Prijs | |
Specificaties | 8x Ethernet 1Gbps - Bekijk alle specificaties |
Productuitvoering | |
Features | Score: 5 |
Prima product met degelijke bouwkwaliteit (metaal). Web interface is prima om het product te configureren en informatie over de poorten/aansluitingen te bekijken (snelheid 100/1000MB is te zien, net als op het apparaat zelf). Kabeltest gedaan, firmware versie gecheckt (up-to-date) en verder geen instellingen veranderd. Zo ver tevreden
Prijs | Score: 3 |
Betrouwbaarheid | Score: 3 |
Features | Score: 3 |
Aangeschaft voor de vlan functionaliteit. Apparaat geeft echter veel issues, van packetloss tot vastlopers. Gevalletje goedkoop duurkoop.
Betrouwbaarheid | Score: 1 |
Bouwkwaliteit | Score: 3 |
Prijs | Score: 3 |
Bouwkwaliteit | Score: 4 |
Bouwkwaliteit | Score: 4 |
Features | Score: 3 |
Ik bekeek het unmanaged kleinere broertje van deze switch en toen kwam deze voorbij. Voor een paar euro meer managed, QoS, IGMP snooping en VLAN ondersteuning. Heb ik het nu nodig? Nee. Is het een mooie switch? Jazeker. Keurig stroomverbruik ook (<1 watt idle).
Ondertussen heb ik 3 van deze switches al ruim 1 jaar draaien bij mij thuis. Woonkamer, zolder en tuinhuis.
Deze switch is even duur als de TP-link tegenhanger, maar heeft wel een webinterface! Dat is erg welkom gezien die smartswitch config tools (vaak op adobe air gebaseerd) niet met macOS werken. Had nog wel een probleem met een 100mbit IP-camera, daar moest ik de poort op 100fixed zetten.
Prima product en zeer stabiel. Ik heb meerdere van deze switches gekocht om met VLAN mijn kabel naar de TV te delen met de ontvanger van Telfort die op een specifieke interface van de router moet komen. Het instellen van de VLANS werkt prima maar alleen op Windows.
Let op:alleen GS108Ev3 is via de browser te managen, voor de broers/zussen GS108Ev2 en GS108Ev1 daar heb je (bijgeleverde speciale) software voor nodig.... Zie de diverse managed types on line bij Netgear. http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/datasheet/en/ProSAFE_Web_Managed_Switches_DS.pdf?_ga=2.137454256.106359575.1505155812-979236240.1505155812 ..................................... Plus: De firmware v/d switch is te updaten (gedaan dus)
Vanwege IPTV had ik IGMP snooping nodig, ook heb ik in de nabije toekomst waarschijnlijk behoefte aan VLANs. Dit is eigenlijk dezelfde switch die ik al had, maar dan managed. Ik heb nogal wat devices in huis, alles gaat door deze swich. Probleemloos, snel en maandenlang zonder reset oid.
Compacte, stevige en zuinige switch (max 6w). Haalt de zelfde snelheid als zonder en is managed (voor vlans). Prijs is netjes voor dit product. Sticker voor de maat van de mounting holes had handig geweest (of uberhaupt de maat aangeven).
Prima Gb switch met IGMP ondersteuning zodat Netflix en Videoland niet meer haperen ;) IGMP ondersteuning staat out-off the box aan.
Dit is een prima switch als je wel wat functies wilt gebruiken die managed switches hebben (b.v. VLANs), maar niet de volle prijs voor een managed swith wilt gebruiken.
Gebruikt icm XS4ALL 500/500 mbit abonnement en een pfSense bak om netwerken te scheiden. Op willekeurige tijdstippen kreeg ik last van extreme packet-loss, rustig 30%. Configuratie vlan4+6 tagged op poort 1, vlan 4 untagged naar tv en vlan 6 tagged naar pfsense. Vervangen voor een TP-Link TL-SG108E, probleem opgelost.
Wordt gebruikt om mijn TV signalen er uit te filteren (Routed IpTV) waarbij de overige poorten geen TV signaal krijgen. De standaard instellingen zijn "out of the box" al goed, je hoeft dus niets in te stellen. Apparaat kan meer dan dat ik gebruik. Ca 1 maand in gebruik nu.
Betaalbare en degelijke gigabit switch. Manageable middels de Prosafe Plus Utility (gratis te downloaden bij Netgear). Deze doet zelfs kabelmetingen en kan aangeven na hoeveel meter er waarschijnlijk een beschadiging in de netwerkkabel zit. In mijn thuisnetwerk gebruik ik een tweetal van deze probleemloze switches.
Features | Score: 4 |
Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8
Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018• Hosting door True