Uitstekende geluidskwaliteit. Vergeleken met 4 andere geluidskaarten (waaronder 3 onboard) komt deze als beste uit de bus. Produceert mooi en krachtig geluid. Drivers zijn tot nu toe nog geen issue.
Prima prijs/kwaliteit verhouding. Dat is alles wat de meeste mensen zullen zeggen over deze kaart, maar ik wil het wat uitgebreider maken. Ik ga alles in de software bespreken, en een klein beetje over de hardware.
Fenomenaal geluid, mooie afwerking. Veel instelmogelijkheden, standaard support voor DTS en Dolby Digital Live via optisch S/PDIF.
Bij gebruik van DTS of DD via S/PDIF werkt de volumeregeling van toetsenbord niet meer (om een logische technische reden). Op te lossen met gratis programma Volume2. Rode LED niet uit te zetten.
Pluspunten
Geluidskwaliteit
Instelmogelijkheden
DTS en Dolby Digital Live support
Zwarte PCI slot plate
Minpunten
Rode LED, niet uit te zetten
Workaround nodig om volumeregeling van toetsenbord (G510) te laten werken bij gebruik van DTS/DDL via S/PDIF
Snelle, eerste indruk. Ik kocht deze kaart gisteren bij Mycom, voor 99 euro.
Ik zocht voor mijn nieuwe Windows 8 machine een nieuwe geluidskaart ter vervanging van mijn X-Fi Titanium. Creative heeft er het handje van om erg traag met drivers voor nieuwe besturingssystemen te komen. Het is dus geen verrassing dat een maand na release, de Windows 8 drivers nog steeds in beta zijn. En nog met bugs, de settings worden bv. niet onthouden zonder een reboot in safe mode. Drivers schijnen eind November voor de oudere kaarten te komen.
Terug naar de Crreative Z...
Dit is het "instapmodel" uit een een serie van drie. De Z heeft als eigenschappen:
- 5.1, dus geen 7.1 of 7.2. Voor dit moet je een duurder model kopen.
- > 116 dB SNR (op de doos,...
Pluspunten
Werkende Windows 8 drivers.
Simpele installatie.
Kwalitatief goeie uitstraling (metalen behuizing/casing om PCIe kaart)
Minpunten
Prijs (99 euro voor een geluidskaart blijft natuurlijk een afweging)
In combinatie met mijn HK GLA-55 echt prachtig geluid, ik wist dat deze speakers High End waren, maar de detail in combinatie met deze geluidskaart is echt waanzinnig.
Pluspunten
Goede software
Makkelijke installatie
Prachtig geluid
Makkelijk switchen tussen headphones en luidsprekers
Als semi-beroepsmatige audiofiel, zeg ik dat ik intuïtief en niet bijster technisch ben.
Dit is niet de duurste en professioneelste geluidskaart.
Ik heb geen tulp gezien maar ben nieuw mbt optical poorten... en bijzonder gelukkig met deze geluidskaart.
Dit is mijn upgrade van de onboard geluldskaart. Die ok was.
Pluspunten
Audio knikt "warm" en "vol".
Er zit een rode LED inze micro pci kaart (heb ik de case naar!!!)
HP voor grafisch, logitech voor user en sound blaster voor audio (en support)
Minpunten
Poortjes op de fysieke kaart zijn niet gekleurd.
Onboard microfoon? Rlly?? (zelf niet geïnstalleerd)
Out of the box, dien je eerst software te installeren (en dat duurt even!)
Via een Tweaker de SBZ gekocht. Dit plaats ik voor de twijfelaars tussen de Asus Phoebus-Solo en de SBZ: kies voor de SBZ. Ik heb de Solo gehad en ben meer tevreden met de SBZ. Drivers zijn veel fijner dan de Solo en stuk overzichtelijker en bied net iets meer
Geweldig product. Deze soundcard overtreft mijn verwachtingen helemaal! Het verschil met onboard is vele malen groter als dat ik had verwacht. Zeker een aanrader.
zeer goed egeluidskaart, zeer goede prijs kwaliteit verhouding ondankt de hoge prijs.
in combinbatie met logitech z906 dubbel en dwars zijn geld waard, gebruik bij goedkope geluidsetjes heeft weinig zin. een zeer groot pluspunt de optische in en uitgang, maar de microfoon is gewoon verdriet.
Ik vind persoonlijk dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het geluid van een Pc, 1000 reviews over videokaarten maar het geluid is schijnbaar bij de meeste gebruikers niet belangrijk of ze zijn er niet bewust van.
Hoeveel uur zit jij per week achter je Pc?
Pluspunten
OpAmps zijn perfect en kunnen goed omgaan met de betere headsets.
Mooie metal case is mij persoonlijk 10 euro extra waard!
Subliem geluid en plaatsing via speakers en diverse headsets.
Minpunten
Irritante rode ledje, waarom is dit niet softwarematig uit te zetten.