Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 5GHz WiFi-ac + router • 4x 1Gbps switch - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Review op Hardware.Info

40 802.11ac-routers review: kies de beste router

De laatste grote round-up van routers is alweer even geleden. We vroegen dus alle fabrikanten om hun 802.11ac-routers naar ons testlab te sturen voor een test. In dit artikel lees je wat de beste modellen van dit moment zijn.

Lees verder op Hardware.Info
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
3
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
4
+1
darksidew0 7 september 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Een prijzige maar zeer goede router met een uitstekende uptime en fenomenaal bereik. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Bereik (zowel 2.4 als 5Ghz)
  • Snelheid
  • Design v.d. router
  • Mogelijkheid om LEDs uit te zetten
  • Gastennetwerk

Minpunten

  • Stickers op de antennes
  • eSATA en USB aansluitingen bij gebruik erg in het zicht
  • Config pagina's laden langzaam met een draadloze verbinding

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 5

+1
PCWeb 9 mei 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Prima product voor uitstekende prijs (in mijn geval via amazon.de voor ca 127 euro). Goede dekking. Wel aan de forse kant qua grootte.

Pluspunten

  • Brede dekking
  • Beamforming+
  • USB 3.0 (2x)
  • E-Sata
  • QDOS en MIMO

Minpunten

  • Groot apparaat
  • Config pagina laadt traag
  • Onhandig ingedeelde configpagina

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

+1
WeirCo 11 maart 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Sinds een kleine week mag ik mijzelf gelukkig prijzen met dit 4 benige monster. Dit wezen vervangt mijn TP-Link WDR 4900 en ik moet zeggen 't valt zeker niet tegen! Na een paar opstart probleempjes (die ik verder uitleg in de uitgebreide toelichting) ben ik erg blij met deze Netgear.

Pluspunten

  • Duidelijke handleiding (in 16 verschillende talen)
  • Fraai ontwerp
  • 2x USB 3.0 en eSata!
  • Stoere hardware specs: 1.4Ghz Dual-Core, 256MB RAM, 128 MB Flash etc.
  • VPN geconfigureerd binnen een paar klikken
  • Snelheid met 802.11ac ~450Mbit/s max.
  • Ledjes zijn (op power led na) uit te schakelen

Minpunten

  • Prijs (in mijn geval wel gunstiger 139.15)
  • In vergelijking met de TP-Link vind ik 'm vrij groot
  • Lelijke gele stickers op de antennes (niet makkelijk te pulken)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5

+1
error33 14 februari 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Helaas heb ik deze Router binnen 24 uur aangemeld om terug te sturen. Trage menustructuur, geen ondersteuning voor NAT loopback (al zou dit een bug zijn zonder oplossingsdatum in zicht). Heb snel mijn Apple airport extreem terug gezet

Pluspunten

  • Zuinig
  • Ledjes kunnen uitgeschakeld worden
  • USB 3.0 voor de liefhebber

Minpunten

  • Trage opbouw pagina's instelmogelijkheden
  • Ondersteund geen NAT Loopback (NAT Hairpinning)
  • Onoverzichtelijke structuur

Eindoordeel

Score: 2

0
pacod 27 juli 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Eigenlijk was ik op zoek naar een Asus AC87U, maar die was in de winkel waar ik dit apparaat kocht niet voorradig. Ik had echter een backup en dat was deze Netgear. En spijt heb ik er tot nu toe niet van!

Pluspunten

  • Snelheid wifi verbinding in huis
  • Eenvoudige setup
  • LED-lampjes zijn uit te schakelen...wel zo handig met een kat ;-)
  • 2x USB 3.0 poortjes
  • Goede bouwkwaliteit
  • Stabiliteit

Minpunten

  • Groot apparaat
  • Opstarttijd
  • Vreet stroom op mijn android devices op 5Ghz
  • Krijgt het merkbaar moeilijk bij het streamen van HD Content (readyshare)
  • Laatste update dateert van vorig jaar Juni

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 2

Squinck 13 maart 2018 Product gekocht

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Stom langzaam meuk ding. Is er traag in menu's en onlogisch ingedeeld. Automatische wifi off on functie werkt niet of nauwelijks. Ziet er van buiten fancy uit maar is van binnen gewoon niks waard

Pluspunten

  • Looks
  • Bereik

Minpunten

  • Menu
  • Traag
  • Sommige functies werken niet

Eindoordeel

Score: 1
dbergwerfNewbie 9 oktober 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Ik heb heel erg veel spijt van deze aankoop. Deze router is veel te duur, en het gebrek aan ondersteuning vanb Openwrt en dd-wrt maakt de router waardeloos!!!!!!!!!! Niet kopen, krijg je spijt van. Beter koop je een 5 jaar oude router, deze presteerd beter.

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • traag
  • incompetent
  • veeeeel te duur

Eindoordeel

Score: 1
peptalk 10 september 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Op de configuratiepagina's na echt een top en heel stabiel apparaat, heeft bijna nooit een reboot nodig.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Aansluitingen
  • Stabiel
  • Elke update zorgt voor verbeteringen

Minpunten

  • Traagheid en niet logische indeling configuratie pagina's

Eindoordeel

Score: 4
sebastienbo 15 mei 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Next generation router dat zeer veel potentieel heeft maar helaas geplaagd word door slechte software De software is echt wel rampzalig te noemen alles is gemengeld , zo moet je zoeken achter de timezones voor je tijd instellingen onder advanced/security ...wat heeft dat in godsnaam te maken met security

Pluspunten

  • Specificaties zeer uitgebreid
  • Second generation Mu-mimo en beamforming komen beschibaar met firmware update
  • Verbruik

Minpunten

  • Enorm traag (je word er zot van om 15 seconden te wachten na elke klik)
  • Geen structuur in de menu's (je vind bijna niets terug)
  • Enorm groot en toch nog steeds overdreven warm

Eindoordeel

Score: 1
Hammetje 29 april 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Zeer uitgebreid en krachtig apparaat! Na 2 weken gebruik erg stabiel en relatief goed dekkend netwerk. Erg tevreden met de 5GHz DFS kanalen en de mogelijkheid om op beide banden ook nog eens een gastnetwerk aan te kunnen maken!

Pluspunten

  • 5GHz DFS kanalen
  • Zeer krachtige (AC) doorvoorsnelheid (95% van de 200mbit)
  • Fijne gastnetwerk opties

Minpunten

  • Ophangmechanisme: Erg lastig op te hangen. Een losse plastic beugel was fijner geweest
  • Interface kan soms onverklaarbaar traag laden (ondanks zijn 1,4GHz CPU)

Eindoordeel

Score: 4
BryanBarb 7 februari 2015

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Deze router is perfect voor performance in je netwerk. Snelheden behalen netjes de 180MB van Ziggo en met 12+ mensen tegelijk erop is ook zeker geen probleem voor hem met de 1.4GHz Dual Core Processor.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • Futuristisch gebouwd
  • Snel
  • 12+ Mensen erop geen probleem
  • Bereik van 2.4 en zowel 5G zijn perfect

Minpunten

  • Aardig groot
  • Configuratie pagina wat traag

Eindoordeel

Score: 5
LanghoD! 15 december 2014

Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500

Slechte ervaring met deze router. Bereik en snelheid is bagger. Ik heb al een ASUS RT-AC87U beneden, de Netgear zou voor op zolder zijn. Na de firmware update werkt de Netgear niet meer:-( Ik mag hem morgen gelukkig omruilen voor een tweede Asus. Nooit meer een Netgear voor mij.

Pluspunten

  • Specificaties op papier

Minpunten

  • Bereik
  • Snelheid
  • Firmware, na de auto-firmware update een defecte router

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Netgear X4 AC2350 WiFi Router R7500?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Samsung Galaxy S9 Dual Sim OnePlus 6 Battlefield V Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*