Gebruikers

Score: 3
11 reviews

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator aan/uit

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties Aan/uit radiatorthermostaat + app - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Achtergrond - Slimmer omgaan met energie: domotica helpt de consument besparen

Met behulp van diverse domotica-apparatuur, zoals slimme thermostaten en energiemeters, kan de consument zuiniger met energie omgaan. Tweakers bekijkt een aantal mogelijkheden.

141 7 mrt '15

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
3
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
4
Toon reviews van:
+3
HansKeesom 28 november 2015 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

Mijn appartement vroeg om een oplossing waar Evohome prima paste. Het comfort is verhoogd terwijl het gasverbruik is GEHALVEERD. Wel met hulp van CV-tuning (zie https://www.vandomburg.net/bespaar-energie-met-cv-tuning/ ) ........

Pluspunten

  • Eenvoudige montage
  • Eenvoudige bediening
  • Kamer koudstellen
  • bediening per app, eenvoudig besparen
  • Nooit meer vergeten thermostaat te verlagen dankzij app en iftt
  • comfortverhogend
  • Op afstand te bedienen via app, handig als je later of eerder thuiskomt.

Minpunten

  • Complexer dan een ouderwetse thermostaat dus wellicht meer points of failure?
  • Geen ketelinformatie wordt getoond
  • Geen webinterface
  • Geen datalog of export
  • Af en toe uitval van draadloze verbinding
  • Een of twee keer per jaar AA-batterijen vervangen in radiatorknop

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+2
PhilipsFan 27 december 2020 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

Goed werkend systeem voor zoneregeling. Zelflerend, modulerend per zone, daardoor maximale besparing en hoog comfort in huis.

Pluspunten

  • Werkt perfect
  • Veel functies en mogelijkheden
  • Gebruikersvriendelijk

Minpunten

  • Display kan niet uit
  • Radiatorkranen zoemen bij open- of dichtdraaien
  • Geen lokale API

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
Atomstar 29 april 2018 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator aan/uit

Ik ben recent verhuisd en heb 4 maanden geleden de Honeywell gekocht en aangesloten op stadsverwarming. Het instellen is niet ingewikkeld, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Eenmaal geïnstalleerd heb je er geen omkijken meer naar en werkt het systeem erg goed.

Pluspunten

  • Zone-verwarming
  • Werkt offline (zonder centrale server)
  • Kan online werken
  • Werkt ook zonder dat alle radiatoren slimme knoppen hebben
  • Batterijduur ±17 maanden
  • Knoppen makkelijk te installeren

Minpunten

  • Basisstation uit dock instabiel
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
r2504 26 juni 2015

Honeywell EvoHome colour 8-zones vloerverwarming

Waar andere systemen beweren intelligent te zijn is het EvoHome systeem één van de weinigen dat in staat is een onafhankelijk kamer temperatuur in te stellen en dit met een eigen dag programmering (inclusief zelflerende optimalisatie en extra functies als open raam detectie).

Pluspunten

  • Flexibele controle per zone (temp/schakelmomenten)
  • Eenvoudige bediening
  • Windows Phone app (wel niet van Honeywell zelf)

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

0
Indepraktijk 20 maart 2018 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

Evohome werkt niet goed. professionele installatie op nieuwe radiatoren januari 2018 door erkend bedrijf Van Dam. Radiatoren blijven warmte afgeven, ondanks juist program, goede WiFi! Kamers van 22 graden terwijl ik hooguit 14 daar wil. Na 3xkomst Van Dam blijken de knoppen ahw warmte te lekken. Conclusie: onbruikbaar! Alles retour

Pluspunten

  • Mooie vormgeving

Minpunten

  • Regelt geen temperatuur
  • Extra stookkosten
  • Kluitje in het riet installateur en hulplijn

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Kwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 3

Vigilans 18 december 2020 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

Had, na mijn investering, graag een goede review gegeven uiteraard, maar... Wat een troep dit!

Pluspunten

  • App werkt - soms

Minpunten

  • Vertraging app
  • Gateway Honeywell om de haverklap offline
  • Ding leidt af en toe zijn eigen leven
  • Voelt goedkoop aan
  • Ondanks wat ze beweren, niet (makkelijk) te koppelen aan Google Home (zie diverse fora) Hierin moet je geluk hebben, maar wat ik her en der lees werkt dat vaker niet dan wel
  • Duur! Mag je meer van verwachten

Eindoordeel

Score: 1
Wiel1 26 september 2020 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator aan/uit

Product werkt uitstekend. Echter batterij verwisselen van de thermostaat kranen volgens instructie lukt me niet krijg de kap er ondanks de inkeping aan de onderkant er niet vanaf. Wie kan me helpen?

Pluspunten

  • Systeem werkt zeer goed

Minpunten

  • Waarom batterij vervangen

Eindoordeel

Score: 4
C.Master 30 januari 2020 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

Product teruggestuurd. Werkt niet met Nefit smartline. Geen enkele service van Honeywell gehad. Heel veel lawaai!!! Inmiddels is alles gedemonteerd en werkt alles weer prima.Tip: Koop dit systeem alleen als het koud is, zodat het goed getest kan worden en je nog de mogelijkheid hebt om terug te sturen.

Pluspunten

  • het afzonderlijk verwarmen van ruimten.

Minpunten

  • Geluid
  • Thermostaat kan niet meer aan de muur
  • Geen service van Honeywell bij problemen, dan is je installatie het probleem.

Eindoordeel

Score: 1
Anoniem: 688435 14 november 2017 Product gekocht

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

Hij heeft zijn eigen wil. Start soms uit het niets op. of reageert totaal niet, Uitvoering software honeywell een dikke 1 !!!!!! Oja als je Honeywell belt die gaan je niet helpen raar!!!!! Die zeggen bel je verkoper maar. Jammer.

Pluspunten

  • Zit er mooi uit
  • verschilde kamers verwarmen

Minpunten

  • ondersteuning nul
  • werkt slecht slaat zo op hol
  • software niet updatebaar
  • Erg duur en zeker als het niet werkt

Eindoordeel

Score: 2
atquest 9 mei 2015

Honeywell EvoHome colour connected pakket aan/uit

Geen enkele intelligente functies ingebouwd. Het "touchscreen" doet aan alsof deze uit 1990 komt; los plastic vliesje en drukken om contact te maken.Het zone-verhaal is handig... Misschien als we de 7(!) thermostaatkranen a €80 niet zelf hoefden te kopen was t handig...

Pluspunten

  • Lijkt robuust
  • Handig als zaklamp
  • Zwaar en groot

Minpunten

  • Niet slim
  • Stroomverbruik is hoog
  • Interface onhandig, bij 1zone wort kwart scherm gebruikt

Eindoordeel

Score: 1
2cents 29 januari 2015

Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator Opentherm

In tegenstelling tot andere thermostaten zoals bv. de Nest en Toon kan deze thermostaat meerdere zones (ruimten) aansturen. Het systeem is behalve met een touchscreen ook via een App (IOS/Android/Windows Phone) en (beperkt) via de radiatorkranen in te stellen. Ook een koppeling met IFTTT is mogelijk. Onderlingen communicatie gaat draadloos.

Pluspunten

  • Ondersteuning tot max.12 zones
  • Geen bekabeling nodig
  • Eenvoudig in te stellen / te bedienen

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Honeywell EvoHome colour 4-zone radiator aan/uit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee