Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Cooler Master GM G550M - Reviews

Prijs
Specificaties 550W (80 Plus Bronze) • semi-modulair - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Cooler Master GM G550M. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
14
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Hukkel80 25 november 2013

Cooler Master GM G550M

Pluspunten

  • Modulaire kabels
  • 5 jaar garantie
  • 80 plus bronze

Minpunten

  • 500 watt bij 12v en niet 500 watt (wat doet vermoeden met de naam)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Prestaties en stabiliteit Score: 4
Aansluitingen Score: 4
Uitrusting Score: 5
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 3

masmas 14 juli 2017 Product gekocht

Cooler Master GM G550M

Goede voeding. :Levert genoeg vermogen voor een 1600X + R9 390X video kaart. Er worden wel te weinig kabels mij geleverd in my opinion. Maar ik kon kabels gebruiken van mijn oude voeding.

Pluspunten

  • Prima voeding
  • Genoeg om een 390X te voeden

Minpunten

  • Niet beste efficiency
  • niet zo veel extra sata cabels

Eindoordeel

Score: 4
Axewi 23 juni 2017 Product gekocht

Cooler Master GM G550M

Prima voeding voor een prima prijs. Maakt weinig geluid en heeft voldoende aansluitingen. Enige minpunt is dat deze niet volledig modulair is.

Pluspunten

  • Stil
  • Stabiel
  • Prijs
  • aansluitingen

Minpunten

  • Niet volledig modulair

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Prestaties en stabiliteit Score: 4
Aansluitingen Score: 5
Uitrusting Score: 4
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Sander470 22 mei 2017

Cooler Master GM G550M

Mooie en semimodulaire voeding.

Pluspunten

  • Mooi
  • Semi-Modulair

Minpunten

  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Prestaties en stabiliteit Score: 4
Aansluitingen Score: 4
Uitrusting Score: 4
Prijs Score: 3
Koelvermogen Score: 4
Zedj 5 februari 2017

Cooler Master GM G550M

Goedkope, betrouwbare voeding. Is ook nog eens semi-modulair, waardoor de installatie een eitje is. Heeft ook lang garantie, en is voorzien van het 80 Plus Bronze-keurmerk.

Pluspunten

  • Goedkoper dan alternatieven met dezelfde specificaties
  • 80 Plus Bronze
  • Geluidsloos
  • Semi-modulair

Minpunten

  • Sommige kabeltjes zijn niet zwart, wat een eventueel thema zou kunnen verpesten.

Eindoordeel

Score: 4
SoldierOfOrange 27 januari 2017

Cooler Master GM G550M

Doet z'n ding, en doet het stil. Semi-modulaire interface is handig. Bijgeleverde SATA-powerkabels hebben echter gekke hoeken, wat aansluiten wat lastiger maakt.

Pluspunten

  • Semi-modulair
  • Stil
  • Geen hiccups

Minpunten

  • Onhandige bijgeleverde SATA-kabels

Eindoordeel

Score: 4
Zamoraak 21 januari 2017

Cooler Master GM G550M

Prima voeding voor zijn prijsklasse. Semi-modulair, kabels zijn goed gesleeved. De CPU kabel is wat aan de korte kant, perfect voor mijn ATX kast maar kan problemen opleveren in grote kasten bij het netjes wegwerken. Stil en ziet er neutraal uit.

Pluspunten

  • Semi-modulair
  • Stil
  • Gesleevede kabels

Minpunten

  • CPU kabel aan de korte kant voor grote kasten

Eindoordeel

Score: 5
Shmotten 10 oktober 2016

Cooler Master GM G550M

Werkt goed en is ook mooi (al valt dit in mijn behuizing niet echt op).

Pluspunten

  • Mooi
  • Semi-modulair

Minpunten

  • Niet volledig modulair

Eindoordeel

Score: 4
Djepser 1 september 2016

Cooler Master GM G550M

Prima voeding, de 6+2 pin kabels zijn alleen wat aan de korte kant en het kost redelijk wat moeite om ze goed in je videokaart te stoppen. wel prima prijs en goede prestaties.

Pluspunten

  • Niet te duur
  • 80 plus bronze
  • semi modulair

Minpunten

  • 6+2 pin kabel aan de korte kant

Eindoordeel

Score: 4
ItsNotSimple112 19 mei 2016

Cooler Master GM G550M

Ik heb deze voeding aangeschaft omdat ik een nieuwe build wilde en dus gelijk alles nieuw wilde hebben. In vergelijking met mijn oude voeding de OCZ Fatal1ty 550W is deze voeding iets stiller en compacter van formaat. Het is een mooi stil en leuk ding :) en doet het goed.

Pluspunten

  • Modulair en Sleeved
  • Nette voltages binnen de marges
  • Stil
  • Lange ATX en PCI-E kabels
  • 5 jaar garantie

Minpunten

  • Behuizing voelt "goedkoop" aan
  • maar 3 kabels meegeleverd 2 x sate en 1 x molex

Eindoordeel

Score: 5
Langoor23_ 26 april 2016

Cooler Master GM G550M

Goede voeding, als vervanging gekocht voor mijn defecte voeding. Is erg stil en solide voor de prijs, ook leuk is dat de voeding 80+ bronze en modulair is :) erg tevrenden mee, kan zeker aanraden

Pluspunten

  • Stil
  • Voelt goed aan
  • Modulair
  • 80+ bronze
  • Prijs
  • 5 jaar grantie

Minpunten

  • Ik vind het jammer dat de CPU connector geen platte kabel is
  • de cpu/gpu/moederbord connectors zijn "regenboogkleur"

Eindoordeel

Score: 5
Tijndagamer 31 maart 2016 Product gekocht

Cooler Master GM G550M

Goede PSU, ik gebruik 'm nu al bijna drie jaar in mijn homeserver zonder problemen.

Pluspunten

  • Modulair
  • Stil
  • Prijs

Minpunten

  • Geen (naar mijn mening)

Eindoordeel

Score: 5
123lodewijk 31 maart 2016

Cooler Master GM G550M

stille voeding voor een redelijke prijs. modulaire kabels zijn fijn is alleen wel zwaar in een m itx systeem en word snel warm bij 300 watt verbruik (weet niet of dit hoort maar is niet hinderlijk)

Pluspunten

  • stil
  • half modulair
  • lange kabels

Minpunten

  • zwaar
  • word warm(weet niet of dit normaal is)
  • geen stoffilter

Eindoordeel

Score: 4
Neoc98 27 maart 2016

Cooler Master GM G550M

Uitstekende voeding voor zijn prijs. Nog nooit ontevreden geweest bij de aankoop van een Cooler Master product. Het kan zijn dat de LED van de power knop van de behuizing verkeerd om werkt. In ieder geval heb ik na een ander moederbord geen problemen meer gehad.

Pluspunten

  • Geluid komt niet boven de cpu of gpu uit
  • Semi-modulair
  • Goedkoper en even effectief als een modulaire psu
  • Gevlochten kabels
  • Strak design
  • Cooler Master garantie

Minpunten

  • Gebogen SATA power aansluitingen, lastig bij mounted storage
  • SATA kabel is vervelend weg te werken

Eindoordeel

Score: 5
tendmex 12 maart 2016

Cooler Master GM G550M

Prima voeding, Fijn dat de kabels los zijn dus je hoeft geen overbodige kabels in je kast te doen. Enige minpuntje is dat je hem een paar keer moet ontladen en weer aanzetten bij de installatie, althans bij mij.

Pluspunten

  • Prijs
  • Geen overbodige kabels want los

Minpunten

  • Bij installatie problemen.

Eindoordeel

Score: 3
Niekserr 9 maart 2016

Cooler Master GM G550M

Goede voeding voor deze prijs, heb hem sinds kort en ben er erg tevreden mee. Alleen soms kan ik hem horen (PC staat op mijn bureau naast mijn oor), maar daar valt mee te leven.

Pluspunten

  • Semi-modulair
  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Beetje lawaai

Eindoordeel

Score: 4
KoffieMeister 4 maart 2016

Cooler Master GM G550M

Niet duur, stil en goeie wattage. Alleen wat te korte kabels voor de grotere cases (denk aan EATX). Bij mijn case haalde de CPU Power kabel het bijna niet naar mijn motherboard. Voor de rest erg goede voeding.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Stil
  • Ziet er goed uit

Minpunten

  • Te korte kabels voor grotere cases

Eindoordeel

Score: 4
RosalynvanEe 14 januari 2016

Cooler Master GM G550M

Erg goede voeding. Lekt niet, werkt goed, en alle kabels die nodig zijn zitten er in. Alleen de kabel voor mijn SSD moest ik extra bijprikken. Daarnaast voldoende stroominvoer, en hij wordt niet te warm.

Pluspunten

  • Maakt weinig lawaai
  • Wordt goed gekoeld
  • Stabiele stroominvoer

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
iCreatZ 28 oktober 2015

Cooler Master GM G550M

Goede kwaliteit

Pluspunten

  • semi modulair
  • stil

Minpunten

  • nog niks

Eindoordeel

Score: 5
Littlebigsultan 28 augustus 2015

Cooler Master GM G550M

semi modulair maar je hebt alleen de kabels die je MOET dusja. heel stil :) geen problemen mee gehad soms alleen een te kleine kabel maar dat is eff je best doen met cable managment

Pluspunten

  • Modulair
  • Stil

Minpunten

  • Niks

Eindoordeel

Score: 5
DanK 4 juli 2015

Cooler Master GM G550M

Doet gewoon wat er van hem gevraagd wordt!

Pluspunten

  • Modulair
  • Prijs
  • Vrij stil

Minpunten

  • Nog niks

Eindoordeel

Score: 5
Nielsjes1234 30 juni 2015

Cooler Master GM G550M

Voor deze prijs een uitstekende voeding! Moduliar dus geen gepruts met losse kabels in je kast en bijna niet te horen.

Pluspunten

  • Modulair
  • Prijs
  • Stil

Minpunten

  • geen tot nu.

Eindoordeel

Score: 5
haha666413 4 juni 2015

Cooler Master GM G550M

simple gedeeltelijke modulair power supply

Pluspunten

  • modulair(deels)
  • prijs kwaliteit
  • geluids productie

Minpunten

  • geen ondervonden

Eindoordeel

Score: 4
groterood12 26 april 2015

Cooler Master GM G550M

goedkope, semi-modulaire voeding met 80plus certificering. Genoeg kabels meegeleverd voor de meeste systemen. Enige minpuntje is de lichte coilwhine, maar deze hoor je alleen als je erg dichtbij zit.

Pluspunten

  • Semi modulair
  • 80plus bronze
  • goedkoop

Minpunten

  • lichte coil whine

Eindoordeel

Score: 4
Centelte 19 januari 2015

Cooler Master GM G550M

Zeer fijne voeding. Is voor een modulaire 550 watt voeding redelijk goedkoop. Ik heb zelf een s12ii van seasonic gehad en kan uit eigen ervaring zeggen dat deze voeding stiller is en modulair. Voor de rest is me niks aparts opgevallen aan de overstap tussen deze voedingen.

Pluspunten

  • Voelt stevig
  • Modulair!
  • Stil
  • Goedkoop
  • 5 jaar garantie

Minpunten

  • Capxon

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Cooler Master GM G550M?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True