Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Foritain
24 februari 2014

CM Storm Alcor

Review: CM Storm Alcor Inleiding Specificaties Uitpakken In de Praktijk Sensoren enzo… Software Conclusie pricewatch: CM Storm Alcor Productwebsite . Inleiding Al ruime tijd heb ik mijn oog gehad op allerlij discussies over verschillende sensoren in muizen, en wat nou een goede of slechte muis maakt. Helaas was dat niet voldoende om echt overtuigd te zijn wat voor mijn gebruik nou handig is. Ik werk veel op de pc, maar speel ook wat spelletjes, en knutsel ook wat in fotoprogrammas. Aardig...

Pluspunten

• Avago 3090 sensor aka "de perfecte"
  • Extreem nauwkeurig in gebruik
  • Kwalitatief uitstekend
  • Fijne en vertrouwde vormgeving
  • Keurige uitstraling
  • Spotgoedkoop voor deze kwaliteit
  • Voldoende DPI settings dmv firmware, en setting is herkenbaar aan de LED kleur.

Minpunten

• Wat spartaans, geen luxe features, geen software om eea naar wens aan te passen.
  • 7 knoppen waarvan DPI settings er 2 in beslag nemen. Laat dus 'slechts' 5 knoppen over voor daadwerkelijk gebruik.

CaptainMaus
15 november 2015

CM Storm Alcor

Muis die het vergeleken met de competitie erg goed doet op alle fronten. Zelfs één met een meerwaarde van 20eu kan het niet opnemen tegen de Alcor! Prachtige budget muis voor je FPS games!

Pluspunten

• Hoge prijs/kwaliteit verhouding
  • LED-kleur voor DPI setting
  • Firmware-profielen kant en klaar als download
  • Perfecte budget muis voor CS:GO
  • Looks: geen overdreven gamers muis (subjectief)
  • Flexibele kabel
  • Mac/PC Plug & Play

Minpunten

• (Te) hoge lift-off distance

Pixel Punk
10 juli 2015 Product gekocht

CM Storm Alcor

In deze review vergelijk ik de CM Storm Alcor met een muis die ik eerder bezat, de Sharkoon Fireglider. Eenderzeids omdat ik nu met beide hands on ervaring heb maar ook omdat deze ongeveer in de zelfde prijsklasse liggen.

TLDR: Alcor > Fireglider

Pluspunten

• AVAGO 3090 sensor in deze prijsklasse.
  • Omron switches, voelen voor mij heel prettig aan.
  • Bouwkwaliteit.
  • Prettige touch & feel.
  • Geen drivers, geen gezever.

Minpunten

• Net iets te klein naar mijn zin.
  • Geen drivers, customize moet via firmware.
  • Verlichting kan je niet software matig uitzetten.

3 van 5 sterren (Voldoende)
pclinde
24 februari 2014

CM Storm Alcor

CM Storm Alcor Gaming-muis review Introductie CM Storm lanceert begin dit jaar twee nieuwe gaming muizen onder de naam ‘Alcor’ en ‘Mizar’. Beide muizen zijn ‘letterlijk’ uit ander hout gesneden; verschillende features onder een bijna identieke motorkap. De naamgeving is geïnspireerd op de dubbelsterren ‘Alcor’ en ‘Mizar’, die onderdeel uitmaken van het sterrenbeeld de Grote Beer. De Alcor heeft een klassieke uitstraling, die geschikt is voor de rechterhand, en beschikt over zeven knoppen. Uitgerust met een Avago 3090 optical sensor, die handmatig instelbaar is tot maximaal 4000 DPI. Deze sensor zagen we eerder in twee CM Storm gaming muizen; de...

Pluspunten

• Plug-and-play, ‘USB erin, en gaan met die banaan!’
  • Ergonomie en comfort, klassiek loont.
  • Nieuwe revisie van de Alcor 3090 is een duidelijke verbetering.
  • Prijs (35 euro)/kwaliteitsverhouding, toppertje!

Minpunten

• De standaard DPI-levels zal niet iedereen waarderen.

jesse321 Newbie
18 december 2020 Product gekocht

CM Storm Alcor

Ik kan wel zeggen dat ik ervaringsdeskundige ben wat deze muis betreft, sinds ik op een pc game heb ik hem al. Geen gekke hoeken, moeilijk veel knoppen of stuurprogramma's. Simpel, accuraat en mooi en heel goedkoop.

Pluspunten

• Accuraat
  • Goedkoop
  • Kwaliteit, na 6 jaar geen gebreken
  • Mooi, simplistisch design, mag ook wel eens

Minpunten

• Mocht je van veel knopjes houden, dan is hij nie voor jou
  • Kleur van het licht niet aan te passen

Tinu-s
7 januari 2018 Product gekocht

CM Storm Alcor

Voor een basismuis met deze prijs geweldig!
Ik heb zelf geen behoefte aan een muis met allerlei fratsen zolang de sensor goed is en hij niet na 6 maanden al mankementen vertoont.
Opmerking hierbij is wel dat ik vrij kleine handen heb en hem met een klauwgrip gebruik.

Pluspunten

• Sensor
  • Vormgeving
  • Prijs

Minpunten

• Geen extra knoppen

DerMattie
21 april 2017

CM Storm Alcor

Heb mijn eerste Alcor teruggestuurd omdat de duimknoppen soms 2 klikken registreerde als ik (voor of achter) 1 keer indrukte. Nieuwe gekregen en binnen 1 jaar heeft deze hetzelfde defect, soms registreert ie zelfs 3 klikken voor 1 keer indrukken.

Pluspunten

• Fijne optische sensor
  • Goedkoop

Minpunten

• Binnen 12 maanden zijn de duimknoppen defect.

2 van 5 sterren (Slecht)
TawabG Newbie
26 mei 2016

CM Storm Alcor

Heb het product nu ong. een jaar.
Zeer fijne muis, nooit problemen mee gehad tot nu toe. Het klikken gaat wat lastig (vooral het selecteren van zinnen bijv.)

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • ligt fijn in de hand
  • lichte muis (voelt niet zwaar aan)

Minpunten

• Gaat niet langer mee dan ~12 maanden

kornelisjann
8 mei 2016 Product gekocht

CM Storm Alcor

Zeer fijne muis voor de prijsklasse qua prestaties, uiterlijk en ergonomie. Aanrader.

Edit: Review na exact 2 jaar aangepast. Niet kopen. Duimknoppen raken defect.

Pluspunten

• Heel accuraat
  • Goedkoop (wanneer ik hem had aangeschaft)
  • Werkt gewoon

Minpunten

• Kabel had ietwat beter gekund
  • Scrollwieltje heeft zoveel grip dat het voor sommigen wellicht als onprettig kan aanvoelen
  • Led kan niet bepaald worden bediend
  • Handpalm warmt geleidelijk aan op (vrij insignificant)
  • Duimknoppen werken na verloop van tijd niet of klikken dubbel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Only5left
2 januari 2016 Product gekocht

CM Storm Alcor

Prachtig ding, voelt stevig en redelijk zwaar aan, goede bouwkwaliteit, het scrolwiel en de andere knoppen geven goede feedback en genoeg weerstand om ze niet per ongeluk in te drukken. Voor mij is hij helaas veel te klein. De software en sensor heb ik daarom niet kunnen proberen.

Pluspunten

• Stevig & zwaar
  • Goede feedack & weerstand
  • Mooie afwerking en wordt niet snel vies (vlekken/vegen heb je niet snel)

Minpunten

• Klein

Flipking94
20 december 2015

CM Storm Alcor

Voor de prijs een uitstekende muis, degelijke kwaliteit en comfort.

Pluspunten

• Uitstekende kwalitatieve sensor en switches, scrollwiel voelt eveneens vrij solide aan
  • Uitmuntende comfortabele muis voor mensen met grote handen/lange vingers (letterlijk)
  • Een lichte muis, voor velen een no go bij de aanschaf van een muis
  • Gold plated usb-connector
  • Prijs

Minpunten

• Kleurprofielen niet instelbaar, via firmware update wel andere kleurencombinaties mogelijk (bv geel en paars), maar niet instelbaar per dpi-waarde
  • Geen gesleevde kabel vanaf deze prijs is jammer
  • Vrij hoge lift off distance
  • Zweethanden zorgen voor 'plekken' op de muis. Met isopropylalcohol wel prima verwijderbaar.
  • Geen software meegeleverd, bij aanpassingen via de website werken
  • LED niet uitschakelbaar, voor sommigen een issue. Ook zullen de ledkleuren niet iedereen kunnen bekoren...

ray3
9 oktober 2015

CM Storm Alcor

Fijne muis voor weinig geld vergeleken met de competitie, biedt veel waar voor het geld. UPDATE: CoolerMaster heeft een firmware uitgebracht waarmee de lift off te verlagen is en op GitHub is een tool gezet waarmee de verlichting veranderd kan worden.

Pluspunten

• Goede sensor
  • Lekker licht
  • Goedkoop
  • Goede vorm

Minpunten

• Draad zorgt voor net iets teveel wrijving op harde muismat
  • Hoge lift of distance

niels99
30 juni 2015

CM Storm Alcor

Fijne muis voor een goede prijs. Absoluut aan te raden voor mensen die niet veel al te veel geld uit willen geven maar wel een goede muis willen hebben. Heeft een erg goede sensor en is vrij degelijk gebouwd.

Pluspunten

• Zeer goede sensor
  • Lage prijs
  • Degelijk

Minpunten

• Knoppen niet programmeerbaar (wil je dat wel kijk dan naar de Mizar).

Maximaaltijd
27 mei 2015

CM Storm Alcor

Uitstekend product en dat voor zo'n aanschafprijs!!! Top sensor en prima bouwkwaliteit. Heb reeds verschillende (duurdere) muizen uitgeprobeerd, maar die kunnen allen niet tippen aan dit topproduct!

Pluspunten

• Geweldige optische sensor!
  • Afwerking & bouwkwaliteit
  • Aanschafprijs
  • Fijne klik & knoppen
  • Prima scrollwiel
  • Ook voor grote(re) handen

Minpunten

• Heb zelf snel last van zweethanden, is bij dit product helaas niet anders.

setitov
14 april 2015

CM Storm Alcor

Uitstekende muis voor FPS games. Goede (beste) sensor tegen een schappelijk prijsje. Geen gedoe met additionele software. De bouwkwaliteit is ok, maar niet super.

Pluspunten

• Goede sensor
  • Prijs
  • Simpel, plug and play

Minpunten

• Voelt niet super stevig

M3nnOWski
3 april 2014

CM Storm Alcor

Heb jij ook een CM Storm Alcor?