Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

be quiet! Pure Rock - Reviews

Prijs
Specificaties 120mm diameter met 26,8dB geluidsproductie - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de be quiet! Pure Rock. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
22
Score: 4
9
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
0
Mirkku 19 januari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Wat een gave fan! Doet wat 'ie moet doen, maar de installatie was lastig. Ik was trots op mezelf toen het gelukt was.

Pluspunten

  • Stil
  • Robuust
  • Gaaf uitziend
  • Werkt fantastisch

Minpunten

  • Lastige installatie
  • 2 erg buigzame bevestigingspootjes
  • Groot
  • Koelpasta al bevestigd
  • Handleiding erg minimaal

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Modbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Installatiegemak Score: 2
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Prijs Score: 5

Retaliator 6 augustus 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Goedkope koeler welke voor veel systemen geschikt is. Koelvermogen is goed en vrij stil (door de meegeleverde Pure Wings 2 PWM).

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Stil
  • Koel
  • Compatibel

Minpunten

  • Slechts 1 fanclip meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Prijs Score: 5
HenryvanGeffen 15 maart 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

zeer goede koelprestaties voor weinig geld! aanzienlijk beter dan de stock koelers.

Pluspunten

  • stil
  • goede prestaties

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
JoepD 28 februari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Geinstalleerd op een Intel 8600K/MSI Z370-A PRO, dus gewoon compatible met 1151 v2. Niet overklokt, maar lichte overklok moet zeker mogelijk zijn. Makkelijk te installeren in vergelijking met koelers uit dezelfde prijsklasse. Stille ventilator, makkelijk monteerbaar. Kan eventueel wat hoger geplaatst worden als er geheugen in de weg zit.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Makkelijker te installeren dan veel van de concurrenten
  • Stille fan tijdens normaal gebruik

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Ferax 1 januari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Deze koeler koelt mijn processor zeer goed, en doet dat ook op een zeer stille manier. Zelfs met een beetje overklokken bleven de temperaturen prima. De installatie vond ik wel lastig door de vage instructies die ze erbij gaven.

Pluspunten

  • Zorgt voor goede koeling
  • Erg stil
  • Ziet er goed uit
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Instructies vaag
  • Kan te hoog zijn voor bepaalde behuizingen

Eindoordeel

Score: 5
Cuvall 8 december 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Koelen en prestaties niet kunnen testen aangezien ik mijn kast niet meer dicht kon krijgen. Misschien is mijn ATX kast wat vreemd in de maat?

Pluspunten

  • allerlei beugels voor allerlei sockets

Minpunten

  • past niet in mijn ATX kast
  • ram geheugen 1 slot geblokkeerd, niet meer bruikbaar

Eindoordeel

Score: 2
Mark_88 30 augustus 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Een lekker stille koeler voor zij geen kernreactor-eske oplossing nodig hebben.

Pluspunten

  • Koelt mijn i7-4790 net goed genoeg
  • Netjes afgewerkt
  • Installatie niet bijzonder moeilijk
  • Goed geprijsd
  • Fan inderdaad stil
  • Klantenservice be quiet! Stuurde een set extra fan clips voor montage van een tweede fan

Minpunten

  • Set extra fan clips niet standaard geleverd
  • Vooraf aangebrachte koelpasta kan onhandig of ongewenst zijn

Eindoordeel

Score: 5
Whiteflashh 26 juli 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Product doet precies wat je er van verwacht. heeft mijn cpu temperatuur flink omlaag gebracht. (van 83 naar 57 onder load). Installeren was wel tricky, maar als ik eruit kom, lukt jou dat zeker. Let op de vooraf aangebrachte koelpasta, heb de boel flink onder gesmeerd.

Pluspunten

  • Koelt goed
  • Weinig geluid
  • Mooi uiterlijk

Minpunten

  • onduidelijke handleiding
  • Koeler is redelijk groot
  • Koeler kan het RAM geheugen in de weg zitten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Modbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Prijs Score: 5
Flutje 27 juni 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Supermakkelijk om te installeren. Ik had hem achteraf liever geinstalleerd IN de kast dan eerst het moederboard te verwijderen en hem daarop te monteren en deze dan weer in de kast te plaatsen. Dat was achteraf overbodig gezien de eenvoudige installatie.

Pluspunten

  • Zeer eenvoudige installatie
  • Vooraf aangebrachte koelpasta

Minpunten

  • De handleiding kan ietwat onduidelijk zijn

Eindoordeel

Score: 5
akuno 17 juni 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

fijne cooler en werkt goed.

Pluspunten

  • makkelijk te instalere
  • stil
  • ziet er mooi uit
  • niet al te duur

Minpunten

  • thermische pasta van te voren aangebracht

Eindoordeel

Score: 4
Balderę 22 mei 2017

be quiet! Pure Rock

Enorm makkelijk te installeren. Er zitten speciale beugeltjes voor AMD bij om door de sleuf te doen (zichtbaar op foto) en dan te bevestigen op de zwarte standaard AMD bevestiging. De Intel bevestiging is iets moeilijker, het zijn allemaal losse bevestigingen en het moederbord aan de achterkant los moet maken.

Pluspunten

  • Stil
  • Extreem makkelijk te installeren bij AMD
  • Koelprestatie is gewoon goed op 1800X

Minpunten

  • Hangt over eerste ram slot
  • Hangt een klein beetje los op de AMD bevestiging. Je kunt hem nog bewegen zeg maar.

Eindoordeel

Score: 5
jasper_r8 3 mei 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Rock

Mooie processor cooler, voor een mooie prijs.

Pluspunten

  • stil
  • houdt de temperatuur laag
  • makkelijk te installeren(AM4)

Minpunten

  • vooraf aangebrachte koelpasta
  • geen beugels voor 2e ventilator

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Modbaarheid Score: 2
Compatibiliteit Score: 3
Installatiegemak Score: 4
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 3
Koelvermogen Score: 4
Prijs Score: 4
SlimSjakie 1 mei 2017

be quiet! Pure Rock

Gemakkelijk in te bouwen. Meegeleverde brackets voor meerdere slot typen. Pre-applied koelpaste dus oppassen met je vingers.

Pluspunten

  • Goede koeling
  • Stil
  • Prijs

Minpunten

  • pre-applied koelpaste

Eindoordeel

Score: 4
Jasperverduijn 1 maart 2017

be quiet! Pure Rock

Prima koeler, niet bijzonder, gewoon goed.

Pluspunten

  • Erg stil
  • Prijs

Minpunten

  • Pre-applied koelpasta

Eindoordeel

Score: 5
Tomdeaardappel 24 februari 2017

be quiet! Pure Rock

Ik heb deze koeler ge´nstalleerd op mijn i5 7600k. En hij koelt prima, komt volgens mij niet boven de 50 graden uit. Ook de installatie was makkelijk, en de koelpasta was al aangebracht.

Pluspunten

  • Koelt prima
  • Koelpasta is al aangebracht
  • Installatie was makkelijk
  • Ziet er mooi uit

Minpunten

  • Had geen rekening gehouden met de vooraf aangebrachte koelpasta, waardoor me vingers onder zaten.

Eindoordeel

Score: 5
Ceaneye 23 januari 2017

be quiet! Pure Rock

Makkelijk en goed te installeren - voor AMD helemaal makkelijk - Intel erg goed te doen. Niet al te flashy uiterlijk gewoon een nuchter design.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Stil
  • Prijs

Minpunten

  • Ik zie liever losse koelpasta bijgeleverd worden dan voorgesmeerd.

Eindoordeel

Score: 5
Wi-De-Ma 8 januari 2017

be quiet! Pure Rock

Al enige tijd deze koeler op mijn i7-6700k staan na volle tevredenheid. Is een koeler die tot 150w TDP kan, maar over het algemeen kom je daar toch niet aan. Uitgesloten natuurlijk de AMD FX-9XXX series die wel boven de 200w TDP komen. Houdt daar rekening mee ;)

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Stil
  • Koelt prima
  • Easy to install
  • Nette en ik vind een mooie koeler om te zien in de behuizing indien Window aanwezig is.

Minpunten

  • Geen beugels voor extra fan voor push pull

Eindoordeel

Score: 5
uzumi 20 december 2016

be quiet! Pure Rock

Super ding! heb mijn 6600k overclocked naar 4.5 Ghz op 1.35 volts, en op 100% cpu gebruik kom ik niet over de 60 graden C uit. Maar ik heb er wel een iets snellere fan op gezet ( Corsair SP120 quiet edition )

Pluspunten

  • Koelt in mijn geval super
  • stil
  • mooi

Minpunten

  • helaas geen 2de set fan clips voor push pull

Eindoordeel

Score: 5
Danipen 12 december 2016

be quiet! Pure Rock

Echt een mooie koeler en zeer stil. Koelt mijn i5 6600k op 4,2gHz zonder problemen, ben nog niet boven 60 graden uitgekomen.

Pluspunten

  • Heel erg stil
  • Koelt prima
  • mooie afwerking

Minpunten

  • installeren beetje ondhandig

Eindoordeel

Score: 5
Allard Pruim 7 oktober 2016

be quiet! Pure Rock

Ik zocht een alternatief voor mijn Intel koeler en dit is het geworden. De ventilator zelf is stil, maar niet helemaal geluidloos. Verder was het installeren niet moeilijk maar het is wel raadzaam om de handleiding door te lezen. Wel is de koeler in z'n geheel vrij groot.

Pluspunten

  • Stil genoeg
  • Gemakkelijke installatie
  • Goede koelprestaties

Minpunten

  • Ondanks dat ie stil genoeg is maakt het motortje van de fan toch wat apart geluid
  • Wel aan de grote kant, ik heb een RAM slot moeten inleveren

Eindoordeel

Score: 4
Glandur 26 september 2016

be quiet! Pure Rock

Prima koeler voor een nog beter prijs. Koeler is relatief eenvoudig te monteren, en is erg stil in gebruik. Houdt mijn CPU een stuk beter koel dan de stock koeler. Montage is goed te doen, is wel minder eenvoudig dan een stock koeler monteren

Pluspunten

  • Koelprestaties
  • Stil
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Kiet Stiemer 25 september 2016

be quiet! Pure Rock

Wat een top ding! Ziet er geweldig uit, is niet heel duur en is o zo stil. Hij zit bij mij op mijn i5 6600K en die is bij idle kamertemperatuur! Na acht uur prime95 met een OC naar 4,1GHz is hij gemiddeld 55 graden met als max 67 graden.

Pluspunten

  • Koelprestaties zijn top
  • Is geweldig stil
  • Ziet er super mooi uit
  • Geen hoge prijs: ik kocht hem voor 30 euro

Minpunten

  • Koelpasta is vooraf aangebracht, dit wist ik niet dus toen ik hem pakte uit de doos hield ik daar ook geen rekening mee. Daardoor was de koelpasta niet meer mooi glad verdeeld over het blok.

Eindoordeel

Score: 5
TeamBausse 23 september 2016

be quiet! Pure Rock

Deze cpu koeler is perfect ik zou niet weten waarom je een duurdere zou kopen.

Pluspunten

  • Koel
  • Stil!!!!
  • Mooi aan de bovenkant

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Pim_G 13 september 2016

be quiet! Pure Rock

De installatie is redelijk lastig echter is de prijs/kwaliteit verhouding top, produceert ook weinig geluid.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Stil

Minpunten

  • Montage

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Installatiegemak Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 5
Koelvermogen Score: 4
Prijs Score: 4
Trollodeboy 15 augustus 2016

be quiet! Pure Rock

Stille koeler met de nieuwe BeQuiet blades. Past net in mijn NZXT S340, en past ook net boven mijn HyperX Fury setje. Montage is aan de lastige kant, maar goed, de koeler is ook universeel.

Pluspunten

  • Koeling
  • Stilte

Minpunten

  • Hoogte
  • Installatie

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een be quiet! Pure Rock?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True