Tweakers
Tweakers
De G Pad 8.3 van LG is op veel vlakken een fijne tablet: het formaat houdt mooi het midden tussen een kleine en grote tablet, de behuizing zit goed in elkaar, er is een micro-sd-kaartlezer aanwezig en het scherm ziet er mooi uit. De prestaties vallen echter tegen: het is niet dat de tablet traag is, maar op de meest willekeurige momenten zakken de prestaties even in, wat voor haperingen zorgt. Daarnaast is de accuduur in vergelijking met de concurrentie niet zo goed. Lees verder »
Scherm:
Goed scherm. Helderheid niet heel hoog, binnen gebruik ik een helderheid van 60% tov 30% op m'n HTC One. Helderheid is voldoende om in volle zon afleesbaar te zijn.
Bij het kijken van films en series met donkere beelden is het te zien dat er een LCD paneel is gebruikt met hoog contrast. Binnen geen enkel probleem, maar buiten in volle zon zijn donkere beelden soms lastig te bekijken.
De scherpte van 273 ppi is bij een resolutie van 1920 x 1200 is goed. Met alle instellingen op klein is de tekst in de interface scherp. Websites zijn volledig uit gezoemd goed te lezen. Een fijn scherm om artikelen op te lezen en te browsen.
Speakers:
Geluid goed helder wanneer tablet op harde ondergrond ligt. Op een zachte...
Een tablet die mij nog steeds niet teleurstelt, kan vrijwel alle apps aan, waarbij ze er ook nog eens supermooi uitzien. Het is ook nog eens slimmer om voor deze te kiezen, dan voor de nieuwe generatie.
April '14 gekocht voor iets van € 250 met cashback. Begin dat jaar zelf geupgrade naar 6.0.1 (CM13) Al 2,5 jaar zéér tevreden inmiddels en hoop er nog veel plezier van te hebben. Jammer dat er geen snapdragon 800 is zit, maar gezien de prijs begrijpelijk. 600 is ook afdoende.
Na een Samsung tablet vind ik de skin en het uiterlijk van de g pad echt veel strakker en tijdlozer.
Het onwerp haalt een boel op want de tablet is best snel leeg als je hem intensief gebruikt. Toch ben ik erg blij met deze tablet.
Goeie tablet voor een scherpe prijs met een ideaal formaat
een compacte en simpele tablet voor weinig geld