodig hebben zal netwerkkennis of programmeerkennis goed van pas komen. Unifi support laat een beetje te wensen over maar de actieve community heft dit gelukkig veelal op.
Ik heb de USG gekocht vanwege de goede ervaringen met de AC Pro en PoE switches. De integratie met Unifi controller software is prima.
Maarrrrr...de instellingen voor VLAN tagging en het scheiden van verkeer met glasvezel is te complex.
Goede interface. Setup is soms wat lastig
Prima product voor thuis (voor de beginner maar ook voor gevorderde)
2de hands is dit product voor een goede prijs te krijgen en werkt erg fijn.
Zeker in combinatie met andere unifi producten
Niet geschikt voor mensen die een stabiele ervaring op prijs stellen in combinatie met routed IPTV van KPN/XS4All. Router is meer dan een jaar in gebruik geweest . Na veel stabiliteitsissues en bijbehorend uitzoekwerk heb ik vandaag de door de provider meegeleverde router terug gehangen.
Unifi komt de belofte van dit apparaat niet na. Daarnaast heeft het apparaat teveel nadelen en heb hem vervangen door een OPNSense installatie op een passief gekoelde mini PC.
Lang dit kastje als veredelde router te gebruikt, Toch nog een keer de juist bewerkte JSON file geladen.
IPTV (Telfort) en Wireguard VPN volledig werkend.
Benodigd wel een zekere kennis van netwerken. Voor Internet only geen enkel probleem.
Alles is in dat geval in de GUI te regelen.
Lage prijs, Lage kwaliteit.
Had een voldoende gegeven moest het bedrijf niet consistent buggy software releasen. Acceptablel apparaat als hij het doet, maar kan je een hoop koppijn bezorgen. Momenteel geeft hij er om de paar dagen de brui aan wardoor een reboot nodig is.
Ik had al een AP uit de unifi serie. Heb een tweede AP en deze router gekocht omdat deze mooi samen werken. De controller software is op een NAS geïnstalleerd zo is instellen makkelijk. Ook krijg ik melding als er iets fout is en kan ik die ook buitenshuis oplossen.
Super apparaat met zeer uitgebreide mogelijkheden. Super in combinatie met Ubiquity Access points. Jammer dat je een externe configuratie controller nodig hebt, maar dat kan ook op een NAS of een PI.
Niet goed te gebruiken met KPN iTV en telefonie.
Zeer tevreden met deze router icm mijn 1Gbit T-Mobile verbinding. Speedtests zitten op de 945Mbit. De router is erg stabiel en is prima te configureren met de UniFi Controller.
Om je netwerk compleet te maken kun je met de USG van UBIQUITI prima uit de voeten. Door deze router in je netwerk te plaatsen heb je volledige controle over je eigen netwerk en apparaten mits je ook en switch en Access Point van UBIQUITI UNIFI hebt.
Werkt perfect na wat installatie hoofdpijn (achter bestaande Draytek T-mobile router). Werkt nu perfect! Veel in te stellen en in te zien.
Klein, Compact, Solide en bizar veel mogelijkheden erin!
Zeer degelijke router met erg veel configuratiemogelijkheden, een uitstekende default state en stevige aluminium bouwkwaliteit. Erg tevreden over; maar waar ik veel punten aan moet geven is de unifi community op zowel reddit als hun eigen forum. Kundige mensen die je graag helpen.
Hoge kwaliteit van de hardware, voelt zeer solide aan, aansluiten en instellen via de Unifi controller software een fluitje van een cent. Zeer uitgebreide instelmogelijkheden en in combinatie met de andere producten een zeer solide thuisnetwerk met zeer veel instelmogelijkheden. Zeer verslavende product serie (Unifi-serie).
De Security Gateway heb ik met de UniFi Cloud Key, -Access Point en de -Switch gekocht. De aanschaf is wat prijzig maar door de modulaire opstelling is het upgraden slechts een kleine investering. Een ware toevoeging voor de IT enthousiasteling of professional.
Na het steeds slechter werken van mijn huidige wifi router toch maar de keuze gemaakt om alles in 1 bulk te vervangen. Na het lezen over de USG toch de keuze gemaakt voor dit apparaat en zeker geen spijt.
Het is handig dat ik alles vanuit 1 portaal kan beheren.
Niet zo goed als je zou verwachten.
De eerste Unifi USG crashte na een maandje. Moest helaas terug naar de winkel.
Tijdelijk een TP-Link Archer C7 gebruikt en deze deed niet onder voor de Unifi USG.
Dat zegt genoeg.
Ideaal in samenwerking met andere Unifi producten om een dekkend en goed draadloos netwerk in mijn woning te krijgen. Tot nu toe alleen maar positief.
Prima router voor klein-zakelijk of thuisgebruik. Snel, veel functionaliteiten, die helaas nog niet allemaal via de controller te beheren zijn. Komt steeds meer functionaliteit bij.
In combinatie met overige UniFi producten geweldig. Bij elke update komen er meer functies beschikbaar via de Controller software, CLI is nu alleen nodig voor ingewikkeldere handelingen. Enige wat tegenvalt is VPN performance en performance hit voor gebruik QoS.
Geweldige router. In combinatie met een UniFi switch 8 ports PoE en een UniFi AP AC Pro werkt het velen malen beter dan een Asus, Linksys of Netgear router waar alles in één kastje zit. Playmobil kwaliteit. Met UniFi merk je dat het professionele kwaliteit is.
Flinke tijd geërgerd aan Ziggo Technicolor TC7210 deze in bridge mode laten zetten en Ubiquiti Unifi USG gekocht. Ik had dit veel eerder moeten doen, verademing. Niet echt voor beginners maar mooi qua werking/functionaliteiten. Unifi ecosysteem bevalt me zeer goed. Handige GUI maar ook CLI mogelijkheden. Meer info zie http://www.ramonddevrede.nl/ubiquiti-en-ziggo-blijkt-goed-team/
Eventueel eerst even via de ssh/cli het ip veranderen als je nog een oude controller software hebt draaien. Zie youtube voor hoe.
Wordt inderdaad redelijk warm.
Van de VOIP kan je een LAN2 van maken.
Heb je een hoop specifieke wensen, geen controller software draaien, ga dan voor de edge.