Het duurste bordje uit de AM1 roundup, maar daarmee ook een van de leukste. Niet alleen omdat de featureset erg uitgebreid is, maar de mogelijkheid om het bord op een alternatieve manier van stroom te voorzien is leuk
Voor het doel waarvoor ik dit boardje heb aangeschaft (HTPC) voldoet hij prima. Zeker nu software decoding van HEVC (1080) prima lijkt te werken.
Inleiding
Omdat ik een nieuwe htpc-nas combinatie wou ben ik op onderzoek uitgegaan naar de mogelijkheden hiervoor. Al snel kwam ik uit bij het am1 platform van amd, goedkoop en uitbreidbaar. Omdat dit moederbord als een van de weinige am1 moederborden 4sata aansluitingen heeft. De ingebouwde 19v voeding was een mooie extra.
In de doos
In de doos zit:Het moederbordI/O shieldCd met drivers ed.Sata power - sata power - sata power kabel van ongeveer 30 cmSchoefje voor mini pci-e slotInbouwen
Het inbouwen in de kast (silverstone milo ml05b) ging prima zonder problemen, het cable mangement ging prima door het gebruik van de 19v voeding op...
Veelzijdig bord, wat ideaal is voor een gecombineerde download/nas/xbmc server.
Prima moederbord voor een klein AM1 ITX-systeem met externe voeding.
Dit bord heeft veel aansluitmogelijkheden en ook de BIOS is erg uitgebreid. De relatief hoge prijs wordt gecompenseerd doordat een laptop lader als voeding kan worden gebruikt (wat ook veel stroom kan besparen). Bovendien voelt het bord solide aan. Aanrader voor het AM1 platform.
Uitstekend bordje, gebruikt als mediacenter / fileserver en heeft altijd gewerkt. Compatibiliteit met Arch linux is prima.
Helaas is mijn exemplaar na ongeveer een jaar spontaan doorgebrand nabij de DC 19V connector. Ik heb heel snel een vervangde gekregen onder garantievoorwaarden, waarvoor dank Azerty!
Vooral een leuk bordje vanwege de 19V DC aansluiting voor een still HTPC. Helaas problemen gehad met kapotte BIOS volgens winkel, vervangend refurbished bord gehad. Systeem crashte met regelmaat wilde niet meer opstarten op DC, enkel op normale voeding. Draait nu wel normaal. Systeem waar het in zit: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1637399
Leuk bordje voor een HTPC, veel aansluitmogelijkheden zowel beeld als geluid, alsook intern voor SATA aansluitingen