Ondanks de prima specificaties vinden wij deze tv in de praktijk erg tegenvallen met als enige pluspunten een goeie afstandsbediening en een mooi uiterlijk. Sommige mensen zullen het tweezijdige Ambilight ook nog kunnnen waarderen maar voor de rest heeft deze televisie geen goede indruk op ons achtergelaten. Lees verder »
Ik heb heel erg zitten twijfelen over deze TV door andere, wat negatieve, reviews over deze TV. Ook op andere websites en fora. Uiteindelijk toch maar gedaan, omdat er geen andere TV's waren met deze specificaties.
Uiteindelijk lijkt (bijna)niets van de andere reviews te kloppen met wat ik ervaar.
Super slechte tv, iedere x vastlopers, nieuwe software erop, zelfde probleem. Nieuw moederbord erin, zelfde probleem. Nieuw scherm (beeld) zelfde probleem. Onder garantie nieuwe tv ontvangen .. je raadt t al, nog steeds strepen. Nog geen oplossing.
We hebben deze televisie gehaald om ons voor te bereiden op al het 4K dat moge komen. Hij was in de aanbieding dus dat kwam lekker uit. Het kwaliteit van het beeld is vrij goed wat je natuulijk verwacht van een 4K scherm. De speakers zijn een ander verhaal.
Gekocht vanwege de Androidmogelijkheden, met name streamen van films. Dit werkt naar tevredenheid en maakt een losse mediaspeler overbodig. Na enkele updates werkt de televisie inmiddels beter, een probleem vormen de vele audio drops (kortstondig wegvallen geluid) vooral bij tv reclames, maar soms ook bij nieuws- en andere uitzendingen.
Pluspunten
Mooi design
Streamingmogelijkheden XBMC (via SPMC app)
Mooi beeld
Minpunten
Slechte speakers, opgelost door aansluiten van losse soundstage.
Lange opstarttijd bij koude start
TP Vision test haar problemen onvoldoende, de software had beter getest moeten worden.
Youtube app is niet meer te gebruiken na recente wijzigingen door Google (overstap naar andere api versie), vrees dat dit ook met andere apps gaat gebeuren.
Sinds half november heb ik deze TV in mijn bezit. Sindsdien iedere week de tv moeten resetten wegens bugs. Android apps werken niet of nauwelijks. 4k films kan hij niet streamen/afspelen.
Kortom neem zijn voorganger de 7809 want die heeft veel minder bugs!
Pluspunten
Afstandbediening
Goed beeld
Minpunten
Veel vastlopers
Paar bugs gemeld maar geen oplossingen gekregen
Teletekst werkt soms niet
Onvriendelijke klantenservice
Te weinig geheugen
In standby modus blijft het blacklight soms aanstaan
Update: sinds de soft update in Oktober is deze TV voor mij niet meer bruikbaar.
Wil geen extern geluid geven bij gebruik van Netflix, Youtube werkt niet meer, regelmatig zwart scherm, freezen etc. Deze gaat terug, en dat is jammer want ik was een fan van Ambilight.
Pluspunten
beeldkwaliteit
design
ambilight
Minpunten
om Netflix in 4K te zien heb je een aparte mediaspeler nodig
op diverse fora lees je dat de software slecht is, maar ik heb nog niks ondervonden.
Software updates bij de vleet, maar het aantal problemen stijgt alleen.
Slecht geluid uit de TV, externe speakers zijn een noodzaak