Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
17 reviews

BenQ XL2411Z Zwart

Prijs
Specificaties 24" • 1920x1080 (Full HD) • 144Hz • TN • 1ms - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
5
Score: 4
10
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
0
Felix3301 26 februari 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Ik ben erg te spreken over de uitstraling waar BenQ voor is gegaan met deze monitor. Ik heb hem aan een muurbeugel hangen met de vesa mount en dit werkt erg goed. Mijn sample had wat backlight bleed aan de rechterzijde van het paneel, eerlijk gezegd stoort het me niet.

Pluspunten

  • goede kleurweergave na tweaken
  • 144hz voelt heel goed
  • vesa mount 100mm
  • geen onzin "gaming" uitstraling
  • Stevig plastic

Minpunten

  • backlight bleed aan de rechter kant
  • kleuren uit de doos veel te fel
  • duidelijke 6bit kleurweergave

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

0
Fean 11 augustus 2014

BenQ XL2411Z Zwart

Prima monitor voor te gamen!

Pluspunten

  • 144hz is prima

Minpunten

  • Niet zo goed voor foto's

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

eko69 13 april 2018 Product gekocht

BenQ XL2411Z Zwart

3+ jaar ervaring met de XL2411Z BenQ scherm.

Pluspunten

  • Ik profiteer nog steeds van een 144hz scherm
  • Black equilizer helpt met het spotten van vijanden in donkere plekken.
  • Low blue light optie

Minpunten

  • Alsof een laagje over mijn scherm niet sterk genoeg is aangespannen

Eindoordeel

Score: 4
JkrJeffNewbie 7 november 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Als je hem ontvangt moet er wel wat aan de instelling getweakt worden. Na 4 maanden had ik zomaar een kleine zwarte streep in me beeldscherm, heb contact opgenomen met Alternate en het viel niet onder de garantie! Hierdoor zal het volgende keer geen BenQ meer zijn voor mij.

Pluspunten

  • Gaming
  • Wendbaarheid
  • Stevig
  • Verpakking
  • 144 hz

Minpunten

  • Geen plug & play
  • Pixel defect wat niet onder de garantie valt

Eindoordeel

Score: 3
acmak666 21 september 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Ik ben zeer tevreden met deze monitor, op m'n bureau ziet het er prachtig uit en de vorm van het voetstuk is handig om bijv. een mobiel of pennen/potloden in te leggen. Lekker smooth 144hz ;) Zeker merkbaar! En die scherminstellingen hoef je gelukkig maar 1x last van te hebben.

Pluspunten

  • Goedkoop voor een mooi 144hz monitor
  • Vormgeving
  • Staat stevig, wiebelt niet.
  • 24'' is prachtig, niet te groot, zeker niet klein. Perfect voor 1080p

Minpunten

  • De kleuren in Moeten stellen om een mooi beeld te krijgen
  • Knoppen onderaan het scherm iets onhandig
  • Kan niet in hoogte versteld worden (of het is mij nog niet gelukt)

Eindoordeel

Score: 5
bauwiem 29 juni 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Was een dure aankoop, maar volgens mij was die het waard, kleuren kun je zelf instellen naar je eigen smaak, en die 144hz voelt zalig!

Pluspunten

  • 144hz voelt geweldig
  • Kleuren aanpassen naar je eigen smaak

Minpunten

  • Standaard kleuren zijn beetje meh..

Eindoordeel

Score: 4
jeroenk13 21 mei 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Goede gaming monitor, Geen motion blur en 144Hz. Kleuren instellen was zeker nodig! Voor de juiste settings: Picture mode "Photo". Color Mode > "User mode" > 92, 93, 97

Pluspunten

  • 144Hz
  • Geen motion blur
  • Lightboost Ready

Minpunten

  • Kleuren uit de box zijn slecht. Zie hierboven voor de juiste settings

Eindoordeel

Score: 5
SevenYT 2 maart 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Geweldig scherm voor competitive gamen, niet aan te raden voor editen.

Pluspunten

  • 144Hz is PRACHTIG
  • Helder
  • Strakke uitstraling

Minpunten

  • Duurt lang om aan te passen, heb 5 uur lang configs geprobeert om de kleuren goed te krijgen.
  • Te donker als je Blur reduction aan zet

Eindoordeel

Score: 4
SoWTM 22 januari 2016

BenQ XL2411Z Zwart

Super scherm voor gaming, alleen zijn de standaard kleuren niet juist

Pluspunten

  • 144 Hz
  • Stevige voet
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Kleuren

Eindoordeel

Score: 4
dirklalleman 11 januari 2016

BenQ XL2411Z Zwart

De beste voor 280 na het tweaken. Het is snel en zit er prima uit na wat tweak werk

Pluspunten

  • 144 HZ super vloeiend
  • Verstelbare voet
  • Kwaliteit kleuren NA tweaken

Minpunten

  • default kleuren zijn om te huilen
  • kleuren goed krijgen is vrij lastig

Eindoordeel

Score: 4
Reaver 16 november 2015

BenQ XL2411Z Zwart

Goed gaming monitor, 144hz moet je meemaken en dat kan voor deze prijs! Het scherm is goed verstelbaar en kan veel worden veranderd door de opties in het scherm. Ik vind wel dat de beeldkwaliteit wat beter kon.

Pluspunten

  • 144hz
  • Verstelbaar
  • Opties voor kleurverandering en blackequalizer

Minpunten

  • Beeldkwaliteit t.o.v. andere schermen

Eindoordeel

Score: 4
TheRecklezz 7 september 2015

BenQ XL2411Z Zwart

Geweldig beeldscherm bevalt me erg goed, gebruik hem voornamelijk voor het gamen.

Pluspunten

  • Refreshrate van 144hz!
  • Is goed te verstellen.
  • Mooi design.

Minpunten

  • default kleurinstellingen zijn matig, deze zijn makkelijk mooier te maken.

Eindoordeel

Score: 4
rayzzz 17 augustus 2015

BenQ XL2411Z Zwart

Een prima game monitor, vooral de 144hz refresh rate en de gaming profielen bevallen prima. Out-of-the-box zijn kleuren niet echt top, echter met een avondje spelen met de instelling is het goed te doen.

Pluspunten

  • Refresh rate van 144hz
  • Extra game profielen te downloaden
  • In hoogte verstelbare voet

Minpunten

  • Default kleurinstellingen zijn matig

Eindoordeel

Score: 4
amk 30 juni 2015

BenQ XL2411Z Zwart

Met wat tweaking zien ook de kleuren er heel goed uit

Pluspunten

  • Mooie design
  • Goede kleuren na wat tweaking

Minpunten

  • Out of the box zijn de kleuren heel slecht

Eindoordeel

Score: 5
yinnemans 21 mei 2015

BenQ XL2411Z Zwart

Ondanks inladen van ICC profile, die de afschuwelijk slechte kleursettings enigzins moet corrigeren, blijven de kleuren flets en is contrast zwaar ondermaats. De zogenaamde smart scaling naar 22" 16:10 (persoonlijke voorkeur voor gamen) levert ook bij lange na niet dezelfde beeldervaring ingame op als mn oude vertrouwde SyncMaster 226 BW.

Pluspunten

  • Verstelbaarheid
  • Afwerking

Minpunten

  • Blur Reduction
  • Black Equalizer
  • Kleuren
  • Gebruiksvriendelijkheid OSD
  • Opstart/ laadtijd
  • Schermen met ondermaatse firmware in omloop
  • Contrast
  • Vooringestelde profielen

Eindoordeel

Score: 2
space_octopus 23 juni 2014

BenQ XL2411Z Zwart

De prijs... Tja. Ik had hem gekocht voor € 279. Puur en alleen voor die "Low-blue light". Was 't waard. Voor dat alleen al. Maar als je een goedkope monitor wilt die ook nog eens goed is... dan moet je deze niet kopen. Dit is echt kwaliteit voor een prijs.

Pluspunten

  • Ik heb deze monitor als eerste gekocht vanwege de "Low Blue Light Reduction" . Ik heb snel last van mijn ogen als ik achter een scherm zit. Ik krijg vervolgens ook nog fikse hoofdpijn. Wat deze monitor zegt te doen is het ("schadelijke") ultraviolet te filtreren, waardoor je ogen minder snel irritant worden. Het werkt in ieder geval!
  • Dan de 144 Hz. Erg uniek. Het voelt heel erg vloeiend. Ik vind het echt geweldig! Vrijwel geen blur(en er is ook nog ingebouwde blur reduction)! Daarmee kun je bewegende objecten beter zien.
  • De helderheid is ook zeer goed. Je kunt hem heel erg fel zetten.
  • Dan heb je nog hoe goed alles aanpasbaar is aan de monitor zelf. Je kunt draaien en veranderen hoe je ook maar kan bedenken. Erg handig.

Minpunten

  • Kleuren... Toen ik de monitor voor het eerst aanzette was alles poeplelijk en fel. Naar wat tweaken(wat heel goed kan met deze monitor) was het een STUK mooier. Voor 144 Hz is dit heel wat!
  • Geen maar dan ook geen monitor voor photoshoppers! Het is tenslotte een TN monitor... Kleuren zijn niet geweldig.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
1kantjilNewbie 10 maart 2014

BenQ XL2411Z Zwart

Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een BenQ XL2411Z Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True