Achtergrond Getwijfeld tussen Synology DS-214 en DS-214play en deze. Vorige Nas (Conceptronic CH3MNAS) was te langzaam, en niet geschikt voor online toepassingen. Gekozen vanwege: - 1GB ram - prijs (€288 betaald) - degelijke behuizing - HDMI als nice to have, als tijdelijke vervanging van mijn oude Playon!HD mini (totdat de NUC dn2830fykh beschikbaar is) Gebruik: als media-opslag (films, mp3) en backup en toegang tot mijn foto's (amateurfotograaf) Op dit moment met 1x 4TB WD Red schijf. Betrouwbaarheid Draait pas 14 dagen. Crashes: - XMBC : diverse keren (alleen de App, App kan daarna weer gestart worden) - na een ssh-geïnitieerde reboot bleef de NAS hangen in de startup. Powercycle nodig. Minpunten Na installatie en behalve...
Dit toestel was 4 jaar in gebruik.
Plots vorige zaterdag eerst een melding dat disk1 een slechte sector heeft. Ik zeg (niet thuis toen) geen probleem het is een RAID1. Ik kom thuis zondagmorgen NAS niet meer bereikbaar. Wat blijkt de twee disks zijn defect en de NAS zijn defect.
Mijn eerste NAS-server, maar ben er ontzettend over te spreken! Snel/ uitgebreide en duidelijke instellingsmogelijkheden/ voldoende aansluitmogelijkheden voor randapparatuur/ goede ondersteuning en regelmatige updates/zonder gereedschap HDD's verwisselen/ redelijk stil.
Echt een super muziekspeler en een grote capaciteit. Erg fijn ding, ben er echt tevreden over!