Review door de redactie
Silverstone heeft met de Fortress FT05 een luxe ogende behuizing op de markt gebracht die deels is opgebouwd uit dik aluminium. Op details wordt de potentie van de FT05 echter verkwist. De bovenkant is van plastic en de afwerking is niet overal even mooi. De prestaties zijn redelijk en de inbouwmogelijkheden vrij beperkt. Het is sowieso geen behuizing voor tweakers die vaak in hun behuizing componenten wisselen. Wil je daarentegen een net systeem bouwen en je niet met de componenten erbinnen bezig houden, dan kun je minder mooie behuizingen kopen. We vinden 160 euro een te hoge prijs. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Reviews door gebruikers
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
De FT05 is één van de meest indrukwekkende behuizingen van de afgelopen jaren. Algehele uitvoering is keurig, koeling is uitstekend, en je kan er een stevig systeem in kwijt. De prijs is echter erg pittig, wat het een behuizing maakt voor mensen die niet op een eurotje (of 100) kijken.
Pluspunten
- Aluminium front en zijpanelen zien er geweldig uit
- Degelijk, kwaliteit materialen, keurige afwerking.
- Voldoende inbouwopties; ATX bord, 2 2.5" drives, 2 3.5" drives, optical drive.
- Koeling is door de 2x 180mm fans uitstekend, en de ingebouwde fancontroller geeft een mooi bereik. Geen extra investering nodig.
- Vrij stil van zichzelf, en ruim voorzien van padding om interne geluiden te dempen
- Kabelmanagement vereist enige planning en tijd, maar is prima te doen als je voor een window uitvoering wilt gaan
- Goede uitvoering van stoffilter: Zeer fijn uitgevoerd, goed schoon te houden, en zeer effectief (getuige mijn ervaring met de intern gelijke RV05)
- Deze case geeft mij gewoon een "WOW" gevoel
Minpunten
- Prijs. Hij ziet er dan wel duur uit, maar je moet er diep voor in de buidel tasten.
- Erg stil, maar niet geheel onhoorbaar op de laagste setting. "Low" zou van mij nog wat lagere RPMs hebben.
- Lange voedingen zijn niet aan te raden tenzij je geen 3.5" drives gebruikt, en een modulaire voeding met flatcables zijn sterk aan te raden als je kabelmanagement goed wilt doen.
- Top-cover en frontpanel klepje van plastic.