We hebben vijf populaire gameheadsets uit de Pricewatch geselecteerd die tussen 100 en 200 euro kosten. We hebben ze uitgebreid getest, waarbij we verder hebben geluisterd dan onze oren groot zijn.
Eerder dit jaar hebben we uit de Pricewatch vijf populaire gameheadsets geselecteerd in het goedkope genre. We zetten vijf headsets op een rij die maximaal honderd euro mochten kosten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer headsets op de markt, dus is het tijd…
Deze gaming headset gebruik ik voor mijn ps4 en vind hem uitstekend. Zeer goed geluid en zit goed om je oren. Het was ook erg simpel om aan te sluiten alleen duurde het nog vrij lang vanwege de vele kabels die meegeleverd waren.
Kort geleden een nieuwe Tritton pro+ true 5.1 gekocht, dit omdat ik moe was van de slechte kwaliteit van de andere headsets die ik in mijn bezit heb gehad (fatal1ty en mediamarkt meuk).
Ik heb sound and audio engineering gestudeerd en stel dus hoge eisen aan mijn koptelefoons. Voor dagelijks gebruik heb ik een Allen & Heath koptelefoon die ik ook voor producties gebruik als mijn vriendin thuis is. Maar ik had wel een fatsoenlijke headset nodig omdat ik tijdens het spelen van dayz met een simpel stereogeluid niet goed kan beoordelen waar de kogels e.d vandaan komen. Daarnaast wil ik wel eens 5.1 geluid monteren voor filmpjes en dan is het ook fijn dat ik dat op mijn koptelefoon kan doen.
Pluspunten
Plug and play.
Er zijn twee manieren van aansluiten via SPDIF en via de line-out van de geluidskaart. Via de line-out hoorde ik constant een zacht gebrom door de koptelefoon wat waarschijnlijk met aarde te maken heeft. Aangezien ik hem toch via de SPDIF wou aansluiten maakte mij het niet zoveel uit maar ik wou het toch even proberen. Via SPDIF heb ik geen gebrom. Als je hem via SPDIF aansluit moet er ook de decoder box aangesloten worden om de 4 speakers per kant aan te sturen (Front, Center, Surround, Subwoofer).
Speakers zijn ook kwa volume apart van elkaar af te stellen. Sub wat hoger en rear ook bij mij. Ik heb alle speakers ook even apart van elkaar getest om te kijken wat het frequentiebereik is en was aangenaam verrast. Ze sluiten perfect op elkaar aan wat inhoud dat alle frequenties goed worden weergegeven en elkaar niet overlappen.
De overgang van geluid van de ene speaker naar de andere gaat ook perfect. Hij springt niet over maar het gaat geleidelijk wat een realistische weergave geeft van de realiteit
In het begin zat de koptelefoon redelijk strak op mijn hoofd wat er voor zorgte dat in het begin ik pijn aan mijn oren had. Na de koptelefoon 2 dagen op een dummiehoofd te zetten is hij soepeler geworden en zit nu heel erg fijn.
Hij sluit het omgevingsgeluid voldoende af.
Minpunten
Microfoon is soms lastig aan te sluiten want je moet hem erin duwen en vervolgens draaien.
Zacht gebrom via line-out.
Koptelefoon in het begin strak om me hoofd maar na paar dagen is dit beter.
Zoals je ziet zijn er aardig wat minpunten aan te geven bij deze headset. Wat hij doet doet hij goed, het geluid is prachtig en de bijgeleverde geluidskaart werkt zeer goed. Echter verwacht je gewoon meer voor deze prijs. Zeker gezien de bouwkwaliteit.
Pluspunten
5.1 klinkt geweldig
Goed geluid tijdens het gamen, 5.1 een perfecte toevoeging
Hoogte verstelbaar
Veel opties tot aansluiten op elk denkbaar apparaat.
Minpunten
Bouwkwaliteit niet zo hoog als je zou verwachten
Microfoon geeft veel ruis
Geluidskaart wil volume microfoon nog wel eens aanpassen
Druk op het hoofd na lang gamen (meerdere uren)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Heb jij ook een Tritton Headset Pro+ True 5.1 (PS4/PS3/XBOX360) Wit?